Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

O κ.Κόκκινος τα τυροπιτάκια της θείας Μανέτα και η ομιλία του Φαρούπου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

καλά τα τυροπιτάκια θεία αλλά δεν παίζεσαι

Ο συμπαθής αλλά διορισμένος περιφερειάρχης κ.Κοκκινος επισκέφτηκε την Αντίπαρο την Κυριακή το πρωί συνοδευόμενος από κομματικά στελέχη της ΝΔ.

Σε σύσκεψη που έγινε στο κοινοτικό κατάστημα παρουσία της πέραν κάθε αμφισβήτησης προέδρου , κοινοτικών συμβούλων, των εργολάβων του έργου της πλακόστρωσης της παραλιακής οδού και ελαχίστων πολιτών εξετάστηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει για το έργο λογω του ότι παρά του ότι υπογράφτηκε σύμβαση με τον εργολάβο λείπουν αρκετές αδειοδοτήσεις από δημόσιες υπηρεσίες.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΝΤΙΠΑΡΙΩΤΙΚΑ

Ο Γενικός εκθειάζοντας συνεχώς τα τυροπιτάκια της κοινότητας κάτω από το λυπημένο ύφος του Λεβεντάκη υποσχέθηκε να μεσολαβήσει για την απεμπλοκή του έργου

Αρχηγική εμφάνιση έκανε ο κοινοτικός σύμβουλος κ.ΦΑΡΟΥΠΟΣ ΚΩΣΤΑΣ Ο όποιος παρά το βαρύ πένθος του (έχασε τον Πατέρα του μια μέρα πριν) μίλησε εκ μέρους της αντιπολίτευσης.

antiparos324

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Παραθέτουμε στοιχεία της ομιλίας του

Κύριε Περιφερειάρχη, Κατ αρχήν σας καλωσορίζουμε στο νησί μας και ευχόμαστε η επίσκεψη σας να βοηθήσει στο αναπτυξιακό μέλλον της Αντιπάρου και στην εξομάλυνση του πολιτικού κλίματος του νησιού.

Κε Γενικέ, Η Αντίπαρος μετά από τρία Κοινοτικά πλαίσια στήριξης θεωρείται το νησί των χαμένων ευκαιριών.

Ειδικά για το 3 ο ΚΠΣ που έχουμε και πολιτική συμμετοχή το μοναδικό έργο που απορρόφησε πόρους από το ΠΕΠ είναι η αξιοποίηση σπηλαίου Α και Β φάση.

Το έργο πνοής για την Αντίπαρο ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ με ωρίμανση στις δημόσιες υπηρεσίες μία δεκαετία και με ημερομηνία ένταξης 23-5-2005, κατέληξε στην απένταξη στο τέλος του 2008.

Πέρα από την 8μηνη καθυστέρηση λ'ογω προσφυγής πολιτών στο ΣΤΕ οι καθυστερήσεις, η ανεπάρκεια διαχείρισης και πραγματοποίησης του έργου βαρύνουν την τωρινή κοινοτική αρχή και αυτό είναι γνωστό και σε εσάς και στις υπηρεσίες σας.

Κύριε Περιφερειάρχη,

Γνωρίζετε ότι η Κοινότητα Αντιπάρου καθυστέρησε 3 μήνες να καταθέσει αίτηση

ανάκλησης της απόφασης της Επιτροπής Αναστολών;

Γνωρίζετε κύριε Περιφερειάρχη ότι για να υπογράψει σύμβαση με μελετητή για την

επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης ,σε εφαρμογή απόφασης του Κοινοτικού

Συμβουλίου καθυστέρησε 2 μήνες;

Ποια η γνώμη σας Κε Γενικέ για την απώλεια αυτού του έργου και ποια η γνώμη των

υπηρεσιών σας;

Και αντί να αναλάβουν τις ηθικές και κοινωνικές τους ευθύνες απέναντι στο νησί μας, προσπαθούν με φήμες να διαδώσουν ότι αντιταχθήκαμε στο έργο πνοής για την Αντίπαρο ενώ είναι γνωστό ότι δώσαμε τη θετική ψήφο μας σε οποιαδήποτε απόφαση αφορούσε την πραγματοποίηση του έργου.

Για τα άλλα σοβαρά έργα του νησιού.

αφαλατώσεις

Επί χρόνια η κα Μανέτα αναφερόταν στις αφαλατώσεις που έχει ανάγκη το χωριό ,και βέβαια μετά από τα γνωστά προβλήματα στο πρόγραμμα των μικρών νησιών οι αφαλατώσεις δεν έγιναν.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο υπόγειος υδροφορέας της Αντιπάρου έχει σε μεγάλο βαθμό υφαλμυρωθεί και οι διακοπές του νερού είναι κάθε χρόνο εντονότερες. Και η λύση του προβλήματος πιο επιτακτική όσο ποτέ. Σε πρόσφατο δελτίο τύπου της Περιφέρειας διαβάσαμε ότι προωθείται μονάδα αφαλάτωσης για την Αντίπαρο.

Μπορείτε να μας δώσετε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα κατασκευής της;

Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ - ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΠΟ-ΠΛΩΤΕΣ ΜΑΡΙΝΕΣ ΨΑΡΑΛΥΚΗ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ- ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Εδώ και 7 χρόνια παραμένουν σε επίπεδο μελετών. Όσον αφορά το χωροταξικό της Αντιπάρου δεν έχει προχωρήσει ούτε σε επίπεδο μελέτης.

Σας εκφράζουμε την αγωνία μας για την πορεία της Αντιπάρου μέσα στο ΕΣΠΑ, γιατί σαν μικρό νησί δεν μπορούμε να είμαστε πιστοποιημένος φορέας υλοποίησης και μετά από 2 χρόνια από την έναρξη του ΕΣΠΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΠΑ ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

Και όσον αφορά τα μικρά νησιά επικρατεί τοπίο χαμηλής νέφωσης και θέλουμε να μας διασαφηνίσετε και να μας δώσετε κατεύθυνση για την πορεία μας.

Δείγμα της ανευθυνότητας απέναντι στο νησί είναι και η απουσία της Κοινότητας από την τουριστική έκθεση ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 2008 γνωστή και η διαμάχη της προέδρου και του Νομάρχη γι αυτό το θέμα.

Πρόσφατα η Αντιπολίτευση και οι σύλλογοι της Αντιπάρου ζητήσαμε από τη Νομαρχία την πραγματοποίηση σοβαρού προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών στην Αντίπαρο.

Και ενώ η Νομαρχία το ενέκρινε η πρόεδρος της Κοινότητας απάντησε ότι αυτό θα το κάνουμε μόνοι μας.

Κύριε Γενικέ, Όπως γνωρίζετε το αποτέλεσμα της κάλπης ανέδειξε νικητή το συνδυασμό μας και κατόπιν ενστάσεως του άλλου συνδυασμού αντεστράφη το αποτέλεσμα με διαφορά μιας ψήφου χωρίς ποτέ να μας έχει δοθεί ο κατάλογος και τα στοιχεία των μεταδημοτεύσεων ως η νομιμότητα και η διαφάνεια ορίζουν.

Βάσει της εγκυκλίου του Υπουργού των Εσωτερικών προσφύγαμε σε σας και στους Ελεγκτές -Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Σας είναι γνωστές επίσης οι αντιρρήσεις προς εσάς και την Εισαγγελία Σύρου να δοθούν τα στοιχεία.

Τα στοιχεία είχαν ζητηθεί πριν τις εκλογές και σίγουρα θυμάστε την προσωπική επαφή σας με τον επικεφαλής του Συνδυασμού μας.

Γι αυτό το λόγο εξάλλου τιμωρήθηκε από εσάς με 4μηνη αργία που μετετράπη σε αργία 1 μηνός με την ψευδή αιτιολογία ότι μας δόθηκε κατάσταση των μεταδημοτεύσεων.

Η δε έκθεση των Ελεγκτών - Επιθεωρητών ΔΔ αναφέρει ότι έγιναν 37 παράνομες εγγραφές στο δημοτολόγιο της κοινότητας.

Πράγμα που σημαίνει Κε Γενικέ ότι νοθεύτηκε το εκλογικό σώμα. Αρα κατά τη δημοκρατική συνείδηση μας η πρόεδρος της κοινότητας Αντιπάρου δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση για το αξίωμα της.

Εάν οριστικοποιηθεί η έκθεση ποια η θέση σας επί του σοβαροτάτου αυτού αυτού θέματος;

Και θέλουμε οπωσδήποτε σαφή απάντηση ,διότι θεωρούμε ότι ένα μικρό νησί Σαν την Αντίπαρο δεν πρέπει να ταλανίζεται από διχαστικές καταστάσεις ,αλλά σας δηλώνουμε ότι δεν κάνουμε ούτε μισό βήμα πίσω σε ζητήματα δημοκρατίας διαφάνειας και χρηστής διοίκησης.

Εθισμένη βέβαια σε αντιδημοκρατικές εκτροπές ούτε την αργία που της επεβλήθη τήρησε και τα στοιχεία που το αποδεικνύουν είναι στη διάθεση σας εδώ και καιρό.

Ποια είναι η θέση σας Κε Γενικέ και για ποιο λόγο κωλυσιεργείτε ;

Κε Γενικέ, Πριν μερικές μέρες ο ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ έστειλε εγκύκλιο προς όλες τις υπηρεσίες για τη δημιουργία εφημερίδας της υπηρεσίας και την εμπέδωση της αρχής της διαφάνειας και την πληροφόρηση των πολιτών.

Γνωρίζετε Κε Γενικέ ότι σε αίτηση του επικεφαλής του Συνδυασμού μας Κου Λεβεντάκη προς την Κοινότητα Αντιπάρου για τη χορήγηση εγγράφου το οποίο απευθυνόταν προς την Περιφέρεια και είχε αρ. Πρωτ. Της Κοινότητας έλαβε την απάντηση ότι πρόκειται περί προσωπικού εγγράφου το οποίο απευθύνεται προς εσάς άρα δεν δικαιούται να το λάβει;

Γνωρίζετε όυι παρόλες τις προσπάθειες και τις αιτήσεις μας δεν έχουμε ούτε 1 Μελέτη για να μελετήσουμε την πορεία των έργων;

Γνωρίζετε ότι στις επανειλημμένες αιτήσεις μας με υπογραφές από το σύνολο των συμβούλων της Αντιπολίτευσης για σύγκληση Κοινοτικών Συμβουλίων με συγκεκριμένα θέματα δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα κατά παράβαση του ΚΔΚ;

Γνωρίζετε ότι δεχτήκαμε τη φραστική επίθεση -Αρκετά σας ανεχτήκαμε εδώ μέσα - σε Κοινοτικό Συμβούλιο από υποψήφια Κοινοτική Σύμβουλο που εργαζόταν στην Κοινότητα με σύμβαση έργου και η Κα Μανέτα δεν την επανέφερε στην τάξη ;

Γνωρίζετε καλά ότι αρνείται να γραφτούν οι απόψεις μας στα πρακτικά κατά παράβαση του Πρότυπου Κανονισμού λειτουργίας του Κοινοτικού Συμβουλίου και ότι επι μήνες αποχωρούσαμε από τα Κοινοτικά Συμβούλια γιατί αρνούνταν να τηρηθούν τα πρακτικά με τη χρήση μαγνητοφώνου όπως ορίζει ο Κώδικας

Κύριε Γενικέ

Πρέπει να επιβάλετε την νομιμότητα στην Αντίπαρο

Η Κοινότητα δεν είναι ιδιοκτησία της κ.Μανετα

Δεν θέλουμε κανένα διχασμό αλλά δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στις δημοκρατικές κατακτήσεις

Σας ευχαριστούμε που μας ακούσατε

Ο Κ.Γενικός απάντησε σαν ψυχολόγος είπε στην Αντιπολίτευση να κάνει υπομονή και ότι καταλαβαίνει τα ψυχολογικά της προβλήματα εξ ιδίας πείρας συνέστησε ομόνοια έταξε μια αφαλάτωση σε δυο χρόνια είπε οτι δεν έχει δώσει χρήματα για το πάρκο του Σιφνεικου ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΣΠΑ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ

Ορεβουάρ!

και τα αξέχαστα της συνάντησης

Μανέτα προς Γενικό

<<πρέπει να μας βοηθήσετε να κάνουμε ΚΑΙ αυτό το έργο>>

<<θέλουμε να πιστοποιηθούμε και εμείς για το ΕΣΠΑ>.

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥΠΟΥ

3 σχόλια:

  1. Πάλι σκ@τ@ τα έκανε η τάδε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τώρα ολοκληρώνει ο Καμμένος στο ράδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ! Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΕΤΑ ??? ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ....................! Ο ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΚΛΕΨΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή