Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Κάτι συμβαίνει στη Πάρο

top_new.jpg

Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν έχει κριθεί ακόμα, με βάση τα στοιχεία που έχουμε, αλλά κυρίως εκείνα τα οποία δεν έχουμε και που θα αναζητήσουμε στη δικαιοσύνη. Ωστόσο, όλες οι Παριανές και οι Παριανοί, γνωρίζουν τι έχει συμβεί στην Πάρο μας.

Αντιμετωπίσαμε έναν ολόκληρο κομματικό μηχανισμό ΠΑΣΟΚ του οποίου κεντρικές υπηρεσίες στρατεύθηκαν εναντίον μας. Αντιμετωπίσαμε ένα Υπουργείο και μάλιστα το καθ' ύλη αρμόδιο για την ομαλή και δίκαιη διεξαγωγή των εκλογών, το οποίο λειτούργησε σαν γραφείο υποψήφιου Δημάρχου εναντίον μας. O Υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, παρά του ότι ουδέποτε τον προκαλέσαμε, παρά του ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή προσπαθούσαμε μονομερώς να τον αφήσουμε έξω από την τοπική πολιτική αντιπαράθεση για το καλό της Πάρου, ο ίδιος έκανε τα πάντα που μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους, προκειμένου να εμποδίσει την εκλογή μας. Αντιμετωπίσαμε τον Υφυπουργό - βουλευτή Κυκλάδων κ. Π. Ρήγα ο οποίος λειτούργησε σαν υποψήφιος Αντιδήμαρχος εναντίον μας.

Αντιμετωπίσαμε τον βουλευτή Κυκλάδων κ. Γ. Παπαμανώλη που λειτούργησε σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εναντίον μας.
Χρησιμοποιήθηκε ο μηχανισμός του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου ώστε να παρασυρθούν οι ψηφοφόροι ή να ανταλλάξουν τις ψήφους τους με ρουσφέτια. Δεσμευόμαστε η νομιμότητα αυτών των πράξεων να ελεγχθεί μέχρι τελευταίου ευρώ.
Η λυσσαλέα επίθεση εναντίον μας, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το πάθος που επέδειξαν οι εμπνευστές της.
Η παράταξη μας "Πάρος ΑΞΙΑ" με νέα και αξιόλογα στελέχη βρίσκεται ήδη στην πρώτη γραμμή μίας νέας προσπάθειας, αναζητώντας καταρχήν δίκαιη απόφαση για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Ευχαριστούμε πολύ όλες τις Παριανές και όλους τους Παριανούς που στάθηκαν και στέκονται δίπλα μας, τους εθελοντές μας που βοήθησαν και βοηθούν στη λειτουργία της παράταξης.
Αρχίσαμε μία μεγάλη προσπάθεια αλλαγών των προσώπων στο Δήμο, αλλαγής της νοοτροπίας που κρατά πίσω την Πάρο μας. Αυτή η προσπάθεια βεβαιώνουμε τον Παριανό λαό ότι θα προχωρήσει οπωσδήποτε.

sta_gona

enotita.JPG

«Την Κυριακή 14-11-2010 η Πάρος αποφάσισε και εξέλεξε με νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες δήμαρχο της επόμενης τετραετίας τον Χρήστο Βλαχογιάννη.

Δυστυχώς σήμερα μετεκλογικά, οι ανερμάτιστες προεκλογικές υποσχέσεις, η ατελείωτη υποσχεσιολογιία για διορισμούς, το ανερυθρίαστο μοίρασμα αξιωμάτων και τα συνεχή ψεύδη και συκοφαντίες με τα οποία διήλθε η κ. Πρωτολάτη όλη την περίοδο του προεκλογικού αγώνα, συνεχίζονται.

Επί δέκα μήνες τώρα σε αγαστή συνεργασία με το γνωστό εκδοτικό συγκρότημα του κ. Κ. Δραγάτη, προσπάθησε με ύβρεις και συκοφαντίες να απαξιώσει και να αποδομήσει το πρόσωπο του Χρήστου Βλαχογιάννη και της παράταξης μας.

Έγκαιρα με δηλώσεις του ο Χρήστος Βλαχογιάννης είχε επισημάνει προεκλογικά την πολιτικά απαράδεκτη εμπλοκή τόσο του γνωστού εκδοτικού συγκροτήματος όσο και του βουλευτή κ. Ιωάννη Βρούτση στα δρώμενα της Πάρου.

Σήμερα 17-11-2010 η κ. Πρωτολάτη, ενώ ουδέποτε κατά την προεκλογική περίοδο κατήγγειλε ή υπέδειξε οποιεσδήποτε ενέργειες ή πράξεις που δήθεν την υπονόμευαν, έρχεται μετεκλογικά να κατηγορήσει τους πάντες προκειμένου να εφεύρει άλλοθι για την ήττα της παράταξής της.

Και ενώ ο εμφύλιος ευτυχώς τελείωσε πριν πολλά χρόνια, τα πράσινα και τα γαλάζια καφενεία αποτελούν παρελθόν, η δημοκρατία μας είναι στέρεη, η κ. Πρωτολάτη προσπαθεί να διχάσει τους Παριανούς.

Οι πολιτες και τα κόματα βεβαίως έχουν και εκφράζουν ελεύθερα διαφορετικές απόψεις, αλλά η αμφισβήτηση των θεσμών είναι άκρως επικίνδυνη ατραπός. Γνωρίζοντας ήδη πολύ καλά τους υπόγειους μηχανισμούς τους οποίους χρησιμοποίησε όλο το προηγούμενο διάστημα για να χτυπήσει τον Χρήστο

Βλαχογιάννη και την παράταξή μας, δημιουργεί σήμερα η κ. Πρωτολάτη σενάρια συνομωσιολογίας που μόνο στην φαντασία της υπάρχουν. Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί ατυχώς να προκαλέσει τον οίκτο των πολιτών της Πάρου προς το πρόσωπό της.

Η αν-ΑΞΙΑ σαν μωρό που δεν της έφεραν το παιχνίδι που της υποσχέθηκαν κλαίει, κλωτσάει και φωνάζει. Στην παραζάλη της παρασυρόμενη από τον συγκεκριμένο εκδότη και τον φίλο του γνωστό «μπλόγκερ» της παραπληροφόρησης, προσπαθεί να παρασύρει την Παριανή κοινωνία, χωρίς στοιχεία. Χωρίς να αναλογίζεται τί ευθύνη έχει όταν μιλάει για στοιχεία τα οποία δεν διαθέτει και θα αναζητήσει στην δικαιοσύνη.

Ας μας πεί ποιά είναι αυτά και ποιός τα έκρυψε;

Κατηγορεί μήπως 28 εκλογικούς αντιπροσώπους ότι δεν ξέρουν αριθμητική;

Πιστεύει ότι πρόσθεσαν ή αφαίρεσαν ψηφοδέλτια από την κάλπη;

Ας μας εξηγήσει επί τέλους τι ακριβώς αμφισβητεί;

Τί εννοεί όταν λέει ότι αναζητεί «δίκαιη απόφαση» για το εκλογικό αποτέλεσμα;

Μήπως ξέχασε να φέρει κάποιους ακόμη για να την ψηφίσουν;

Ο πολιτικός της πολιτισμός δεν της επέτρεψε να συγχαρεί τον Χρήστο Βλαχογιάννη για την νίκη της παράταξης μας. Πριν ακόμη επιτελέσει το αναφαίρετο και από το νόμο προβλεπόμενο δικαίωμά της για επανακαταμέτρηση των ψήφων, διέσπειρε ανυπόστατες απόψεις περί δήδεν υφαρπαγής σάκων ψηφοδελτίων, αθρόων μεταδημοτεύσεων και άλλα ευτράπελα.

Σ' όλη την Ελλάδα και σε αρκετούς Δήμους το αποτέλεσμα κρίθηκε από λίγους ψήφους. Και σε άλλους Δήμους οι ηττημένοι ζήτησαν επανακαταμέτρηση των ψήφων αλλά το έπραξαν με αξιοπρέπεια, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ήθος. Πουθενά δεν παρατηρήθηκε το φαινόμενο «Γρηγορία».

Επειδή δεν φοβόμαστε οποιονδήποτε έλεχγο, επειδή δεν φοβόμαστε οποιαδήποτε επανακαταμέτρηση σε οποιοδήποτε εκλογοδικείο, την καλούμε να σταματήσει να φαντασιώνεται.

Δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι από τον οποιονδήποτε. Αυτό όμως δεν μας επιτρέπει να ολιγορούμε σε όλα όσα τόσο προεκλογικά όσο και δυστυχώς μετεκλογικά συνεχίζει να λέει και να πράττει.

Δεν θα παρακολουθήσουμε την κ. Πρωτολάτη στον πρωτόγνωρο και ιδιότυπο για τα δεδομένα της Πάρου πολιτικό της πολιτισμό, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το νησί μας σε επικίνδυνο διχασμό και ολισθηρό κατήφορο.

ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».

2 σχόλια:

  1. Αγαπητη Γρηγορια . Αυτο ειναι ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ . Γιατι οταν εμεις ειχαμε το ιδιο προβλημα εσυ γελαγες ! Εχει ο καιρος γυρισματα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μην είμαστε εκδικητικοί. Ας πούμε μόνο ότι το δίκιο της η παράταξη ΑΞΙΑ το έχασε πολύ πριν αμφισβητησει τη δημαρχία στα δικαστήρια. Εδώ και αρκετούς μήνες παρακολουθούσαμε εμείς οι ουδέτεροι ένα βρώμικο και ύποπτο παιχνίδι σε βάρος του νυν Δημάρχου Πάρου, με όχημα το μηχανισμό των Νέων Πάρου (ενίοτε και Αντιπάρου). Το αρρωστημένο παιχίδι συνεχίστηκε με την ανάληψη προστασίας του κ. Βλαχογιάννη από τη "Φωνη της Πάρου", η οποία, ναι μεν ακολούθησε ανάλογη πορεία, λιγότερο όμως αποκρουστική και χυδαία.

    Τελικό αποτέλεσμα: δεν μπορούμε να χαρούμε για τη νίκη του κ. Βλαχογιάννη, ούτε για την ήττα της κ. Πρωτολάτη. Τουλάχιστον όμως αυτή τη φορά αποδείχτηκε ότι αν και τα ΜΜΕ μπορούν να εκλέξουν δήμαρχο εφαρμόζοντας αντιδεοντολογικές μεθόδους, η προσφορά τους στο επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού είναι αντιστρόφως ανάλογη.
    Και αν αντιπαραβάλλει κανείς την παρέμβαση Ραγκούση (λάθος κίνηση με αποτέλεσμα που τον δικαίωσε) ας βάλει στην ίδια ζυγαριά της ενόχλησης και τις αντίστοιχες παρεμβάσεις άλλων δημοσίων προσώπων.

    Στη Μάρπησσα και σε άλλα χωριά ακόμα θυμούνται την απολυτα κενή περιεχομένου ομιλία της Επάρχου, που αναλώθηκε μόνο σε επίθεση έναντι του αντιπάλου της. Στην Παροικιά και τη Νάουσα στήνουν λαϊκά δικαστηρια με όχημα παριανές σελίδες για να καταδικάσουν οι "αστοί" της Γρηγορίας τους "χωριάτες" του Βλαχογιάννη.
    Κι όσοι παρακολουθούν ως θεατές το παιχνίδι στην Πάρο, βλέπουν το επίπεδο των πολιτικών ηθών να είναι πολύ χαμηλό, τόσο, που στην ήττα να μην υπάρχει καλός λόγος για τον νικητή (ακομα και αμφίβολος για κάποιους, πάντως μέχρι στιγμής νομιμότατος), παρά μόνο λυσσασμενη αντίδραση και υστερικές κραυγές γηπεδικών οπαδών.

    Τώρα που στο δελτίο τύπου ακολούθησε το γηπεδικό ύφος και η πλευρά Βλαχογιάννη, ας ετοιμαστούμε να παρακολουθησουμε τα Μανέτεια Νο2, αυτή τη φορά στην Πάρο. Και να κλείνουμε το μάτι σε όσους θεωρουσανε ότι όσα πρωτόγονα συμβαίνανε στο ανάδελφο νησάκι μας τα τελευταία χρόνια δεν ήταν μόνο τοπικό μας προνόμιο. Και να το ξανακλείσουμε σε όσους πίστευαν ότι η συνενωση των δυο νησιών θα ωφελούσε την Αντίπαρο: αλήθεια, υπάρχει κανένας που να μη βλέπει τη σκληρή μάχη για την Παριανή καρεκλα σήμερα και το χαμηλότατο επίπεδο του προεκλογικού αγώνα εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή