Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Βγες για να βρεις αέρα βγες για να μην μας πνίξουν όλους.

«Βγες για να ουρλιάξεις και να αναπνεύσεις!»

 

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών της Ισπανίας δημιούργησε ένα συγκλονιστικό βίντεο, με αφορμή την πανεργατική κινητοποίηση της 14ης Νοεμβρίου, στην οποία μετέχει και η Ελλάδα, με το οποίο καλεί τον κόσμο να βγει στο δρόμο για να ουρλιάξει και να αναπνεύσει. 
Πρόκειται για ένα βίντεο που μέσα σε περίπου 2,5 λεπτά κόβει την ανάσα αλλά τελικά δίνει ένα μήνυμα ελπίδας, ότι ο κόσμος μπορεί να βγει ενωμένος και με μια φωνή να διεκδικήσει τα δικαιώματά του.
Μια σακούλα απορριμμάτων καλύπτει τα πρόσωπα των ανθρώπων που ονειρεύτηκαν μια καλύτερη ζωή, αλλά αντ’ αυτού βιώνουν «ένα αδιάφορο κράτος ως προς την υγεία και την εκπαίδευση, μια κενή κουλτούρα, ένα παιχνίδι χρήματος που οδηγεί στην καταστροφή».
Άνθρωποι που χάνουν τη δουλειά και το σπίτι τους, ενώ όσοι εργάζονται ακόμα αδυνατούν να την κάνουν σωστά. Άνθρωποι που βρίσκονται στο περιθώριο, λόγω των σεξουαλικών τους προτιμήσεων, του χρώματος της επιδερμίδας τους ή της χώρας καταγωγής τους.
Οι εικόνες που προβάλλονται στο βίντεο παραπέμπουν στους περιορισμούς και την καταπίεση που υφίστανται καθημερινά κυρίως οι λαοί του Νότου της ΕΕ.
Στόχος των δημιουργών του βίντεο είναι να παρακινήσουν τον κόσμο να συμμετάσχει στην γενική απεργία που κήρυξαν τα εργατικά συνδικάτα της Ισπανίας για την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου.
«Δεν θα μπορέσω να αγωνιστώ αν δεν με βοηθήσεις.

Βγες για να βρεις αέρα βγες για να μην μας πνίξουν όλους.

Βγες για να ουρλιάξεις και να αναπνεύσεις και ανέπνευσε.

Στις 14 Νοεμβρίου ενώνουμε τις κραυγές μας και συνεχίζουμε.

Γενική εργατική κοινωνική καταναλωτική αστική απεργία».

http://www.nooz.gr/world/vges-gia-na-ourliakseis-kai-na-anapneiseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή