Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Γιούνκερ: «Η κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί δραστικά»

 

4-7-2011 3-45-06 μμ από http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=290014

Ειδικοί από την Ευρωζώνη αναμένεται να καταφθάσουν στην Ελλάδα, προκειμένου να συνδράμουν στην εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων, με αποτέλεσμα «η κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί δραστικά».

Σε αυτή την αναγγελία προχώρησε ο προεδρεύων της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Focus, το οποίο κυκλοφορεί αύριο.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι "δεν πρέπει να προσβάλλουμε τους Έλληνες, αλλά να τους βοηθήσουμε", καθώς "δήλωσαν πρόθυμοι να δεχτούν εισαγωγή τεχνογνωσίας από την Ευρωζώνη".

Για αυτό, όπως υποστηρίζει, όλες οι περιοχές της Ευρωζώνης θα αποστείλουν ειδικούς, αφού η "κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί δραστικά".

Παράλληλα, κάνει λόγο και για τη "συναίνεση" που απαιτείται μεταξύ των κομμάτων. "Με δική της υπαιτιότητα ορισμένα πράγματα ξέφυγαν. Και τώρα που πρέπει να τα επαναφέρει με ενωμένες δυνάμεις σε τάξη, πρέπει οι Έλληνες να αντιληφθούν ότι απαιτείται μια συλλογική απάντηση", ισχυρίζεται ο κ. Γιούνκερ.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο προεδρεύων της ευρωζώνης αναφέρει επίσης ότι και το ελληνικό φορολογικό σύστημα δεν λειτουργεί "σε πλήρη έκταση", αλλά και ότι "απαιτείται για το επικείμενο κύμα ιδιωτικοποιήσεων".

Μάλιστα, παρουσιάζεται αισιόδοξος ως προς τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, η οποπία "θα φέρει λύση στο ρπόβλημα της χώρας". Προσθέτει δε ότι η χώρα χρειάζεται ενέσεις ανάπτυξης, αφού όπως λέει "η ΕΕ θα πρέπει προσωρινά να παραιτηθεί από την υποχρέωση της Ελλάδας για συγχρηματοδότηση, θα πρέπει να δοθούν στη Ελλάδα τα μέσα για την οικονομική ανάπτυξη, χωρίς να απαιτείται η καταβολή του μεριδίου από την Αθήνα".

 

και μια κυβερνητική ανακοίνωση στις αρχές Ιούνη

«Η κυβέρνηση καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την επικίνδυνη παραπληροφόρηση Μέσων Ενημέρωσης τα οποία δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη, είτε με ανύπαρκτες «πληροφορίες» για «ξένους Επιτρόπους - Ανθύπατους στα υπουργεία», είτε με ανοίκειες και ανιστόρητες εκφράσεις περί «κατοχής» στην Ελλάδα», αναφέρεται σε κυβερνητική ανακοίνωση.

«Με τη συμβολή, με τις θυσίες του Ελληνικού λαού, δίνουμε εδώ και πολλούς μήνες έναν τιτάνιο αγώνα για να σώσουμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία, για να διαφυλάξουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια. Αγώνα στον οποίο οφείλουν εν πολλοίς την επιβίωσή τους και τα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς η κατάρρευση της χώρας θα σήμαινε και τη δική τους κατάρρευση. Αρκετά πια λοιπόν με την ανευθυνότητα. Τα ψέματα τελείωσαν και όλοι καλούνται πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει με την διαπίστωση ότι «η παραπληροφόρηση και η διαμόρφωση κλίματος σύγχυσης, είτε εδράζεται είτε όχι σε σκοπιμότητες, στρέφεται τελικώς εναντίον του δημοσίου συμφέροντος».

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_05/06/2011_393625

Δεν παίζονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή