Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Αλέξης Τσίπρας: Μας φτύνουν μπροστά στα μάτια μας

2-6-2009 10-14-32 πμ

«Καραμπινάτη συναλλαγή» η φυγή Χριστοφοράκου - Καραβέλα
Κάλεσε τους πολίτες να «βουλιάξουν» Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ
Η Δικαιοσύνη είναι αποτελεσματική όταν έχει απέναντί της δεκαεξάχρονους, όταν όμως βρεθούν σ' εκείνη τη θέση τα «μεγάλα κεφάλια» της υπόθεσης Siemens, οι πόρτες είναι ανοιχτές, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τις ευρωεκλογές. «Μας φτύνουν μπροστά στα μάτια μας και πρέπει να τιμωρηθούν», πρόσθεσε, καλώντας το λαό να προσέλθει μαζικά στις κάλπες την Κυριακή και να δείξει ότι δεν θα ανεχθεί άλλο αυτή την κοροϊδία.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια καραμπινάτη συναλλαγή, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Συνασμπισμού, λέγοντας πως τα σύνορα άνοιξαν, μόλις έκλεισε η Βουλή. Όσοι θα μπορούσαν να μιλήσουν για την υπόθεση φεύγουν, με αντάλλαγμα την αιώνια σιωπή τους, υποστήριξε.
Μιλώντας για την Ευρώπη, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εκ νέου την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας και την αντικατάστασή του από έναν νέο Σύμφωνο, για τη στήριξη των εργαζομένων, το οποίο θα συνδυαστεί με μια γενναία αύξηση του Κοινοτικού προϋπολογισμού.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ συμφώνησε ότι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν κομβικό σημείο για τις πολιτικές εξελίξεις και έθεσε το δικό του δίλημμα για το διακύβευμα της 7ης Ιουνίου: Ή θα αντιμετωπίσουμε την κρίση με την κοινωνία όρθια ή η κοινωνία θα ισοπεδωθεί.
Πρόσθεσε ότι και τα τα δύο μεγάλα κόμματα καταβάλουν προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν το λαό από τα σοβαρά προβλήματα και να αποκρύψουν το γεγονός ότι έχουν τις ίδιες θέσεις στα ευρωπαϊκά ζητήματα. "Αν δεν βουλιάξουν τα δύο κόμματα στις ευρωεκλογές δεν πρόκειται να αλλάξουν και αν δεν τους βουλιάξουμε δεν θα αλλάξει ο τόπος", σημείωσε.

πηγη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή