Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Παραμένει η Αντίπαρος Κοινότητα?

gtrf Πρόταση του ΙΤΑ για τις Κυκλάδες

Σύμφωνα με Πληροφορίες

Με βάση τη μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) πρόκειται να προχωρήσει η συνένωση των δήμων και κοινοτήτων σε όλη τη χώρα. Καθώς ο χρόνος μέχρι τις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ακόμη κι αν δοθεί ολιγόμηνη παράταση, είναι περιορισμένος, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών δεν θέλει να ξεκινήσει από την αρχή μία μακρόχρονη συζήτηση που είναι πιθανό ότι δεν θα καταλήξει πουθενά. Για το λόγο αυτό και με δεδομένο ότι παρά τις αντιδράσεις πολλών τοπικών κοινωνιών η μελέτη του ΙΤΑ είναι αποδεκτή από αρκετές Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων και την ΚΕΔΚΕ, αποφάσισε να προχωρήσει στον «Καποδίστρια 2» με βάση την ήδη υπάρχουσα μελέτη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οδηγούμαστε σε περίπου 380 με 390 δήμους από 1034 που είναι σήμερα (μαζί με τις κοινότητες), δηλαδή περίπου στο 1/3 του σημερινού αριθμού. Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι για τη νομαρχία Αθήνας προβλέπεται η δήμοι να μειωθούν σε 48 από 60, στη νομαρχία Θεσσαλονίκης από 45 σε 25 έως 28, στη νομαρχία Ηρακλείου από 26 σε 8, στη νομαρχία Λάρισας από 32 σε 7 έως 11, στη νομαρχία Αχαίας από 23 σε 5 με 6, στη νομαρχία Κυκλάδων που υπάρχει η ιδιομορφία λόγω νησιών από 31 σε 23 (κάθε νησί και δήμος), στη νομαρχία Μαγνησίας από 26 σε 8 με 9. Παράλληλα με τον «Καποδίστρια 2» θα προχωρήσει και αιρετή περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με τις περιφέρειες να μειώνονται από 13 σε 6 με 7 και τις νομαρχίες να μετατρέπονται σε νομαρχιακά διαμερίσματα.

Στην μελέτη η ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ είναι αυτόνομος ΟΤΑ

7 σχόλια:

  1. Και έτσι μανετες και λεβεντακηδες θα μπορουν να γίνουν πρόεδροι.Ζητω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενώ ανώνυμε αν υπαχθεί στην Πάρο θα έχουν την ευκαιρία, μετά από 100 και πλέον έτη, να είναι υποτελείς των Παριανών, έτσι ώστε να απαλλαγούν από τους τοπικούς δυνάστες τους και να απολαμβάνουν την δημοκρατία των Παρίων!!!
    Έλεος πια με τις αντικειμενικές φωνές πήξαμε πια δεν μπορούμε άλλο.
    ΥΓ: Υπάρχει πρόταση για κοινή κάθοδο στις εκλογές.
    ΥΓ2: Κ. υποψήφιε πρόεδρε (κατά συνέντευξη) στα καφενεία δεν βρίσκουνε τους υποψηφίους συμβούλους.
    ΥΓ3: κ. πρώην υποψήφιε πρόεδρε και σημερινέ γκουρού των τοπικών της αντιπάρου σταματήστε την καραμέλα της κακιάς δεξιάς γιατί εσείς υποστηριχθήκατε απ' αυτούς επίσημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Persina xina stafilia o xartis tou ITA gia thn antiparo, kathos vasizete sto tropopiimeno nomosxedio tou plavlopoulou to opio kanei logo gia 380 me 390 dimous.
    Eno to pasok exei kanei logo gia 340 me 350 dimous.
    Idou ena leptomerestato post tou antiparos blog me dimosiefsh ton avgousto tou 2008

    http://antiparos-blog.blogspot.com/2008/08/blog-post_27.html

    Den itan tixeo pou o ragousis den apantise sthn sxetikh erwtish.

    Kalimera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρουραίε, έχεις χάσει τη μπάλα. Συνένωση με άλλον ΟΤΑ δεν σημαίνει υποτέλεια. Προφανώς στο μυαλό σου οι Παριανοί είναι κατι σαν τους Τούρκους. Βέβαια, αγαπητό ΤΡΩΚΤΙΚΟ, οι λόγοι της ταραχής σου πιθανόν να είναι αλλοι: θα είναι δύσκολο να κάνεις τις μπιζνες σου με τους Παριανούς. Ενώ εδώ στο Μανετιστάν...μια χαρά. Κάνουμε ότι γουστάρουμε και αναφορά σε κανέναν.

    Και όσον αφορά το ενιαίο ψηφοδέλτιο...
    Ας δούμε ποιοι θα το απαρτίζουν: Νενέκος, γαμσταυρος, λεβεντάκης, τσιπουράς, ζαντίδη, αδερφός βαρβέτας, κοχλας κλπ, κλπ. Μήπως καλύτερα να ενωθούμε με το Δήμο Τιράνων?

    ΥΓ: Μήπως είσαι εκδότης παριανής εφημερίδας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναί στην ένωση της σκλαβωμένης Αντιπάρου με την Μητέρα Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε των 7:18 αν θεωρείς ότι παίζεις ποδόσφαιρο, μπάσκετ ή οποιοδήποτε άθλημα διεξάγεται με μπάλα, σώστα έθεσες τα ερωτηματά σου και τις σκέψεις σου, επειδή όμως το δικό μου κεφάλι δεν μοιάζει με το δικό σου σφαιροειδές αντικείμενο γεμισμένο με κοπανιστό αέρα, αλλά έχει και λίγο, έστω και σε μέγεθος κουκουτσιού, μυαλό, θέλω να σου πω ότι στην Αντίπαρο δεν κατοικοεδρεύουν μόνο αυτοί που ανέφερες, αλλά υπάρχουν και άλλα αξιόλογα άτομα που αν πεισθούν να κατέβουν στις εκλογές σίγουρα θα κάνουν την διαφορά και είναι αυτοί που μέχρι τώρα εσύ δεν μπορείς να αντικρύσεις, και αισθάνεσαι ανακουφισμένος στην ιδέα της συνένωσης μετά ετέρου ΟΤΑ, όπου εκεί μεγαλουργούν οι Πάριοι σωτήρες (βλέπε λιμενικό Ταμείο, κλπ). Όσο για τα άλλα που γράφεις μόνο φαιδρά θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν γιατί ούτε εργολάβος είμαι, ούτε έμπορος άλλά το κυριότερο δεν είμαι εκδότης, ίσως του λόγου σου κάτι να έχεις απ' αυτά που με κατηγορείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αρουραίε
    Απαντώντας υβρίζοντας εγινε σε ολους μας σαφες το επιπεδο της αγωγης και της παιδειας σου. Αντιλαμβανομαι δε ποσο αξια λογου ειναι τα ατομα που εσυ συναναστρεφεσαι(προφανως ατομα τυπου Φραπελια η πως την λενε).

    Τέλος θέλω να σε ευχαριστήσω για το γέλιο που μου προσέφερες με τη δημοσίευσή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή