ξεχάστε την πραγματικότητα σας και μέσα από τις τεράστιες τζαμαρίες απολαύστε τα Gucci τα Pucci και τις ονειρώξεις της Σίβυλλας
http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=412389
Με αργές, προσεκτικές κινήσεις έβγαλα από το μπλε κεντημένο ταγάρι του οίκου Ρucci ένα μικρό σάντουιτς σολομού. «Αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι σε σχολική εκδρομή»ψιθύρισα στον Ζήνωνα. «Κάθε φορά που επισκέπτομαι την έπαυλη του στενού μας φίλου στην Αντίπαρο, ξέρω ότι πρέπει να κουβαλάω μαζί μου προμήθειες φαγητού» χαχάνισα ειρωνικά. «Ο νεαρός οικοδεσπότης προσφέρει στους προσκεκλημένους του αποκλειστικά και μόνο μεταλλικό νερό και σαλάτες φτιαγμένες από τα ταπεινά λαχανάκια του περιβολιού του.
Τragique! Είναι τόσο, μα τόσο σφιχτοχέρης!» δάγκωσα ένα κομμάτι από την baguette μου.
«Ακριβώς όπως οι περισσότεροι εφοπλιστές» φύσηξε μακριά τον καπνό του πούρου του εκείνος. «Ειλικρινά προσπαθώ χρόνια τώρα να καταλάβω τι είναι αυτό που τους κάνει να έχουν γεμάτες τις τσέπες των sur mesure, με τη σφραγίδα της Seville Road, κοστουμιών τουςμε τεράστιες καβουροδαγκάνες!» κούνησε το κεφάλι του σκεπτικός. «Ο young shipowner που μας φιλοξενεί έχει κληρονομήσει από τους γονείς του όχι μόνο μια ισχυρή ναυτιλιακή αυτοκρατορία αλλά και την προσφιλή τακτική που θέλει να μην... τοποθετεί αυθεντικό ακριβό, ιταλικό τυρί στα σπαγγέτι του» γέλασε δυνατά.
«Η συνήθειά του αυτή αποτελεί θέμα συζήτησης στα σαλόνια των βορείων προαστίων και στα ναυτιλιακά γραφεία του Πειραιά» τον διέκοψα. «Εχεις προσέξει βέβαια ότι τιςτελευταίες ημέρες παρακολουθεί μέσα από τα κιάλια του την κίνηση στη βίλα του Αλέκου Κιοσέογλου» του έδειξα το εντυπωσιακής πολυτέλειας σπίτι σε ένα από τα ψηλότερα σημεία του νησιού.
Ο Ζήνων πλησίασε τις τεράστιες τζαμαρίες που «έβλεπαν» στο γαλάζιο του Αιγαίου.«Γνωρίζει εδώ και αρκετές ημέρες για την επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους του Μονακό στην οικία Κιοσέογλου» με πληροφόρησε. «Ο Αλβέρτος και η Σαρλίν είχαν υποσχεθεί στον Αλέκο και τη σύζυγό του Ναταλί ότι λίγες βδομάδες μετά το γάμο τους θα τουςεπισκέπτονταν στην Αντίπαρο» συνέχισε. «Ο γιος του Ρενιέ και της Γκρέις Κέλι συνδέεται εδώ και πολλά χρόνια με στενή φιλία με τον Αλέκο Κιοσέογλου» υποστήριξε. «Ο κ.Κιοσέογλου είναι μόνιμος κάτοικος Μόντε Κάρλο. Διευθύνει μάλιστα το λιμάνι του Πριγκιπάτου» σημείωσε. «Ο επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο τωνπολυτελών κρουαζιερόπλοιων, θεωρείται από τις ιδιαίτερα σημαντικές προσωπικότητες του Μονακό μαζί με τους επίσης συμπατριώτες μας και μόνιμους κατοίκους του κρατιδίου,Μαργαρίτα Λάτση και Γιώργο Κατσιάπη» υπογράμμισε.
Αδειασα γρήγορα το αρχαιοελληνικού τύπου ταγάρι το οποίο σχεδίασε ο διάσημος Νορβηγός Ρeter Dundas για τον περίφημο ιταλικό οίκο. Σκέφθηκα ότι ο συμπαθής ελληνολάτρης prince Αlbert και η γλυκιά, ντροπαλή σύζυγός του Σαρλίν δεν θα άντεχαν τη μυρωδιά του σολομού, της ελιάς και του προσούτο. Μια... essence που «έκρυβε» μέσα του το δημιούργημα του designer ο οποίος χτίζει έπαυλη κοντά στο χωριό Καστράκι της Νάξου.
Το λίαρ τζετ με τα χρώματα του Πριγκιπάτου του Μονακό ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθεί στην Αθήνα προχθές Παρασκευή. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, έλεγαν οι πληροφορίες μου. Ο Αλβέρτος και η Σαρλίν θα έφθαναν στον τελικό προορισμό τους, τη μικρή, πανέμορφη Αντίπαρο, με ένα υπερσύγχρονο yacht.
Οι προετοιμασίες στην οικία Κιοσέογλου είχαν ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες. Γεύση λοιπόν από ελληνικό καλοκαίρι για το νιόπαντρο ζευγάρι το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας. Ηλιος, θάλασσα, greek salad που αρέσει στον Αλβέρτο και ένα πέρασμα ίσως από το «boogaloo» για drinks και... ρομαντικούς εναγκαλισμούς στο ηλιοβασίλεμα. Μακριά- ελπίζουν τουλάχιστον οι έλληνες οικοδεσπότες τους- από τους τηλεφακούς των paparazzi.
Και ενώ η Αντίπαρος των πρώην φτωχών ψαράδωνκομπάρσων στη λαοφιλή black & white ταινία «Μανταλένα» έχει γεμίσει από επαυλοκρατούντες μεγαλοεφοπλιστές, γνωστούς επιχειρηματίες και γαλαζοαίματους, ο Τομ Χανκς παραμένει άφαντος! Ο διάσημος αμερικανός star και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον δεν έκαναν την εμφάνισή τους το εφετινό καλοκαίρι στο αγαπημένο τους νησί. Τα παράθυρα της βίλας που έχουν αποκτήσει εδώ και τρία χρόνια παραμένουν ερμητικά κλειστά.
Στενός μου φίλος ο οποίος επιδεικνύει κολυμβητικές ικανότητες... επιπέδου Μαριάννας Λιμπερτά, ουχί όμως στην ανοιχτή θάλασσα της Σανγκάης αλλά σε αυτή της Αντιπάρου, κατόρθωσε να «τρυπώσει» στην οικία Χανκς.
Αριστος γνώστης της περιοχής- διαθέτει και ο ίδιος άλλωστε σπίτι στη γραφική νήσο-, έφθασε κολυμπώντας στο πίσω μέρος της έπαυλης του big star. Σκαρφάλωσε στα βραχάκια, ανέβηκε τη σκάλα που ενώνει τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού με την παραλία και έφθασε στον κήπο με τη μεγάλη πισίνα.
Απόλυτη ησυχία, μου έλεγε αργότερα. Κανένα ίχνος από τον γλυκομίλητο Τομ και την «έξω καρδιά» Ρίτα... Ισως κάνουν την εμφάνισή τους αργότερα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξει κατά τη γνώμη μου ο πάμπλουτος παραγωγός, σκηνοθέτης και ηθοποιός είναι η «ασφάλεια» την οποία παρέχει το συγκεκριμένο σπίτι. Ο πολύς κ. Χανκς πρέπει να «βουλώσει» τρύπες. Επικίνδυνες τρύπες. Στην πάνω και κάτω πλευρά της έπαυλης.
Αν ο φίλος μου είχε πρόσβαση από τη θάλασσα, το ίδιο ακριβώς θα μπορούσαν να κάνουν και κάποιοι άλλοι.
Λιγότερο αθώοι...
Πλωτά ανάκτορα και η Μαριάννα του little island
Παρατηρώ ένα τεράστιο yacht να κινείται στη θάλασσα. Είναι τόσο μεγάλο και εντυπωσιακό που μου θυμίζει το «Εclipse» του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.
«Ενας κροίσος ο οποίος... σέβεται τον εαυτό του και τους jet setters προσκεκλημένους του, επιλέγει yachts κατασκευής αποκλειστικά και μόνο των περιβόητων ναυπηγείων Lοrssen καιΒlohm + Voss» μου είπε ο Ζήνων ο οποίος παρακολουθούσε τις κινήσεις μου. «Είναι τα ακριβότερα σκάφη στον κόσμο. Ογκώδη, υπερσύγχρονα, υπερβολικά πολλές φορές μέσα στη χλιδή και την glamorous αισθητική την οποία προσφέρουν» υποστήριξε. «Είναι όμωςτα αγαπημένα πλωτά ανάκτορα ρώσων μεγιστάνων και ομάδας ελλήνων εφοπλιστών των οποίων οι ναυτιλιακές εταιρείες διαπραγματεύονται στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου» τόνισε.
«Καταλαβαίνω, cheri» χαμογέλασα ειρωνικά. «Διότι τι να τις κάνεις τις δημόσιες εγγραφές στον Νasdaq, τις εισαγωγές στον ΝΥSΕ και τις αγορές νέων πλοίων αν δεν έχει αγκυροβολήσει αρόδου της Αντιπάρου το αστραφτερό σουπλωτό παιχνιδάκι με την υπογραφή των Lοrssen;» τον κοίταξα με ύφος μπλαζέ.
Με κομψά σανδάλια αρχαιοελληνικού στυλ στα καλλίγραμμα πόδια της κυκλοφορούσε η κυρία Μαριάννα Λάτση το περασμένο Σάββατο 16 Ιουλίου στα δρομάκια της Αντιπάρου. Η κυρία Λάτση με την κόρη της Εριέττα και τον καλό της φίλο Ηλία Ψινάκη πέρασαν στο νησάκι από την Πούντα της Πάρου.
Η συντροφιά έτρωγε λίγη ώρα πριν στο λαοφιλές εστιατόριο «Θέα» της Πούντας. Πίτα Καισαρείας, ρεβίθια καραμελωμένα, αρνάκι Καππαδοκίας είναι μερικά από τα δημοφιλή πιάτα τα οποία προσφέρει το restaurant με την πολίτικη κουζίνα...
Κι όμως έτσι είναι τα πράγματα. Όπως τα περιγράφει. Απλά τα στολίζει με τη σάλτσα της γνώριμης σαχλογραφίδας της. Κρίμα που μου ξέφυγε στο τελευταίο ποστ, θα είχε την τιμητική της. Τώρα πρέπει να κανω update ειδικό για τη Σίβυλλα, δίνοντας όμως αξία σε κάτι πιο ανούσιο κι από τις παρέες των μεγαλο- (εφοπλιστών, δικηγόρων, μαγαζατόρων, κλπ) που μαζεύονται στη Μαργαρίτα τα βράδια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλήθεια, πως θα τους διώξουμε όλους αυτούς;