Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Αναμείνατε στις απορίες σας

Gogh Van,19,FRA, La Berceuse (2Van Gogh

Aπό το blog του Δημοτικού σχολείου αντιγράφουμε

Επιστολή στην κοινότητα για το θέμα της Ανακύκλωσης

Αξιότιμη κα Πρόεδρε,

Αγαπητοί Κύριοι,

Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου Αντιπάρου και, με αφορμή το περιβαλλοντικό πρόγραμμα που έχει αναλάβει φέτος η τάξη μας με θέμα την ανακύκλωση, πήραμε την πρωτοβουλία να σας επισημάνουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν.

Καταρχάς, κατά τη γνώμη μας, το νησί χρειάζεται περισσότερους κάδους για ανακύκλωση απορριμμάτων, οι οποίοι πρέπει να τοποθετηθούν σε όλα τα σημεία του νησιού, με πρώτο και κυριότερο την αυλή του δημοτικού σχολείου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το χαρτί αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό των απορριμμάτων του σχολείου μας, επομένως είναι αδικαιολόγητο να μην υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού και όλο το χαρτί να πετιέται. Η τάξη μας έχει συγκεντρώσει αρκετή ποσότητα χαρτιού, την οποία δεν ξέρουμε πού να ανακυκλώσουμε.

Ακόμη, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε εάν είναι δυνατόν να σταλεί στο σχολείο κάποιος υπεύθυνος που να έχει τη δυνατότητα να μας ενημερώσει για το πρόγραμμα ανακύκλωσης της κοινότητας και να λύσει όλες μας τις απορίες.

Τέλος, προτείνουμε η κοινότητα να αναλάβει, με έξοδά της, να τυπώσει το ενημερωτικό φυλλάδιο που έχει φτιάξει η τάξη μας και να το στείλει σε όλους τους κάτοικους του νησιού, με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση.

Με τιμή,

Οι μαθητές της ΣΤ' τάξης.

Η παραπάνω επιστολή εστάλη στην Κοινότητα Αντιπάρου πριν από ένα μήνα. Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση...

xoirxwr

μόνο ένα σχόλιο για ευνόητους λόγους

ου καν λάβεις παρά του μη έχοντος

Kαι δεν εννοούμε την οικονομική δυνατότητα εννοούμε την ανεπάρκεια και την παταγώδη αποτυχία της κοινοτικής αρχής να διαχειριστεί τα θέματα του νησιού.

Η Ανακύκλωση ξεκινά από τα σχολεία μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών που είναι και το μέλλον του τόπου.

Γιατί δεν εμφανίστηκε η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης στην Αντίπαρο ;

Ποιο είναι το πλάνο οργάνωσης της Ανακύκλωσης στο νησί;

ας ρίξουμε μια ματιά τι έγινε στην Ιθάκη και την Κεφαλονιά εδώ

2 σχόλια:

  1. όπως λέει και η/ο V να τα πανε στην παρο . Για να γινει καλυτερο το περιβαλλον για αυτους που αγαπαμε . αφου η κοινοτητα κοιμαται τον υπνο του δικαιου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -Το σχολείο ανήκει στην Κοινότητα,γιαυτο λέγετε Δημοτικό και αποτελείται απο 110 μελλοντικούς πολίτες που διαμορφώνουν χαρακτήρα τώρα!
    -Οτι ενημέρωση είχαμε σχετικά με την ανακύκλωση στο νησί,ήρθε μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.
    -Θα μπορούσε η κοινότητα με αφορμή την κατάργηση της Χωματερής και εγκαινιάζοντας την ανακύκλωση να είχε κάνει κρούση για την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.Θα ήταν κίνητρο για όλους και περισσότερο για τα παιδιά.
    -Δεν ειναι επιχείρημα ο χώρος και η αποθήκευση αυτών,αφου υπάρχουν ειδικά μηχανήματα που τοποθετείς το κουτάκι του αναψυκτικού ή το πλαστικό μπουκάλι και το κόβει σε πολύ μικρά κομμάτια.
    -Αναρωτιέμαι πόσοι απο μάς, που θα θέλήσουμε να ανακυκλώσουμε την τεράστια ποσότητα μπουκαλιών που θα καταναλωθεί το καλοκαίρι,θα καταφέρουμε να το κάνουμε.
    -Τώρα που είναι ζεστό το πράγμα πρέπει να γίνει κάτι.

    V.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή