Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Που το παν το παλληκάρι

9-1-2011 8-43-29 πμ

Το ‘’Πρώτο ΘΕΜΑ ‘’ της Κυριακής 9/1/11 φέρνει στην επιφάνεια στοιχεία, που η εφημερίδα θεωρεί απόλυτα αξιόπιστα , με τα οποία η οικογένεια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλου έκανε βράδυ πρωτοχρονιάς στη ‘’ σουΪτα’’ 350 τ.μ. του ‘’ king George’’ στο Σύνταγμα , που κοστίζει τουλάχιστον 5.400 ευρώ ,ενώ του προσεφέρθη δείπνο των 380 ευρώ το άτομο!

Το ‘’Πρώτο ΘΕΜΑ’’ παραθέτει στοιχεία με βάση τα οποία ισχυρίζεται ότι η ‘’βασιλική’’ ρεβεγιόν ήταν προσφορά στον Θ. Πάγκαλο από τον ξενοδοχειακό όμιλο του κ. Νίκου Δασκαλαντωνάκη !

Το ‘’Πρώτο ΘΕΜΑ’’ ,επίσης , προσθέτει ότι ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη , που έκανε την προσφορά ,χρωστά 600 εκ. σε Τράπεζες ,Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία, εκ των οποίων 1,6 εκ. στο ΙΚΑ!

Είναι προφανές ότι το ως άνω ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος ,με τα δηκτικά σχόλια που το συνοδεύουν ,δεν είναι καθόλου τυχαίο ούτε δημοσιεύθηκε σε τυχαία στιγμή !

Το ρεπορτάζ αυτό ,αν συνυπολογίσουμε και το ειδικό βάρος των εκδοτικών συμφερόντων που ελέγχουν το ‘’ Πρώτο ΘΕΜΑ’’ ,είναι πολύ πιθανόν, αν όχι βέβαιον ,ότι μπορεί όχι μόνο να έχει συνέπειες για το Θ. Πάγκαλο αλλά και να πυροδοτήσει ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις !

Πηγή Ιskra

και το link της εφημερίδας  http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=98976

Ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι ο Θ. Πάγκαλος διέμεινε την παραμονή της πρωτοχρονιάς σε απλό δωμάτιο του “King George” και όχι σε σουίτα, καταβάλλοντας μάλιστα το ανάλογο αντίτιμο, εξέδωσε η διοίκηση του ξενοδοχείου.
Η ανακοίνωση της διεύθυνσης του ξενοδοχείου έχει ως εξής:
«Σε σχέση με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, το ξενοδοχείο KING GEORGE υποχρεούται να γνωστοποιήσει ότι ο κ. Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ πράγματι παρέμεινε στο ξενοδοχείο, σε απλό δωμάτιο, το οποίο ζήτησε μετά την αλλαγή του έτους και λόγω του προχωρημένου της ώρας, για το οποίο εξεδόθη το Νόμιμο φορολογικό στοιχείο (Νο ΑΠΥ 84275) καταβάλλοντας το ποσόν που ίσχυε με βάση τις ανακοινωθείσες τιμές, ήτοι 219,85€.
Τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα περί διαμονής του σε Σουίτα είναι ανακριβή, αφού σε αυτήν διέμειναν άλλοι. Επιπροσθέτως μας προξενεί κατάπληξη η δημοσίευση δήθεν «φόρμας κρατήσεων» του ξενοδοχείου η οποία είναι προφανώς κατασκευασμένη διότι όπως γνωρίζουν όλοι, στις ημερομηνίες στην Ελλάδα προηγείται η αναγραφή της ημέρας από αυτή του μήνα, και άρα είναι ξεκάθαρο ότι η δημοσιευθείσα δεν είναι επίσημο έγγραφο του ξενοδοχείου.
Το ξενοδοχείο, εννοείται ότι διαθέτει την επίσημη λίστα παραμονής πελατών, με τα δωμάτια στα οποία πράγματι διέμειναν, με τις αντίστοιχες χρεώσεις.
Εκ της Διευθύνσεως».

 
Ταυτόχρονα, με ξεχωριστή της ανακοίνωση, η κ. Μαρί Δασκαλαντωνάκη σημειώνει τα εξής:
«Λαμβάνοντας γνώση σχετικού δημοσιεύματος της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, διακατεχόμενη από αγανάκτηση και οργή, είμαι υποχρεωμένη να προβώ στις ακόλουθες διευκρινίσεις:
Είμαι παντρεμένη με τον Νίκο Σηφουνάκη, έχω ένα παιδί την Οδύσσεια, η οποία είναι συνομήλικη-συμμαθήτρια και φίλη με τα παιδιά του Θ. Πάγκαλου. Λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας του συζύγου μου αλλά και του κ. Πάγκαλου παραμείναμε στην Αθήνα, και κάνοντας προγραμματισμό της τελευταίας στιγμής, ακολουθήσαμε την επιθυμία των παιδιών μας να βρεθούμε μαζί στην αλλαγή του χρόνου συνδυάζοντας το με την παραδοσιακή υποδοχή του νέου έτους στο πολύπαθο κέντρο της πόλης.
Aπορία πάντως και έκπληξη προκαλεί, η συστηματική προσπάθεια εκμετάλλευσης φυσιολογικών ανθρώπινων σχέσεων και η παρουσίασή τους ως δήθεν ριάλιτι, πλούσιο σε χλιδή και διαπλοκή. Όμως, σε τέτοια ριάλιτι πρέπει αλλού να αναζητηθούν οι πρωταγωνιστές. Είναι γνωστό στην κοινωνία ότι υπάρχουν πολιτικοί και "πολιτικοί", επιχειρηματίες και "επιχειρηματίες", δημοσιογράφοι και "δημοσιογράφοι".
Μαρί Ν. Δασκαλαντωνάκη».

Πηγή:www.capital.gr

Η απάντηση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»:

Πλήρη επιβεβαίωση του «Θέματος» για το πολυτελές ρεβεγιόν Πάγκαλου
Οι κωμικοτραγικές δικαιολογίες της οικογένειας μεγαλοξενοδόχων, Δασκαλαντωνάκη, για λογαριασμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, ότι δήθεν πλήρωσε συμβολικό ποσό για το «βασιλικό» ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς επιβεβαιώνουν πλήρως τις σημερινές αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος». Το δυστύχημα για τον συνήθως λαλίστατο κ. αντιπρόεδρο είναι όσο περισσότερα ψέματα λέγονται για το σκανδαλώδες ρεβεγιόν τόσο εκτίθεται, καθώς τα στοιχεία που διαθέτει το «Θέμα» δεν επιδέχονται αμφισβητήσεως.

Τα στοιχεία αυτά και όλα όσα σχετίζονται με την υπόθεση τα θέτουμε υπόψη του πρωθυπουργικού γραφείου και του Προέδρου της Βουλής επειδή το θέμα έχει πλέον ιδιαίτερη πολιτική και ηθική βαρύτητα. Οσο για το κατά πόσον είναι λογικό, βράδυ της Πρωτοχρονιάς να μένει ολόκληρη η οικογένεια του αντιπροέδρου καλεσμένοι στο ξενοδοχείο King George, επειδή τελευταία στιγμή θυμήθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι φίλοι με τα παιδιά των μεγαλοξενοδόχων, το αφήνουμε στην κρίση κάθε πολίτη. Κάτι τέτοια δεν έλεγε ούτε ο ψευτοθόδωρος της "Νέας Δημοκρατίας".

sta_gona

Κριτική προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο σχετικά με τις δηλώσεις του για τους δημόσιους υπαλλήλους, ασκεί η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τον πρωθυπουργό «να λάβει τα απαραίτητα μέτρα γιατί οι προκλήσεις έχουν και τα όριά τους και στο τέλος συμπαρασύρουν όσους τις ανέχονται».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Την ώρα που ο φόβος, η ανασφάλεια και ο τρόμος αποτελούν την καθημερινή συνθήκη του ελληνικού λαού, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με ανοίκειους χαρακτηρισμούς δοκιμάζει την αντοχή όλων των πολιτών.
» Η έξοδος από την παρούσα πολιτικοοικονομική κατάσταση απαιτεί δημοκρατικό φρόνημα και ήθος που ο κ. Πάγκαλος από τα λεγόμενά του και την ιστορία του δεν φαίνεται να διαθέτει. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από υπεύθυνους πολιτικούς και όχι υβριστές και συκοφάντες.»
Και συνεχίζει: «Ο υπουργός του φιάσκου των Ιμίων αναγορεύει αυτοβούλως τον εαυτό του σε τιμητή των πάντων και προφανώς τον εκλαμβάνει ως παράδειγμα για να κρίνει τους άλλους.
» Ο κ. Πάγκαλος οφείλει μια απάντηση για να κατανοήσουμε καλύτερα τον ορισμό της διαφθοράς: Αυτός δίδαξε τη διαφθορά στην κόρη του για να τον διαφθείρει ή γονιδιακά εκείνη ενήργησε για να μπορέσει να διορισθεί;»

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231073847#ixzz1AdjoOMDR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή