Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Για την Αντιπολίτευση στην Κοινότητα Αντιπάρου

1

5

6

9

Με αφορμή κάποια σχόλια περί ανυπαρξίας Αντιπολίτευσης τα προηγούμενα τέσσαρα χρόνια στο Κοινοτικό Συμβούλιο Αντιπάρου που αναρτήθηκαν στο Antiparos-blog εδω,ο συνεργάτης του blog και υποψήφιος δημοτικός συμβουλής με τον συνδυασμό Ανάπτυξη Ενότητα Δημιουργία Γρίσπος Κώστας  δημοσιεύει  την εξής τοποθέτηση

xoirxwr

O ρόλος της αντιπολίτευσης σε ένα Δήμο είναι ο συνεχής και τεκμηριωμένος έλεγχος , η υποβολή προτάσεων για την καλύτερη αναπτυξιακή πορεία ενός τόπου και η συμφωνία σε θέσεις της πλειοψηφίας όταν αυτές κρίνονται θετικές.Στην Αντίπαρο τα τελευταία χρόνια η πολύπαθη τοπική αυτοδιοίκηση λειτουργούσε σε συνθήκες νοσηρότητας .

Μια κοινοτική αρχή χωρίς την δημοκρατική νομιμοποίηση είχε μετατρέψει το κοινοτικό συμβούλιο σε όργανο επικύρωσης των αποφάσεων της προέδρου προέβαλε παρελκυστικές δικαιολογίες για την άρνηση χορήγησης εγγράφων δημιουργώντας κλίμα αδιαφάνειας απέρριπτε ακόμη και θετικές προτάσεις οδηγώντας τον τόπο σε αναπτυξιακή στασιμότητα

Οι κοινοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας αλλά και ο συνδυασμός Ανάπτυξη Ενότητα Δημιουργία συνολικά όλα αυτά τα χρόνια παρά τις όποιες αδυναμίες και ανεπάρκειες προάσπισε την δημοκρατική νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον συμφώνησε σε κάθε προοπτική έργου για το νησί μας έλεγξε την πλήρη ανεπάρκεια της κοινοτικής αρχής έκανε θετικές προτάσεις για την ανάπτυξη του τόπου και επεμβάσεις σε θέματα περιβάλλοντος .

Τέλος προάσπισε την Αυτοδιοικητική Αυτονομία της Αντιπάρου από τον οδοστρωτήρα του Καλλικράτη.

Μερικά παραδείγματα

1.Ομιλία του επικεφαλής Γιάννη Λεβεντάκη σε μια από τις λογοδοσίες της προέδρου εδω

2.Ομιλια του κοινοτικού συμβούλου Φαρούπου Κώστα σε συνεδρίαση στο κοινοτικό κατάστημα παρουσία του πρώην περιφερειάρχη κ.Κόκκινου εδω

3.Προσπαθεια ακύρωσης της αύξησης κατά 80% των ανταποδοτικών τελών εδω

4.Προτάσεις για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Αντίπαρο εδω

5. Πρόταση για ένταξη στο δίκτυο Δάφνη εδω

6. Επιστολή προς την εφημερίδα Κοινή Γνώμη εδω

Μερικές από τις για κάθε ζήτημα του νησιού παρεμβάσεις και προτάσεις των κοινοτικών συμβούλων και μελών του συνδυασμού με αιτήσεις προς την κοινότητα μπορείτε να την κατεβάσετε από εδω Επομένως οι λεκτικές επιθέσεις προς τον επικεφαλής του Συνδυασμού Γιάννη Λεβεντάκη και οι ανυπόστατες φήμες περί του ιστότοπου της Κοινότητας δεν προάγουν τον απαιτούμενο προεκλογικό πολιτικό πολιτισμό.

Ο Καθένας κρίνεται από τους πολίτες για την συμβολή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενός τόπου

Τέλος πιστεύω ότι η δημιουργία ενός Καλλικράτειου Δήμου στο μικρό νησί μας που θα μπορέσει να διαχειριστεί τα του οίκου του προς την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης απαιτεί την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών και την συνεργασία όλων των μελών του Δημοτικού συμβουλίου που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

9 σχόλια:

  1. Σας απαντάω σχετικά στο μπλογκ μου. Παράκληση να μην επιτρέψετε τον κανιβαλισμό προηγουμενων ποστ. Επιμενω ότι ένας Γρίσπος δεν φέρνει την άνοιξη και προσθέτω ότι ενδεχόμενη μη εκλογή σας στο Δήμο Αντιπάρου θα είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξη του νησιού, καθώς οι περισσότερες παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης είναι δικές σας κι επιπλέον είστε ο πρώτος που εισήγαγε εδώ και καιρό την εννοια της αειφορίας στο διάλογο των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΜΑΓΟ,
    ΕΝΑΣ ΓΡΙΣΠΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ.
    ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ (ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΚΛΕΧΘΕΙ.....)ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΩΦΟ...ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ 2-3 ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΧΝΕΤΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΙΔΙΟΧΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΚΩΣΤΑ ΓΡΙΣΠΟ............
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΟΣΩΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς, όντως, ένας Γρίσπος δεν φέρνει την άνοιξη. Χρειάζεται η συνεισφορά όλων των υγειών δυνάμεων για την ανάταξη του δήμου μας.
    Τι είναι όμως συνεισφορά? Είναι η συγγραφή παραμυθιών της χαλιμάς? Είναι η αφ' υψηλού παρατήρηση των κακώς κείμενων χωρίς περαιτέρω ενέργειες?
    Επί τέσσερα χρόνια ο συνδυασμός Ανάπτυξη Ενότητα Δημιουργία υπήρξε παρόν, και στα μεγάλα και στα μικρά.
    Εσύ Σωτήρη μου που είσουν? Εσύ Νίκο που είσουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τοτε λοιπον Μαγε Να τον Ψηφισεις ! Αφου Παραδεχεσαι οτι ΑΞΙΖΕΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει. Είναι προεκλογική περίοδος και φαίνεται ότι η αλήθεια είναι πάνω από μία, αναλόγως από που την κοιτάζει κανείς.

    Ξεπερνώντας το σκόπελο των παραπάνω σχολίων και δεχόμενος για μια ακόμη φορά την αξία του κ. Γρίσπου, δεν οφείλω τίποτε και σε κάνεναν να αποδείξω. Άξια στελέχη διαθέτουν και οι άλλοι συνδυασμοί, αυτό όποιος δεν το αναγνωρίζει ίσως δεν αξίζει να αποκαλείται δημοκρατικός πολίτης. Το τι θα ψηφίσει ο καθένας δεν εξαρτάται μόνο από τον ένα κούκο, αλλά από τη συνολική παρουσία των υποψηφίων, όχι μόνο τώρα αλλά και διαχρονικά, όχι μόνο με τις παρεμβάσεις τους στο κοινοτικό συμβούλιο, αλλά και με τη εν γένει δράση τους στο νησί. Μην τα μηδενίζετε όλα. Και μην ξεχνάτε ότι εσείς οι ίδιοι που τωρα εκθειάζετε τις ικανότητες του κ. Γρίσπου δεν τολμήσατε να του δώσετε παραπάνω από δυο δεκάδες ψήφους στις προηγούμενες εκλογές.

    Αυτά και καλή τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γρίσπο δεν ήξερες δεν ρώταγες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ασε ρε Μαγε τι κανουν οι αλλοι . κοιτα τι θα κανεις εσυ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσύ τι θα κάνεις ανώνυμε ψηφοφόρε; Και δεν αναφερομαι βέβαια στην Κυριακή, όπου ότι κι αν κάνεις είναι δικαίωμά σου, αλλά στο τι θα κανεις την επαύριο,πέρα από το να πανηγυρίσεις ή να σιχτιρίσεις. Χορτάσαμε από εξυπνάδες καναπεδίστικες. Σήκω, βγες, μίλα, αποφάσισε.
    Μπορείς; Ή θα είσαι αιώνιος ψηφοφόρος;
    Το τι έχω κάνει και τι θα κανω εγώ, ως μάγος κι ως πολίτης, θα 'πρεπε να το ξέρεις. Κανείς δεν είναι ουρανοκατέβατος...
    Αποδέξου το σαν θέση ενός συμπολίτη σου κι όχι σαν αντίθεση ενός αντιπάλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν ο Γρίσπος ήταν τοπική πανίδα θα ήτανε Γρι-Γρι και θα τον τρώγαμε καπνιστό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή