Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Δημαιρεσίες στον Δήμο Αντιπάρου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σήμερα  το πρωί, στην αίθουσα Καλουδά, πραγματοποιήθηκε  η πρώτη ειδική συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Δημοτικού Συμβουλίου Αντιπάρου , ύστερα από πρόσκληση της πλειονοψηφήσασας Δημοτικού συμβούλου Ελένης Βιάζη , με θέμα την εκλογή των μελών του προεδρείου του Δημοτικού συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής.

Στην Αρχή της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Γιάννης Λεβεντάκης ανακοίνωσε ότι Αντιδήμαρχο ορίζει την Ελένη Βιάζη με σύμφωνη γνώμη όλου του συνδυασμού του.

Στη συνέχεια και με ψηφοφορίες εξελέγησαν

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Φαρούπος Κώστας  Αντιπρόεδρος Μαριάνος Νικόλαος και γραμματέας Σφαλαγκάκος Παναγιωτης

Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Γιάννης Λεβεντάκης, Ελένη Βιάζη, Λίτσα Βιάζη, Παναγιώτης Φαρούπος, Παρασκευάς  Καπούτσος, Μαριάνος Νικόλαος, Πατέλης Αντώνιος .

Κατά την γνώμη μας η μη εκλογή του εκπροσώπου της ελάσσονος μειοψηφίας κ.Σφαλαγκάκου στην Οικονομική Επιτροπή ενός οργάνου τόσο σημαντικού στην Διοίκηση του Νέου Δήμου ήταν Ατόπημα εκ μέρους της Μείζονος Μειοψηφίας αν και νόμιμο λογω Καλλικράτη.

Και αυτό γιατί η συμμετοχή θα έδινε το δικαίωμα της έκφρασης των απόψεων του συνδυασμού <<Μένουμε Αντίπαρο>> στα θέματα οικονομικής διαχείρισης του Δήμου οι οποίες απόψεις  θα ανέβαιναν υποχρεωτικά και στο διαδίκτυο.

Σιδεροκέφαλοι!!!!!!!!

P1020045 (Large)

16 σχόλια:

  1. Σωτ. Σκούρτης - μέλος του συνδυασμού Μένουμε Αντίπαρο2 Ιανουαρίου 2011 στις 4:40 μ.μ.

    Ατόπημα δεν ήταν η μη τοποθέτηση του κ. Σφαλαγκάκου σε θέση τακτικού μέλους στην οικονομική επιτροπή, αυτό αποτελεί πρωτίστως λάθος των σχεδιαστών του Καλλικράτη, μεταθέτοντας το ζήτημα της διαφάνειας και πολυφωνίας στα κατά τόπους δημοτικά συμβούλια. Αυτό θα μπορούσε να είναι και το μείζον επιχείρημα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κι ας μην το είπε ποτέ.

    Ούτε βέβαια ήταν ατόπημα για το λόγο που γράφεται στο ποστ "γιατί η συμμετοχή θα έδινε το δικαίωμα της έκφρασης των απόψεων του συνδυασμού <> στα θέματα οικονομικής διαχείρισης του Δήμου, οι οποίες θα ανέβαιναν υποχρεωτικά και στο διαδίκτυο". Και πέντε παρατάξεις να υπήρχαν θα ήταν καλό να συμμετέχουν στον έλεγχο της δημοτικής αρχής και στη λήψη αποφάσεων στα πλαίσια της διαφάνειας και πολυφωνίας, κι από σεβασμό στους πολίτες που τους εξέλεξαν. Εν προκειμένω στους 113 δημότες.

    Μεγαλύτερο βέβαια ατόπημα ήταν το επιχείρημα που επικαλέστηκε ο -κατά τ' άλλα άξιος- επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μαριάνος στο να επιλέξει να στελεχωθεί η μειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής με δύο συμβούλους της παράταξής τους: ότι δηλαδή δεν υπάρχει λόγος να στηρίξει τον κ. Σφαλαγκάκο, από τη στιγμή που τρεις φορές αυτός και ο συνδυασμός του "Μενουμε Αντίπαρο" τον αρνήθηκαν προεκλογικά (έφαγαν πόρτα, όπως δήλωσε) σε ισάριθμες προτάσεις συνεργασίας.

    Πέρα από τη ρεβανσιστική διάθεση που διαφαίνεται πίσω από μία τέτοια δημόσια τοποθέτηση, δημιούργησε και αλγεινή εντύπωση: στο πρώτο ιστορικά δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Μαριάνος ξέχασε τις δικές του δηλώσεις για ειλικρινή συνεργασία στο Δήμο, δύο μέρες πριν, στην -καθ’ υπέρβαση του πρωτοκόλλου- ομιλία του στην τελετή ορκωμοσίας, όταν μίλησε για συνεργασία, χτύπημα στα μικροσυμφέροντα κι άλλα, ήδη ακυρωμένα από την πρώτη μέρα.

    Το ατόπημα ήταν διπλό: ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας προχώρησε και σε παιδαγωγικού τύπου τοποθετήσεις, αφού παρέπεμψε το ενδεχόμενο συνεργασίας σε ανάλογες περιπτώσεις στις καλένδες, εφόσον βέβαια ο κ. Σφαλαγκακος αλλάξει διάθεση, κοινώς εφόσον «στρώσει».

    Καλό είναι να καταλάβουν όλοι - μα όλοι- ότι οι εκλογές τελείωσαν, η δε αντιπολίτευση ότι οφείλει να ελέγξει μεν αυστηρότατα τη δημοτική αρχή, αλλά να μην παραλείψει να ελέγξει και τα πάθη της.

    Ελπίζω αν απαντήσει κάποιος να απαντήσει με επιχειρήματα κι όχι με ύβρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ο Καλλικράτης και μια ο Μαριάνος άρχισαν να αποκαλύπτουν τον εαυτό τους στην πράξη
    που είναι εκείνα τα ωραία που έλεγε για ενότητα, συνεργασία, ενιαίο, όλοι μαζί,
    όλα φούμαρα σε μια μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο Μαριανος πρέπει να καταλάβει το λάθος του και να παραιτηθεί ένας από τους δυο του συνδυασμου του στην οικονομικη επιτροπη
    είναι αδιανόητο ο εκπρόσωπος του 13% να μην εκφέρει άποψη για τόσο σοβαρά θέματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Στη συνέχεια και με ψηφοφορίες εξελέγησαν"
    Για ποιά ψηφοφορία γράφετε αφού όλοι ξέρουμε ότι η διαδικασία ήταν παράτυπη και παράνομη αφού ο Καλλικράτης άλλα ορίζει επ' αυτού. συγκεκριμένα ορίζει μυστική ψηφοφορία και όχι ανοιχτή όπως έγινε τελικά ή κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @11.35
    κακόβουλο σχόλιο
    δεν έχετε παρά να προσφυγετε στον ελεγκτή νομιμότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ωλίαρε τα ίδια έλεγε και η Μανέτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδή, μέρες που είναι, δεν πρέπει να γκρινιάζουμε, δεν αναφερόμαστε στην προσβολή που υπέστη ο κ. Σφαλαγκάκος που εκπροσωπεί το 13% του εκλογικού σώματος της Αντιπάρου, στην ψηφοφορία για την εκλογή μελών της οικονομικής επιτροπής.


    http://fileleutheros.pblogs.gr/2011/01/siderokefalos-giannh.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι φωνάζετε ρε παιδιά με ψηφοφορία δεν έγιναν οι τοποθετήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με ψηφοφορία; Χαχα, πλάκα κάνεις; Προφορικά έγιναν όλα απ' ότι ακούγεται, αλλά και έτσι ακόμα έγινε φάουλ. Στην Πάρο η κ. Πρωτολάτη πρότεινε τον κ. Ροκονίδα, δεν του είπε "α, δεν με έπαιζες πριν τώρα δεν σε παίζω κι εγώ".

    Όσο για τις άλλες επιλογές, όλοι άξιοι είναι, μακάρι όμως να μπορούσε η κ. Λίτσα Βιάζη να αξιοποιηθεί σε καίρια θέση. Το προφίλ της το συμπαθέστερο και των δεκατριών στο ΔΣ.

    Το ίδιο ισχύει και για τον Δαμιανό Παλαιολόγο: αυτός έπρεπε να είναι στη θέση του Αντώνη Πατέλη, εφόσον τελικά ίσχυσε το "όλα δικά μου" του Μαριάνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητε Ανωνυμε 5: 24 ΜΜ ! Για να μπουν ατομα σε καιριες θεσεις πρεπει να εχουν τσαγανο ! Δεν αρκει το να εισαι συμπαθης ! Θελει Πυγμη που δυστυχως η Κυρια Λιτσα Βιαζη Δεν εχει ! Και νομιζω οτι αυτοι που μπηκαν στις καιριες θεσεις εχουν ΟΛΑ τα Προσοντα . Τι να κανουμε ? Αλλωστε αν δεν κανουν , οποιαδηποτε στιγμη ΜΠΟΡΟΥΝ να αντικατασταθουν ! Πρεπει να συνεργαστουν ΟΛΟΙ για να πανε την Αντιπαρο Μπροστα ! ΚΑΙ ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ . Μην θελουν ολοι καρεκλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πυγμή δεν σημαίνει τσαμπουκάς. Τέλος παντων, δεν αλλάζει έτσι κι αλλιώς. Απλά όλως τυχαία οι έχοντες συνδράμει στον δικαστικό αγώνα κατά της πρώην κοινοτάρχισσας βλέπουμε να παίρνουν και τις θεσούλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πυγμή?????Μα δεν θα τους στείλουμε στον πόλεμο!!!
    Θέλει εμπειρία, γνώσεις, λογική σκέψη, σύνεση και όρεξη για δουλειά, κάτι που διαθέτει η Λίτσα Βιάζη.Τέλοσπάντων. Οι μάσκες πάντως έπεσαν νωρίς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. η Λίτσα ειναι στην οικονομική επιτροπή ο Σφαλαγκάκος πότε θα μπει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δυστυχώς οι θέσεις δεν τους χωράνε όλους. Καλό είναι να υπάρξει ομόνοια, τα πρώτα δείγματα δεν φτάνουν.
    Όσο για την αντιπολίτευση, ήδη άρχισε να κάνει τα πρώτα σοβαρά λάθη, τακτικά και επικοινωνιακά. Κάποιος πρέπει να πει στον κ. Μαριάνο ότι δεν είναι δήμαρχος. Ίσως στο μέλλον, αλλά τώρα θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου με την σοβαρή του αντιπολίτευση κι όχι με καπρίτσια. Αναμένουμε τη στάση του στο θέμα της στέγασης του Δήμου, καθώς και την γενικότερη στάση του, στα επόμενα συμβούλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από την Ορκωμοσία στη Βασιλόπιτα, από τη Βασιλόπιτα στην Πρώτη Δημοτική Συνεδρίαση
    (η γραπtή δήλωση του δημοτικού συμβούλου κ. Σφαλαγκάκου, όπως αυτή καταχωρήθηκε στo blog του συνδυασμού του).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή