Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Καλλικράτης Ιστότοπο έχει Χρηματοδότηση θα έχει;

 

29-12-2010 9-11-53 πμ Στα ΝΕΑ Διαβάζουμε 

…Συνεχή πληροφόρηση των αιρετών και των πολιτών για κάθε λεπτοµέρεια του «Καλλικράτη» εξασφάλισε το υπουργείο Εσωτερικών. Σε 24ωρη βάση θα παρέχει από την 1η Ιανουαρίου ενηµέρωση η τηλεφωνική γραµµή «1500» για οποιαδήποτε απορία έχουν οι πολίτες σχετικά µε τους νέους Δήμους , ενώ στη νέα ηλεκτρονική σελίδα http:// kallikratis.ypes.gr εδω περιλαµβάνονται όλα τα στοιχεία του προγράµµατος, από τον νόµο και τις εγκυκλίους µέχρι χάρτες, προκηρύξεις έργων και οι αλλαγές που επέρχονται µε τον «Καλλικράτη».
«Το µέγεθος του εγχειρήµατος είναι τεράστιο» υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης  ο οποίος έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου επισηµαίνοντας πως είναι όλα έτοιµα.
Ειδικότερα,έχουν υπογραφεί τα 21 Προεδρικά ∆ιατάγµατα που απαιτούνται, έχουν εκδοθεί οι 30 υπουργικές αποφάσεις και έχουν ολοκληρωθεί 4.500 µετατάξεις υπαλλήλων, ενώ οι δήµοι διαθέτουν ΑΦΜ, σφραγίδες και νέες πινακίδες.
Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε πως υπάρχει πρόβλεψη για ειδοποίηση των αιρετών µέσω µηνυµάτων στο κινητό για οτιδήποτε νεώτερο σχετικά µε τον«Καλλικράτη». Μάλιστα το επόµενο διάστηµα θα εφοδιαστούν οι δήµαρχοι µε έξυπνες συσκευές κινητών για αµεσότερη ενηµέρωση…….

sta_gona

Βέβαια ο ευφυής Παριανός Υπουργός γνωρίζει ότι καλά είναι   τα πανεπιστημιακά κείμενα τα ευχολόγια και οι μεγαλοστομίες αλλά «Δει δη χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων»

Άρα μια διοικητική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή προοπτική χωρίς επαρκή χρηματοδότηση κινδυνεύει να ναυαγήσει η να οδηγήσει σε διπλοφορολόγηση των πολιτών.Και βέβαια όταν οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΚΕ Δηλώνουν ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, την επόμενη τριετία οι περικοπές σε πόρους θα φθάσουν τα 3 δισ. ευρώ τότε τα σύννεφα πυκνώνουν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή