Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Δελτίο Τύπου Δήμου Αντιπάρου

IMG_1000 (Large) IMG_0891 (Large)

 

clip_image002


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Το νησί μας επέλεξε φέτος να περάσει το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ο Ο.Φ.Σ.Ε. στο πλαίσιο του προγράμματός του «Ζωή στους βράχους του Αιγαίου» που πραγματοποιεί κάθε χρόνο.

Το Σάββατο 30/4ου έφθασαν 38 φουσκωτά με 170 περίπου άτομα κάνοντας μια θεαματική είσοδο στο λιμάνι μας, όπου τους υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι φορείς του νησιού και πλήθος κόσμου. Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή του Ν.Ο.Α. που έδωσε μια ιδιαίτερη νότα στην εκδήλωση.

Τον όμιλο συνόδευσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ALFA, ΝΕΤ, οι εφημερίδες ¨Καθημερινή¨, ¨Τα Νέα¨, ¨Το Βήμα¨, ¨Το Έθνος¨, τα περιοδικά ¨Θάλασσα¨, ¨Σκάφος και Ψάρεμα¨, ¨Ψάρεμα και Φουσκωτό¨ και το ηλεκτρονικό περιοδικό ¨www.psarema-skafos.gr¨.

Στους επισκέπτες μας προσφέρθηκε τσικουδιά, κακαβιά στην άμμο και οι παραδοσιακές πασχαλινές τυρόπιτες.

Την Κυριακή 1/5ου συνοδέψαμε τα μέλη του ομίλου και τα ΜΜΕ στην επίσκεψή τους στον αρχαιολογικό χώρο του Δεσποτικού, στο Σπήλαιο και σε παραλίες του νησιού. Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Δήμος μας διοργάνωσε μια όμορφη βραδιά στην πλατεία του νησιού με ζωντανή μουσική και μπουφέ με ντόπια μεζεδάκια, τσικουδιά και κρασί για τους επισκέπτες και όλους τους κατοίκους.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του ομίλου προσέφεραν τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο και παρέδωσαν το υλικό που είχαν ετοιμάσει για την κάλυψη κάποιων αναγκών του νησιού μας.

  • 1 υπολογιστή για το Αστυνομικό Τμήμα Αντιπάρου
  • 1 υπολογιστή και 1 laptop για το Δημοτικό Σχολείο
  • 1 laptop για τον Δήμο Αντιπάρου
  • 1 laptop, 2 πίνακες για μαρκαδόρο και ένα Radio-Cd για το Γυμνάσιο, ενώ δεσμεύτηκαν για την αποστολή άμεσα του ιατρικού υλικού που έχει ζητηθεί για το περιφερειακό μας Ιατρείο.

Επίσης δύο ιατροί-μέλη του ομίλου προσφέρουν για 6 μήνες δωρεάν επίσκεψη στα ιατρεία τους σε όλους τους κατοίκους της Αντιπάρου. Πρόκειται για τον ειδικό καρδιολόγο κ. Παναγιώτη Κελεπούρη και τον οφθαλμίατρο κ. Γρηγόριο Ντούζο. Για περισσότερες πληροφορίες οι κάτοικοι μπορούν να απευθυνθούν στο Δήμο.

Ο Δήμαρχος τους καλωσόρισε προσφέροντας από έναν αρχαϊκό κούρο αντίγραφο αυτού που βρέθηκε στο Δεσποτικό και βιβλία του Δεσποτικού και του Σπηλαίου, ενώ ο κ. Βασίλης Τραϊφόρος ανιψιός του αείμνηστου Μίμη Τραϊφόρου, παρουσίασε μία παρλάτα για την Αντίπαρο.

Στην συνέχεια έγινε καύση πυροτεχνημάτων προσφορά του Ο.Φ.Σ.Ε., τα παιδιά του χορευτικού της Αντιπάρου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και ακολούθησε γλέντι και χορός μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ήταν μια βραδιά που κατά γενική ομολογία την χάρηκαν όλοι ντόπιοι και ξένοι.

Τη Δευτέρα το πρωί επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο, παρέδωσαν τους υπολογιστές και συνομίλησαν με τους δασκάλους και τα παιδιά και στην συνέχεια αναχώρησαν έχοντας πάρει τις καλύτερες εντυπώσεις από τις ομορφιές του νησιού μας και τη φιλοξενία των κατοίκων του, ενώ σκέπτονται να πραγματοποιούν την γενική συνέλευση του ομίλου στην Αντίπαρο κάτι που θα είναι πολύ σημαντικό για μας, αφού 200 μέλη θα επισκέπτονται το νησί μας.

Ο σκοπός της διοργάνωσης αυτής που ήταν η διαφήμιση, η προβολή του νησιού και η ζωή στις ανοιχτές επιχειρήσεις του τόπου μας, αυτή την δύσκολη τουριστικά εποχή, επιτεύχθηκε πλήρως.

Ο Δήμος ευχαριστεί όλους ανεξαιρέτως όσους με την εθελοντική προσφορά τους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης και του όμορφου αποτελέσματος που χαρήκαμε όλοι.

Αποδείξαμε όλοι μαζί για μια ακόμα φορά πως ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Ο Δήμαρχος Αντιπάρου

IMG_1535 (Large) IMG_1408 (Large)

3 σχόλια:

  1. Μίλησαν για κάποια προσφορά ρούχων εκείνη τη βραδυά!!! τι εννοούσαν? Δεν τα διάβασα στο παραπάνω κείμενο γιαυτο και ρωτώ.

    Επισης θα ήταν ενδιαφέρον να ξέραμε αν έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις ανάγκες του λιμανιού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://syntaxioyxos-naftikos.blogspot.com/

    Πολλά φιλια στην Αγαπημένη μου Αντίπαρο εκεί έχω γεννηθεί.Εμμανουήλ Μάινας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή