Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Συμβούλιο Επικρατείας Μαθήματα διαφάνειας και νομιμότητας στην κ.Μανέτα

P5105627 (Large)

Με την 3387/2010 απόφαση του  το ΣΤΕ απέρριψε την προσφυγή της προέδρου της Κοινότητας Αντιπάρου  κατά της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών που της είχε επιβάλει ένα μήνα αργία για μη χορήγηση στοιχείων μεταδημοτεύσεων.

Μια απόφαση που δίνει μια ηθική δικαίωση σε κάποιους πολίτες και δημιουργεί μια νομολογία που θα ενισχύσει την διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εμείς αφιερώνουμε στην κΜανέτα κάποιες σκέψεις του Επίτιμου Δημότη Αντιπάρου κ.Προκόπη Παυλόπουλου

….Γιατί, τελικά, η εμπέδωση της διαφάνειας, σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου, αλλά και η διασφάλιση εγγυήσεων χρηστής διοίκησης τόσο στην κεντρική διοίκηση όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη, η ακώλυτη άσκηση του οποίου είναι σύμφυτη με την ουσία και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας».

και θέτουμε ένα τελευταίο ερώτημα

θα είχε εκλεγεί πρόεδρος της Κοινότητας με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα αν είχε τηρηθεί η νομιμότητα?

xoirxwr

   ste1 (Large)

ste2 (Large)

ste3 (Large)

ste4 (Large)

ste5 (Large)

ste6 (Large)

ste7 (Large)

ste8 (Large)

ste9 (Large)

7 σχόλια:

  1. Περσινα ξινα σταφύλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγάλι αγάλι φύτευε ο γεωργός αμπέλι κι αγάλι αγάλι γίνηκε η αγουρίδα μέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα σταφύλια είναι και ξινά και περσινά τα κρασιά και η απόφαση είναι φετινά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λέτε να βγάλει κανένα δελτίο τύπου και να λέει ότι θα προσφύγει στην ΟΥΝΕΣΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ένας ξενιτεμένος που δεν ψηφίζει στο νησί25 Νοεμβρίου 2010 στις 11:43 μ.μ.

    "περσινά ξινά σταφύλια" εφιάλτης σας έχει γίνει πια... και ξέρετε τον λόγο! γιατί σας στέρησε την κουταλα (όχι γιατί ήταν καλύτερη, τα ίδια.... είστε με άλλη "μούρη" )... ο κόσμος σας πήρε χαμπάρι!

    καλορίζικος ο νέος δήμαρχος και μεγιά η αφαλάτωση τα αιολικά πάρκα το θαλάσσιο πάρκο "καρετα καρετα" κλπ

    και φυσικά λογόκρινε το σχόλιο όπως έχεις κάνει με τόσα άλλα που μου έχεις κόψει στο παρελθόν (μου αρκεί που το διαβάζεις εσύ), την ίδια πολίτικη την είχαν και οι συνταγματάρχες αγαπητέ μου... αυτό δεν είναι blogging είναι προπαγάνδα (you know Goebbels)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πριν αρχίσει να ξεχειλώνει ο σχολιασμός του ποστ ας θεωρήσουμε ότι παραβλέψαμε αυτό που ίσως ήθελε να πει ο μπλόγκερ με την εικονογράφηση του άρθρου: Το πουλάκι πέταξε, κι αντί για το γλάρο που ονειρεύονταν πολλοί μας προέκυψε ψαροπούλι. Πέρα από τη δικαστική αποπεράτωση της υπόθεσης και την ηθική ικανοποίηση κάποιων (γιατί σίγουρα κάποιοι άλλοι είναι πικραμένοι, θεωρώντας για πολλούς λόγους τον εαυτό τους εξαπατημένο), δεν απομένουν και πολλά να συλλογιστεί κανείς.

    "Τέλος καλό όλα καλά"; Ή "Καλύτερα τέλος με φρίκη, παρά φρίκη δίχως τέλος"; Ή "στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό"; Ή πάλι "Το τέλος του γέλιου είναι το κλάμα";

    Η ζωή συνεχίζεται, οι ηθικά ικανοποιημενοι έχουν πολλά περισσότερα πλέον να αποδείξουν και οι υπόλοιποι πολλά που πρέπει να προσεχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή