Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Και γερμανοκοτζαμπάση θέλουμε

spiegel-268x270

Διορίστε «Αρμοστή» να κυβερνήσει στιβαρά τη χώρα

Στη συνέντευξη που έδωσε στο Spiegel ο Φόλκερ Κάουντερ πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της χριστιανικής Ένωσης της Γερμανίας δήλωσε προκλητικά ότι μία από τις λύσεις για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα ήταν να διοριστεί Ευρωπαίος «αρμοστής» ο οποίος θα κυβερνά στιβαρά τη χώρα. Η συγκεκριμένη απαράδεκτη δήλωση δείχνει το εύρος των εναλλακτικών που επεξεργάζονται στη Γερμανία προκειμένου να αντιμετωπίσουν όχι μόνο την Ελληνική αλλά και την Ευρωπαϊκή κρίση.

«Πιστεύω ότι θα ήταν εξαιρετικά προβληματικό να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη (…) Όμως αν η Ελλάδα αποφάσιζε η ίδια να βγει από την ευρωζώνη, αυτό θα ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό» δήλωσε στη συνέντευξη του ο κ. Κάουντερ τονίζοντας ότι «η πίεση επί της Ελλάδας πρέπει να αυξηθεί» αφού κατά την εκτίμηση του πολύ λίγα έχουν αλλάξει στην Ελλάδα κατά τα δύο τελευταία χρόνια που αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου δημοσιονομική κρίση.

«Πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε: Λεφτά θα υπάρξουν μόνο εάν κυβερνηθεί στιβαρά η χώρα – στην ανάγκη μέχρι και από Αρμοστή που θα διοριστεί από την ΕΕ ή από τις ευρωπαϊκές χώρες» και πρόσθεσε «Μόνο πολύ λίγα πράγματα έχουν βελτιωθεί ουσιωδώς στην Ελλάδα, παρά τα πακέτα βοήθειας της ΕΕ και του ΔΝΤ»

«Η Ελλάδα αποτελεί τεράστιο πρόβλημα», συμπεραίνει σε άλλο σημείο της συνέντευξης και καταλήγει: «Το να τεθεί η χώρα υπό κηδεμονία θα ήταν σκληρό μέτρο (…) αλλά ίσως και οι ίδιοι οι Έλληνες να συμφιλιώνονταν τελικά με την ιδέα. Δεν γίνεται μόνο να πληρώνουμε χωρίς να αλλάζει τίποτα»

http://www.koutipandoras.gr/?p=14660

28-1-2012 6-06-08 μμ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_28/01/2012_424792

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή