Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Δελτίο τύπου Συριζα, για την συγκέντρωση της 21-3-2012

ΣΥΡΙΖΑ

Συντονιστική επιτροπή Πάρου-Αντιπάρου

Η Πάρος που αντιστέκεται

Με δυναμικό και αγωνιστικό τρόπο μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της Πάρου και Αντιπάρου διατράνωσαν τη θέλησή τους να αντισταθούν στη νέα βαρβαρότητα που φέρουν τα αντιλαϊκά μέτρα του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης και να ανατρέψουν την τροϊκανή κυβέρνηση. Η κοινωνία της Πάρου – Αντιπάρου, με τη συμμετοχή και το πάθος στη σημερινή μεγάλη συγκέντρωση, εκφράζει την αγανάκτηση και καθολική αντίθεσή της στη διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας και Υγείας.

Άνθρωποι, που ξεκινούν από διαφορετικούς δρόμους, μπορούν να συγκλίνουν και σε ένα ορμητικό ποτάμι, το οποίο, κάτω από προϋποθέσεις, μπορεί να σαρώσει στο διάβα του το «παλαιό

καθεστώς» με τις μνημονιακές – νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκεί σε βάρος των εργατολαϊκών στρωμάτων.

Κλέβουν το μέλλον των νέων

Η κυβέρνηση ξεπουλάει τη χώρα και με το μνημόνιο στην Παιδεία ξεπουλάει και το μέλλον της.

Στην εκπαίδευση, τελειώνει το διδακτικό έτος και τα σχολεία δεν έχουν έρθει όλα τα βιβλία. Η «λύση» με τις φωτοτυπίες μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί από τους μαθητές και τις χειμαζόμενες οικογένειές τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστέκεται αποφασιστικά στην πολιτική για την εκπαίδευση, που υπονομεύει συστηματικά τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.

Δηλώνει ξεκάθαρα την άρνησή του στις «λύσεις» που προάγουν τα συμφέροντα της αγοράς, τις ιδιωτικοποιήσεις, την εκπαίδευση της αμάθειας, τον αυταρχισμό. Είναι σταθερά υπέρ της ποιοτικής αναβάθμισης της Παιδείας και αυτή η αναβάθμιση μόνο ως Δημόσια, δωρεάν και δημοκρατική μπορεί να υπάρξει.

Αγωνίζεται μαζί με τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία για την λύση των προβλημάτων που χρονίζουν (ανέγερση νέου Γυμνασίου Παροικιάς, κτιριακή επέκταση 2ου Δημοτικού, κλπ) που αντιμετωπίζουν τα σχολεία των νησιών μας.

Ένα μέλλον χωρίς δημόσια υγεία ξημερώνει…

Στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στα χαράτσια και στη φορομπηχτική πολιτική (αύξηση έμμεσων και άμεσων φόρων, κλπ) προστίθεται και η «κατάργηση» ουσιαστικά του κοινωνικού κράτους και της δωρεάν υγειονομικής περίθαλψης. Με δικαιολογία το φαγοπότι στον τομέα της Υγείας που οι ίδιες οι κυβερνήσεις επέτρεψαν και εξέθρεψαν, με τα Μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις γκρεμίζουν τις δομές της δημόσιας υγείας.

Η ενοποίηση των ασφαλιστικών οργανισμών που παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (ΕΟΠΠΥ) επιτείνει τα προβλήματα. Με τον μνημονιακό ΕΟΠΠΥ επιχειρούν να στριμώξουν 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους σ’ ένα ανεπαρκέστατο σύστημα και να περικόψουν ακόμη περισσότερες παροχές για τους ασφαλισμένους. Κλείνουν νοσοκομεία, περιορίζουν κλίνες, υποστελεχώνουν και διαλύουν τα Κέντρα Υγείας, περιορίζουν ή καταργούν μια σειρά ιατρικών εξετάσεων, «κουρεύουν» τα ασφαλιστικά Ταμεία οδηγώντας τους αδύναμους οικονομικά σε αδιέξοδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για:

  • Δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας για όλους όσοι ζουν και εργάζονται στη χώρα.

  • Ποιοτική αναβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων, με επαρκή στελέχωση και εξοπλισμό, με αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και αμοιβών για τους εργαζόμενους.

  • Ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με οικογενειακούς γιατρούς, με Κέντρα Υγείας πλήρως εξοπλισμένα και στελεχωμένα, για ευχερή και έγκαιρη πρόσβαση των πολιτών στους γιατρούς και στις υπηρεσίες υγείας.

Η κοινωνία καταλαβαίνει και αντιδρά

Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι τα μέτρα που λαμβάνονται αποσκοπούν στο να σωθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα από την κρίση που το ίδιο προκάλεσε φορτώνοντας τις ζημιές στις πλάτες του κόσμου της εργασίας.

Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι η ολιγαρχία του χρήματος χρησιμοποιεί τις κυβερνήσεις των μνημονίων για να φορέσουν με το ζόρι στον κόσμο της εργασίας το κοστούμι που η ολιγαρχία έχει ήδη ραμμένο. Καταλαβαίνει ότι τα προγράμματα δημοσιονομικής εξυγίανσης που επιβάλλονται υπηρετούν την αναδιάρθωση του κεφαλαίου. Αντιλαμβάνονται ότι στόχος τους είναι η διαμόρφωση καθεστώτος εργασιακού Μεσαίωνα, η δημιουργία ενός «επιχειρησιακού τοπίου» κινεζοποιημένης εργασίας, με ένα τεράστιο εφεδρικό στρατό ανέργων, ώστε σ’ αυτό το καταστραμμένο τοπίο, μαζί με το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας, να διασφαλίσουν την κερδοφορία της ολιγαρχίας του χρήματος και στην περίοδο της κρίσης. Προνοούν για την εύρυθμη λειτουργία των μελλοντικών επενδύσεων των Μεγάλων αφεντικών τους.

Για μας προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες των ανθρώπων και όχι τα συμφέροντα των δανειστών. Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη.

Κλέβουν τα λεφτά μας, τη ζωή μας, το μέλλον μας

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι μετράνε στο πετσί τους το κόστος της κρίσης όχι μόνο με όρους χρηματικής απώλειας, αλλά κυρίως με όρους ζωής, επιβίωσης, προσωπικής αξιοπρέπειας.

Οι κυβερνήσεις της ολιγαρχίας που γλέντησαν χυδαία τη χώρα, τώρα θέλουν με απίστευτης ωμότητας ανθρωποφαγία να πληρώσουμε το τίμημα των οργίων τους. Ζητάνε να πληρώσουμε με την ίδια τη ζωή μας.

Η μνημονιακή πολιτική εξουσία, οι καναλάρχες και οι πληρωμένοι «μεγαλοδημοσιογράφοι» τους προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα τρομοκρατίας, να φοβίσουν όσους έχουν αγανακτήσει με την πολιτική τους, με τα φοβικά αδιέξοδα και διλήμματα στα οποία τους ωθούν, και επιχειρούν να σπάσουν τα δεσμά που τόσα χρόνια τους έδεναν μαζί τους.

Η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση στην Παροικιά δείχνει το δρόμο. Εδώ και τώρα πρέπει να συγκροτηθεί ένα πλατύ μέτωπο Παιδείας και Υγείας, ένα ευρύ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που θα ανατρέψει τα Μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Η οργή να γίνει κίνημα αντίστασης και ανατροπής

Ή εμείς ή αυτοί.

Όλοι μαζί μπορούμε.

Πάρος 21/03/2012

ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή