Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Οι αθώες περιστέρες

ena_zeygari_leyka_peristeria

Αθώοι για το τροχαίο Κεντέρης, Θάνου και Τζέκος

Ωστόσο, ο Χρήστος Τζέκος κηρύχθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή για κατηγορία που αφορά κατοχή παράνομων ουσιών.

Ομόφωνα αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο τους ολυμπιονίκες Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου, τον προπονητή τους Χρήστο Τζέκο και τους συγκατηγορούμενούς τους για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο και επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή τον Χρήστο Τζέκο για κατηγορία που αφορά κατοχή παράνομων ουσιών, αναγνωρίζοντάς του, ωστόσο, το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου. Απαλλακτική πρόταση υπέβαλε χθες και ο εισαγγελέας έδρας θεωρώντας ότι οι ενδείξεις για το ότι το επίμαχο τροχαίο δεν συνέβη δεν ενισχύθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο είχε κηρύξει ενόχους τόσο τους αθλητές και τον προπονητή όσο και τους επτά γιατρούς του ΚΑΤ και τους αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου ατυχήματος.

Ο συνήγορος του Κώστα Κεντέρη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της διαδικασίας χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου δηλώνοντας συγκινημένος, καθώς -όπως είπε- οι Ολυμπιονίκες μπορούν να κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή