Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ήρθε το ΕΛΛ.Α.Δ.Α. με τα δώρα

292194-three_wise_men_christmas_card-p137960574336920412q6k5_400

Λένε

Έργα με συνολικό προϋπολογισμό που φτάνει στα 4 δισ. ευρώ περιλαμβάνει το πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ» που αποτελεί «προίκα» του σχεδίου «Καλλικράτης», και προβλέπεται να κρατήσει για τα έτη 2011 - 2015.

Πρόκειται για εκατοντάδες μικρά και μεγαλύτερα έργα που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα, ενώ το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος έχει ήδη αποσταλλεί από το υπουργείο Εσωτερικών τόσο στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ) όσο και στην Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσενω Ελλάδος (ΕΝΑΕ), προκειμένου να διατυπώσουν γνώμη και όπως τονίζεται, προβλέφθηκε για να συμβάλει, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, στην οικονομική ανάκαμψη και άμβλυνση των κοινωνικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα.
Οι πόροι του προγράμματος θα προέλθουν από ποσοστό των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των Δήμων και των Περιφερειών, το οποίο ωστόσο δεν αναφέρεται στο σχέδιο αλλά προβλέπεται να καθοριστεί με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης μετά από γνώμη των συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης, καθώς και από ποσοστό Εθνικών πόρων, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Οι παρεμβάσεις και τα έργα που το πρόγραμμα προβλέπει αφορούν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
Συνεργασία Δήμων και Περιφερειών με τον ιδιωτικό τομέα με επαναπροσδιορισμό του θεσμού συνεργασίας των και με στόχο την υποστήριξη ώριμων προτάσεων, την εξοικονόμηση πόρων για την τοπική αυτοδιοίκηση και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Δημοτικές υποδομές και κοινωνικές λειτουργίες (με έργα που δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ).
Αναβάθμιση υποδομών που αφορούν σε δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης στερεών αποβλήτων και έργα υποδομών για την ανάδειξη του τουριστικού προιόντος και την εξοικονόμηση κοινόχρηστων χώρων.
Δράσεις δημιουργίας ή διατήρησης θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για την μείωση της ανεργίας και τη βελτίωση της προοπτικής για απασχόληση των μακροχρόνια ή πέριστασιακά ανέργων.
Σχεδιασμό και εφαρμογή μέτρων για την οδική ασφάλεια, οδικές υποδομές και σήμανση.
Δημιουργία e-kep, τεχνολογικής υποδομής για την εξυπηρέτηση του πολίτη (κάρτα δημότη), παροχή διοικητικής βοήθειας στο σπίτι κ.λ.π.
Το σύστημα διοίκησης του προγράμματος προβλέπει τη συγκρότηση Κεντρικής Επιτροπής Παρακολούθησης στο υπουργείο Εσωτερικών, η οποία θα εξειδικεύει τις προτεραιότητες του προγράμματος και θα προσδιορίζει τις αναγκαίες πιστώσεις για την υλοποίησή τους. Επίσης, θα διαμορφώνει το ανώτατο όριο ετήσιων πιστώσεων ανά Περιφέρεια και Δήμο, με τον καθορισμό κριτηρίων και στη βάση στατιστικών κριτηρίων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και της
EUROSTAT.
Η Κεντρική Επιτροπή Παρακολούθησης θα εκδίδει τις αποφάσεις για εντάξεις έργων,δράσεων και ενεργειών στο πρόγραμμα, μετά απόπρόταση των δικαιούχων.

Κέρδος online 20/12/2010 19:29

και μείς απαντάμε οτι θα αργήσουμε πολύ να δούμε την προίκα αν δεν χαλάσει και ο γάμος

sta_gona

απο το Υπουργείο Εσωτερικών αντιγράφουμε 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας αποστέλλουμε συνημμένα το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος “Πρόγραμμα ΕΛΛ.Α.Δ.Α. – Ελληνική Αρχιτεκτονική Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης” (Εθνικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αυτοδιοίκησης), το οποίο εστάλη στην ΚΕΔΚΕ και στην ΕΝΑΕ, για διατύπωση γνώμης.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ…

« Πρόγραμμα ΕΛΛ.Α.Δ.Α.»

Εθνικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αυτοδιοίκησης


Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Άρθρο 1

Σκοπός και διάρκεια του Εθνικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αυτοδιοίκησης»

1. Το Εθνικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αυτοδιοίκησης του επιχειρησιακού προγράμματος «ΕΛΛ.Α.Δ.Α.», που θεσμοθετήθηκε με το άρθρο 281, παρ.5 του ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης», αποτελεί μια ολοκληρωμένη, συνεκτική και καλά στοχευμένη παρέμβαση στο χώρο της αυτοδιοίκησης, μέσω της οποίας δημιουργούνται οι προϋποθέσεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για ταχεία οικονομική ανάκαμψη και άμβλυνση των κοινωνικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η Χώρα,. Μέσω αυτού υποστηρίζεται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ολοκληρωμένων δράσεων, η εφαρμογή των οποίων αποσκοπεί στην οριστική επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων της αυτοδιοίκησης.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου που:

α) ολοκληρώνει τις βασικές υποδομές,

β) προστατεύει το περιβάλλον,.

γ) διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη με αναδιάρθρωση και ολοκλήρωση των κοινωνικών υποδομών,

δ) στηρίζει υψηλού επιπέδου εικαστικές παρεμβάσεις στο χώρο,

ε) υποστηρίζει τους ορεινούς, δυσπρόσιτους και νησιωτικούς Δήμους,

στ) επιβραβεύει την καινοτομία και τις νέες ιδέες,

ζ) προωθεί τον θεσμό των συνεργασιών της αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα και ενισχύσει την επιχειρηματικότητα,

η) ενθαρρύνει τις συνέργειες με άλλα Ν.Π.Δ.Δ. που έχουν αντίστοιχους σκοπούς,

μέσα από μικρά και μεσαία έργα που είναι αναγκαία για την περιφερειακή και την τοπική ανάπτυξη.

2. Το Εθνικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αυτοδιοίκησης έχει πενταετή διάρκεια (2011-2015), η οποία μπορεί να παραταθεί , με απόφαση του Υπουργικού Συμβούλιου, για …. επιπλέον έτη.

Άρθρο 2

Περιεχόμενο του Εθνικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αυτοδιοίκησης

1. Το Εθνικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αυτοδιοίκησης διαρθρώνεται σε τέσσερεις άξονες:

α) Οριζόντιες Παρεμβάσεις, με στόχο την οριστική επίλυση προβλημάτων σε κρίσιμους τομείς που επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα ζωής των πολιτών που δεν έχουν τύχει συντονισμένης αντιμετώπισης από προηγούμενα προγράμματα.

Στην κατεύθυνση αυτή καταρτίζονται τέσσερις οριζόντιες κατηγορίες παρέμβασης για την αυτοδιοίκηση. Για κάθε μία από τις κατηγορίες αυτές και κατά τον πρώτο χρόνο (ή το πρώτο εξάμηνο) λειτουργίας θα πραγματοποιηθούν μελέτες βάσει των οποίων θα προσδιοριστούν οι αναγκαίες προδιαγραφές για την επιτυχή υλοποίησή τους καθώς και το ποσοστό των πόρων που θα διατεθούν.

β) το Πρόγραμμα των Δήμων, με στοχευμένες παρεμβάσεις μέσω των οποίων δίνεται η δυνατότητα σε κάθε Δήμο να επιλέξει τα έργα και τις ενέργειες που ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητές του και τις επιμέρους ανάγκες του.

Στην κατεύθυνση αυτή θα κατανεμηθούν οι δικαιούμενες πιστώσεις ανά Δήμο για το σύνολο της διάρκειας του Προγράμματος, με τον καθορισμό κριτηρίων και στη βάση διαφανών και αντικειμενικών στατιστικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων και κριτηρίων σύγκλισης, της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και της Eurostat, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μετά από εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής Παρακολούθησης του άρθρου 4 του παρόντος, μετά από γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων.

γ) το Πρόγραμμα των Περιφερειών, με Στοχευμένες Παρεμβάσεις μέσω των οποίων δίνεται η δυνατότητα σε κάθε Περιφέρεια να επιλέξει τα έργα και τις ενέργειες που ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητές της και τις επιμέρους ανάγκες της.

Στην κατεύθυνση αυτή θα κατανεμηθούν οι δικαιούμενες πιστώσεις ανά Περιφέρεια για το σύνολο της διάρκειας του Προγράμματος, με τον καθορισμό κριτηρίων και στη βάση διαφανών και αντικειμενικών στατιστικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων και κριτηρίων σύγκλισης, της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και της Eurostat, με απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μετά από εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής Παρακολούθησης του άρθρου 4 του παρόντος, μετά από γνώμη της Ένωσης Περιφερειών.

δ) την Τεχνική Στήριξη

ΑΞΟΝΑΣ 1: ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Οριζόντια Παρέμβαση 1: Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας.

Τα τελευταία χρόνια η οδική ασφάλεια αποτελεί για τη χώρα μας ένα θέμα μείζονος σημασίας καθώς η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για μετακινήσεις, συνοδεύεται από βαρύτατες κοινωνικές επιπτώσεις (αύξηση αριθμού ατυχημάτων, απώλειες ανθρώπινων ζωών).

Η οριζόντια παρέμβαση αποσκοπεί στο σχεδιασμό και την εφαρμογή μέτρων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας με δράσεις για τις οδικές υποδομές και την οδική σήμανση.

Δικαιούχοι φορείς είναι οι Δήμοι καθώς και οι Περιφέρειες συμπληρωματικά στο Εθνικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας.

Οριζόντια Παρέμβαση 2: Συνεργασία των Δήμων και Περιφερειών με τον Ιδιωτικό Τομέα και ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας.

Η οριζόντια παρέμβαση προωθεί και επαναπροσδιορίζει το θεσμό της συνεργασίας Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, σε σχέση με προηγούμενα προγράμματα, με στόχο την υποστήριξη ώριμων προτάσεων, την εξοικονόμηση πόρων της αυτοδιοίκησης και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Δικαιούχοι φορείς είναι οι Περιφέρειες και οι Δήμοι.

Οριζόντια Παρέμβαση 3: Έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Η οριζόντια παρέμβαση προωθεί έργα και δράσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για τη δημιουργία e-ΚΕΠ, τη δημιουργία τεχνολογικής υποδομής για την εξυπηρέτηση του πολίτη με χρήση ηλεκτρονικής κάρτας (κάρτα του δημότη), την ανάπτυξη και υποστήριξη συστημάτων παροχής διοικητικής βοήθειας στο σπίτι κ.α.

Δικαιούχοι φορείς είναι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες

Οριζόντια Παρέμβαση 4: Δράσεις κατάρτισης – δια βίου μάθησης.

Η οριζόντια παρέμβαση χρηματοδοτεί προγράμματα κατάρτισης – δια βίου μάθησης για την βελτίωση των διοικητικών ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των υπαλλήλων των ΟΤΑ α’ και β΄ βαθμού, τα οποία σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται με τη συνδρομή του Εθνικού Κέντρου Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Δικαιούχοι φορείς είναι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες

Οριζόντια Παρέμβαση 5: Ενίσχυση του εθελοντισμού.

Η οριζόντια παρέμβαση υποστηρίζει δράσεις και πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του εθελοντισμού και ειδικότερα στους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανάπτυξης του πολιτισμού κ.α..

Δικαιούχοι φορείς είναι οι Δήμοι

Οριζόντια Παρέμβαση 6: Μείωση της ανεργίας.

Η οριζόντια παρέμβαση θα στηρίξει προγράμματα και δράσεις δημιουργίας ή διατήρησης θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, για τη μείωση της ανεργίας και τη βελτίωση της προοπτικής για απασχόληση των μακροχρόνια ή περιστασιακά ανέργων.

Δικαιούχοι φορείς είναι οι Περιφέρειες

Οριζόντια Παρέμβαση 7: Εικαστικές παρεμβάσεις στο χώρο

Η αισθητική του αστικού και περιαστικού χώρου δεν είναι μόνο ζήτημα ποιότητας ζωής, και πολιτισμού, αλλά και καθοριστικός παράγοντας τουριστικής ανάπτυξης, από την οποία πολλά προσδοκά η Χώρα για την έξοδο από την οικονομική κρίση. Οι δράσεις της οριζόντιας παρέμβασης αποσκοπούν στην αισθητική αναβάθμιση του αστικού και περιαστικού χώρου, με τη συνδρομή των συναφών επιστημών οργάνωσης και δόμησης του χώρου, αλλά και των εικαστικών τεχνών που με συνδυασμένες και εύστοχες παρεμβάσεις, αναβαθμίζουν την αισθητική και τη λειτουργικότητα του χώρου, αξιοποιούν και αναδεικνύουν τα στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς και ενδυναμώνουν τους δεσμούς του πολίτη με τον αστικό χώρο.

Δικαιούχοι φορείς είναι οι Δήμοι.

Οριζόντια Παρέμβαση 8: Υποστήριξη Ορεινών και Νησιωτικών Δήμων.

Η οριζόντια παρέμβαση δίνει έμφαση στην υποστήριξη των ορεινών και νησιωτικών Δήμων, με δράσεις για την κινητοποίηση και ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας, την άρση της απομόνωσης, τη βελτίωση της προσπελασιμότητας, την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και την ανάδειξη των υποδομών μεταφορών μικρής κλίμακας.

Δικαιούχοι φορείς είναι οι Δήμοι.

Για τις παραπάνω οριζόντιες παρεμβάσεις μπορεί να μεταβληθεί το εύρος των δικαιούχων φορέων ύστερα από σύμφωνη γνώμη της Κ.Ε.Δ.Ε. και της Ένωσης Περιφερειών.

ΑΞΟΝΑΣ 2: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΩΝ

Το Πρόγραμμα Δήμων στοχεύει, κατά περίπτωση, στην ολοκλήρωση, τη δημιουργία ή την αναβάθμιση βασικών υποδομών. Για το σκοπό αυτό περιλαμβάνει έργα και δράσεις για την ολοκλήρωση βασικών δημοτικών υποδομών, περιβαλλοντικές παρεμβάσεις και δράσεις κοινωνικής μέριμνας που αφορούν στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου κοινωνικών υποδομών και λειτουργιών. Προτάσσονται κυρίως τα μη επιλέξιμα έργα ή αυτά που δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ..

Συντίθεται από 2 Υποπρογράμματα.

Υποπρόγραμμα 1: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ »

Το Υποπρόγραμμα στοχεύει ιδίως στην ολοκλήρωση της κατασκευής και αναβάθμισης υποδομών που αφορούν σε δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης στερεών αποβλήτων, χρηματοδοτώντας έργα σύνδεσης και οργάνωσης της διαχείρισης των δικτύων των νέων Δήμων. Επιπλέον, περιλαμβάνει έργα υποδομών στους τομείς της γεωργίας, κτηνοτροφίας και αλιείας, ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος και εξοικονόμησης κοινόχρηστων χώρων .

Συντίθεται από τα ακόλουθα μέτρα:

1.1. Μελέτες ωρίμανσης έργων του Υποπρογράμματος και έργων του Ε.Σ.Π.Α. με αντικείμενο αναφερόμενο στους στόχους του Υποπρογράμματος.

1.2. Μελέτες αξιοποίησης χώρων που προήλθαν από απαλλοτριώσεις Δήμων

1.3. Έργα Ύδρευσης και Διαχείριση δικτύων ύδρευσης (τηλε-παρακολούθηση).

1.4. Διαχείριση στερεών αποβλήτων – Ανακύκλωση – Ανάκτηση – Επαναχρησιμοποίηση.

1.5. Αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α.

1.6. Έργα Αποχέτευσης και Διαχείριση Δικτύων Αποχέτευσης (τηλε-παρακολούθηση) – Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων

1.7. Έργα διαχείρισης δικτύων ηλεκτροδότησης

1.8. Εκτέλεση έργων υποδομής για την γεωργία-κτηνοτροφία και αλιεία

1.9. Βελτίωση προσβασιμότητας Α.Μ.Ε.Α. σε τουριστικές περιοχές

1.10. Έργα ενίσχυσης εναλλακτικών μορφών μετακίνησης

1.11. Βασικές υποδομές αθλητικών δραστηριοτήτων

1.12. Έργα δημοτικής σήμανσης

1.13. Έργα υπογείωσης δικτύων

1.14. Έργα ανάπτυξης ασύρματων δημόσιων δικτύων wi-fi και internet

Υποπρόγραμμα 2: «ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ»

Οι δράσεις του υποπρογράμματος διέπονται από τις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης, της συλλογικής προσπάθειας και της προσφοράς με στόχο την ολοκλήρωση των κοινωνικών υποδομών και την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε αυτές, χρηματοδοτώντας έργα υποδομών για ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

Περιλαμβάνει τα ακόλουθα Μέτρα:

2.1. Μελέτες ωρίμανσης έργων του Υποπρογράμματος και έργων του Ε.Σ.Π.Α. με αντικείμενο αναφερόμενο στους στόχους του Υποπρογράμματος.

2.2. Κατασκευή και αναβάθμιση υποδομών ευαίσθητων πληθυσμιακά ομάδων (βρεφονηπιακοί σταθμοί, Κ.Α.Π.Η., Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π. –Α.Μ.Ε.Α., γηροκομεία, δωρεάν γεύματα απόρων κ.ά.)

2.2. Έργα προσβασιμότητας Α.Μ.Ε.Α. στα δημοτικά κτίρια

2.4 Δίκτυα και Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης

2.4 Προγραμματικές Συμβάσεις με ΝΠΔΔ Κοινωνικής Αρωγής και ΝΠΔΔ της Εκκλησίας της Ελλάδος φιλανθρωπικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

ΑΞΟΝΑΣ 3: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

Το Πρόγραμμα Περιφερειών στοχεύει στη συμπληρωματικότητα με τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Δίνεται έμφαση στην ωρίμανση των προς ένταξη σε αυτά πράξεων και την υποστήριξη της λειτουργικής ολοκλήρωσης έργων των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ή άλλων τομεακών προγραμμάτων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.), ώστε να προσδώσουν σε αυτά τη μέγιστη δυνατή προστιθέμενη αξία. Συμπληρώνει τον αναπτυξιακό προγραμματισμό των Περιφερειών, με έργα υποδομών και δράσεις πολιτικής προστασίας., όπως π.χ. δίκτυα και συστήματα πρόληψης ή/και έγκαιρης προειδοποίησης έναντι φυσικών καταστροφών και εκτάκτων εν γένει καταστάσεων.

Συντίθεται από τα ακόλουθα Μέτρα

Μέτρο 1. Μελέτες ωρίμανσης έργων και δράσεων των Μέτρων 2, 3 και 4 και έργων του Ε.Σ.Π.Α.

Μέτρο 2. Συγκοινωνιακά έργα

Μέτρο 3. Λιμενικά έργα

Μέτρο 4. Έργα και δράσεις πολιτικής προστασίας

ΑΞΟΝΑΣ 4: ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Η Τεχνική Στήριξη του Εθνικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αυτοδιοίκησης υποστηρίζει όλους τους άξονες του Προγράμματος και περιλαμβάνει τα παρακάτω Μέτρα :

Μέτρο 1. Οριζόντιες Μελέτες Άξονα 1

Μέτρο 2. Μελέτες στήριξης και εφαρμογής του προγράμματος

Μέτρο 3. Επιβράβευση Καινοτομίας

Μέτρο 4. Λειτουργικές δαπάνες διοίκησης προγράμματος - Δαπάνες διενέργειας ελέγχων

Μέτρο 5. Δημοσιοποίηση του προγράμματος

Το μέτρο 3 του παρόντος, έχει ως στόχο την ενθάρρυνση καινοτόμων δράσεων σε τοπικό επίπεδο, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των τοπικών οικονομιών. Περιλαμβάνονται δράσεις διάχυσης και προβολής των βέλτιστων πρακτικών καθώς και θέσπιση συστήματος επιβράβευσης των Δήμων μέσω παροχής κινήτρων.

Με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Παρακολούθησης θα συσταθεί Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης για την Επιβράβευση της Καινοτομίας. Με την ίδια απόφαση θα καθοριστούν οι τομείς των δράσεων, τα κίνητρα για την ενδυνάμωση του ενδιαφέροντος συμμετοχής των δικαιούχων, η διαδικασία υποβολής φακέλων των ενδιαφερόμενων φορέων, η διαδικασία αξιολόγησης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την υλοποίηση του περιεχομένου του Μέτρου.

Το περιεχόμενο των Μέτρων των Αξόνων 2, 3 και 4, καθώς και το είδος των επιλέξιμων ενεργειών και δαπανών, εξειδικεύονται με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Παρακολούθησης, στην οποία προσαρτώνται, ως Παράρτημα, τα αναλυτικά Τεχνικά Δελτία εξειδίκευσης των Μέτρων.

Όλο το σχέδιο εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή