Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Αντιστεκόμαστε – απεργούμε – διαδηλώνουμε

apergia_5_5_panorama

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, άνεργοι,
Μπορούμε και πρέπει να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε: τη συρρίκνωση των μισθών και των εισοδημάτων μας, το ξεπούλημα και την λεηλασία του δημόσιου πλούτου, την επιβολή της Ακρίβειας και τον πληθωρισμό, το κλείσιμο και τον αφανισμό των μικροεπιχειρήσεων, την καταστροφή του κοινωνικού κράτους και των δημόσιων αγαθών, τη βαρβαρότητα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και των απολύσεων, την επελαύνουσα μάστιγα της ανεργίας, τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, την αντεργατική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των εργατικών δικαιωμάτων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την ολόπλευρη επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα, την κυβέρνηση του μνημονίου και κάθε κυβέρνηση που θα επιχειρεί να το υπηρετεί
Μπορούμε και πρέπει να συμπαραταχθούμε: με τις εργατικές αντιστάσεις και τα ευρύτερα λαϊκά κινήματα, με τους αγώνες των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών στην Υγεία, την Παιδεία, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους ελεύθερους χώρους, με τα κινήματα «Δεν πληρώνω» και τις επιτροπές αγώνα στις γειτονιές, με τον αγώνα των μεταναστών για τα δικαιώματα τους, με την νεολαία και τους εκπαιδευτικούς για δημόσια και δωρεάν παιδεία και για την υπεράσπιση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, με τις πρωτοβουλίες αγώνα για τα δικαιώματα των ανέργων με πρώτο το δικαίωμα για την εργασία, με τα κινήματα για την υπεράσπιση και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, με τις κοινωνικές αντιστάσεις στην κρατική αυθαιρεσία και την καταστολή.
Όλοι και όλες στην πανεργατική απεργία και στη συγκέντρωση στις 23/2.

Όλοι και όλες στους δρόμους

apergia

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ στη πλατεία ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΡΟΥ.

ΠΑΡΟΣ 21/2/2011

Καλούμε τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους κοινωνικούς φορείς, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, την Τετάρτη 11.30 στην πλατεία Μ. Μαυρογένους, προκειμένου να διαδηλώσουν ενάντια στην ακρίβεια και τη φτώχεια.

Η μόνη λύση είναι να αντισταθούμε, να αναπτύξουμε την αλληλεγγύη μεταξύ μας, για να πληρώσουν οι υπεύθυνοι και η χρεοκοπημένη πολιτική τους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - ΩΣ ΕΔΩ.

 

clip_image002[5]

Πάρος,21 Φεβρουαρίου 2011

Αρ.πρωτ.26/2011

ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ;

Αγαπητέ συνάδελφε,

Η οικονομική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο συνιστά μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως Έλληνες πολίτες σε όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Η προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης («Μνημόνιο») παρότι προβλήθηκε από πολλούς ως μέγιστη εθνική ανάγκη, στην πραγματικότητα έχει ανοίξει έναν κύκλο ύφεσης, ο οποίος με τις τρέχουσες κυβερνητικές επιλογές διευρύνεται διαρκώς, έχοντας παρασύρει επιχειρηματίες και καταναλωτές σε μία πρωτοφανή δυσπραγία.

Η απώλεια της δυνατότητας από την Κυβέρνηση να ασκήσει αυτόνομη οικονομική πολιτική την καθιστά δέσμια των υπερβολικών, ενίοτε, απαιτήσεων της Τρόικας και διαμορφώνει ένα κλίμα όπου και η απλή διαφωνία ενός Υπουργού λογίζεται ως «απαράδεκτη» υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας.

Η έλευση της νέας χρονιάς έφερε μία σειρά από εξελίξεις σε πολλά πεδία που αφορούν άμεσα το ελληνικό εμπόριο. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο επιβάλλει την αυστηρή ποινικοποίηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων ουσιαστικά απελευθερώνει την εγκατάσταση πολυεθνικών υπερκαταστημάτων και επιτρέπει την ανεξέλεγκτη λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου και η συρρίκνωση του εισοδήματος των καταναλωτών και η πιστωτική απροθυμία των τραπεζών έχει «στεγνώσει», στην κυριολεξία, την ελληνική αγορά.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αναγκαία η άμεση αντίδραση όλων των συναδέλφων απέναντι σε μία κατάσταση που βυθίζει όλους μας στην απόγνωση. Η ΕΣΕΕ εκφράζοντας την αγωνία του εμπορικού κόσμου αποφάσισε την οργάνωση τριήμερων κινητοποιήσεων (21-23 Φεβρουαρίου) με αποκορύφωμα το κλείσιμο όλων των εμπορικών καταστημάτων πανελλαδικά την 23η Φεβρουαρίου

Αγαπητέ συνάδελφε,

Σε καλούμε να ενώσεις τη φωνή σου με τις φωνές χιλιάδων συναδέλφων σε ολόκληρη τη χώρα και να πεις :

· ΟΧΙ άλλα λουκέτα στα μαγαζιά

· ΟΧΙ στο φορολογικό εκβιασμό και την οικονομική βία

· ΟΧΙ σε άλλες αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων

· ΟΧΙ στην άλωση της ελληνικής αγοράς από τους πολυεθνικούς ομίλους.

· ΟΧΙ στην ανεξέλεγκτη λειτουργία εμπορικών υπερχώρων

· ΟΧΙ στην απελευθέρωση του υπαίθριου εμπορίου.

· ΟΧΙ στη φοροδιαφυγή του παρεμπορίου.

· ΟΧΙ στην μετατροπή των εμπορικών δρόμων των πόλεων σε «νεκροταφεία» του μικρομεσαίου ελληνικού εμπορίου

· ΟΧΙ στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

· ΟΧΙ στον στέγνωμα της αγοράς από τις ελληνικές τράπεζες

Σε καλούμε να συμμετάσχεις στις τριήμερες κινητοποιήσεις που θα οργανώσει η ΕΣΕΕ και στο κλείσιμο των καταστημάτων την 23η Φεβρουαρίου.

«Κλείνουμε το πρωί της

Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου

8.00 πμ με 11.00 πμ

για να μην μας κλείσουν για πάντα»

Με ιδιαίτερη τιμή

Για το Δ.Σ.του

Εμπορoεπαγγελματικού Συλλόγου

Ο Πρόεδρος Ο Γεν.Γραμματέας

Αλιπράντης Αποστόλης Τριαντάφυλλος Αναστάσιος

kleinoyme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή