Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Γιάννης Λεβεντάκης : Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια καθαρή εντολή για ενότητα ανάπτυξη και δημιουργία

PA289558 (Large)

Ο Γιάννης Λεβεντάκης μετά την εκλογική του νίκη την Κυριακή 14 Νοεμβρίου παραχώρησε στα Νέα Πάρου-Αντιπάρου μια σύντομη συνέντευξη

Πως κρίνετε το εκλογικό αποτέλεσμα;

 «Θα ήθελα καταρχήν να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι μας τίμησαν και μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω και τους υποψηφίους του συνδυασμού μας οι οποίοι έδωσαν ένα έντιμο και ουσιαστικό προεκλογικό αγώνα. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια καθαρή εντολή για ενότητα ανάπτυξη και δημιουργία και νικητής είναι ο λαός της Αντιπάρου».

Η Αντίπαρος γίνεται αυτόνομος Δήμος. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν θα μπορέσει να τα καταφέρει μόνη της και αναγκαστικά θα ζητήσει από μόνη της να συνενωθεί με το Δήμο Πάρου. Τι απάντηση θα δίνετε σε όσους υποστηρίζουν αυτή την άποψη;

 «Τους απαντούμε ότι η διοικητική αυτονομία της Αντιπάρου είναι αδιαπραγμάτευτη και ότι πιστεύουμε ότι το στοίχημα για την δημιουργία ενός υγιούς Δήμου με την βοήθεια όλων θα κερδηθεί. Βεβαίως πολλά εξαρτώνται και από την υποστήριξη  της  κυβέρνησης προς τους μικρούς νησιώτικους Δήμους».

Ποιες είναι οι προτεραιότητες στο νέο Δήμο Αντιπάρου;

 «Πρώτη προτεραιότητα είναι η συνεργασία με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ για την δημοπράτηση των έργων Αποχετευτικά δίκτυα- Βιολογικός καθαρισμός. Περαιτέρω άμεσες προτεραιότητες είναι η δημιουργία κατάλληλων διοικητικών υποδομών για την υποδοχή των μεταφερόμενων αρμοδιοτήτων, η αξιολόγηση και ο έλεγχος του βαθμού ωρίμανσης όλων των μελετών, η απογραφή των περιουσιακών στοιχείων απαιτήσεων και υποχρεώσεων του Δήμου, η εξεύρεση αίθουσας για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου, η δημιουργία της τουριστικής επιτροπής, η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η προώθηση της ανακύκλωσης, η δημιουργία νέου ιστότοπου του Δήμου και φυσικά το άνοιγμα του προς τους δημότες και το κάλεσμα για την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια».

Ο «Καλλικράτης» θα βοηθήσει την Αντίπαρο να αναπτυχθεί ή θα διαιωνίσει τα τοπικά προβλήματα;

 «Ο Καλλικράτης είναι μια διοικητική μεταρρύθμιση σε μεταβατικό στάδιο τα θετικά του και τα αρνητικά του θα κριθούν στη πορεία».

Συμφωνείτε με το σχέδιο Καλλικράτης, όπως αυτό παρουσιάστηκε; (ως προς τους πόρους και τις αρμοδιότητες και τις αλλαγές που θα επιφέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση).

 «Συμφωνώ με την αιρετή περιφέρεια, την εξασφάλιση της διαφάνειας και την μεταφορά των αρμοδιοτήτων, αρκεί να εξασφαλιστούν οι πόροι για να υποδεχτούν οι Δήμοι τις αλλαγές χωρίς να επιβαρύνουν τους Δημότες. Το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ελλάδα» πρέπει να συμβάλλει ουσιαστικά στην χρηματοδότηση του Καλλικράτη».

Τι δυνατότητες ανάπτυξης έχει ο Δήμος και σε ποιόν τομέα θα πρέπει να στραφεί, ώστε να υπάρξει οικονομική άνθιση;

«Η δημιουργία εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η βελτίωση της τουριστικής εικόνας και προβολής η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς η πραγματοποίηση των έργων υποδομής και η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής είναι οι κύριοι μοχλοί για να υπάρξει βελτίωση της οικονομίας του νησιού».

Πως κρίνετε το ανθρώπινο δυναμικό του συνδυασμού σας;

 «Ο συνδυασμός μας αποτελείται από άτομα με αυτοδιοικητική πείρα και γνώσεις αλλά και από νέους με ζήλο, ενθουσιασμό και διάθεση για προσφορά. Αυτό το μείγμα με γεμίζει με αισιοδοξία και σιγουριά για το μέλλον».

Όλοι σήμερα ζούμε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση με πολλαπλές επιπτώσεις στην καθημερινότητα μας. Ο νέος Δήμος Αντιπάρου κατά πόσο επηρεάζεται από αυτή την κρίση;

 «Ήδη τα σημάδια της κρίσης είναι ορατά με την πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας και την άνοδο της ανεργίας των νέων».

Ποια είναι τα προσωπικά σας σχέδια και το όραμά σας για το Δήμο Αντιπάρου;

«Το όραμα μου είναι η ενότητα του χωριού και η δημιουργία ενός Δήμου πρωταγωνιστή της Αειφόρου Ανάπτυξης της Αντιπάρου».

Έχετε καταλήξει μέσα σας για το ποια άτομα θα στελεχώσουν το Δήμο Αντιπάρου από 1/1/2011;

 «Για τους βασικούς μου συνεργάτες έχω καταλήξει, από εκεί και πέρα το διάστημα των 45 ημερών θα αξιοποιηθεί παραγωγικά για να διαμορφωθεί η νέα οργανωτική μορφή του Δήμου, ώστε από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας να μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες».

1 σχόλιο:

  1. Σοβαρός και ώριμος ο λόγος του Δημάρχου μας. Γιάννη μαζί σου, δυνατά, να αλλάξουμε το νησί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή