Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Απόψεις για τις λεβεντιές

gavalas

..Ο μακρολαίμης πετεινός, στη γειτονιά του κράζει, μα τα δικά του δε θωρεί κι άλλους καταδικάζει..

ένα καθυστερημένο post

Μόνο αγανάκτηση και οργή προκαλούν οι δηλώσεις του προέδρου του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου-Αντιπάρου μετά την επιστολή διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αντιπάρου και την αποχώρηση των εκπροσώπων του νησιού από την συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου .

Με τρόπο απαράδεκτο

Υποτιμά και απαξιώνει το Δημοτικό Συμβούλιο Αντιπάρου με την φράση (….το Βάλατε να πάρει απόφαση….)

Προσβάλει το πρόσωπο του Δημάρχου Αντιπάρου με ανεπίτρεπτες εκφράσεις ( ΨΕΛΛΙΣΕ …,η Αντίπαρος ψήφισε Δήμαρχο, ο οποίος έχει υποχρέωση να δείξει την απαιτούμενη λεβεντιά και όχι να μείνει στο... ακης…,…όχι να είναι υποκατάστατο ενός άλλου…)λησμονώντας ότι το δικαίωμα στην κρίση της επάρκειας των αιρετών της Αντιπάρου και το εάν είναι υποχείρια άλλων έχει μόνο η Αντιπαριώτικη κοινωνία .

Καλό θα ήταν επίσης ο Πρόεδρος να δει ότι

Το Λιμενικό ταμείο Πάρου Αντιπάρου που ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τις οσμές των σκανδάλων http://fileleutheros.pblogs.gr/2008/00/istoriko-exelixhs-skandaloy-limenikoy-tameioy-paroy.html δέχεται βολές και από τους παριανούς http://aristofanhs.blogspot.com/2011/09/blog-post_07.html

Και να θυμηθεί το υπόμνημα που κατέθεσε ο κ. Κίμωνας Κοτσώνης στις αρχές του 2011 ως εκπρόσωπος της Αντιπάρου τα προηγούμενα χρόνια

http://fileleutheros.pblogs.gr/2011/02/to-ypomnhma-kotswnh-gia-thn-antiparo.html

«Έργα στην λιμενική περιοχή λιμένα Αντιπάρου.

Από συστάσεως του ΔΛΤ το 2003 μέχρι σήμερα, η φροντίδα και επιμέλεια των υποδομών του λιμένα και της χερσαίας ζώνης είναι ελάχιστη και πλημμελής.

Στο διάστημα της 22μηνης θητείας μου στα δύο Τεχνικά Προγράμματα, τους προϋπολογισμούς και στις αποφάσεις του ΔΣ, σημαντικά έργα έχουν αποφασισθεί αλλά ελάχιστα πραγματοποιήθηκαν. Οι προγραμματικές συμβάσεις 2007/08/09 για την καθαριότητα, ευπρεπισμό και μικροσυντήρηση φωτισμού κλπ στην χερσαία ζώνη δεν πραγματοποιήθηκαν. Τα αντίστοιχα ποσά 30.000 ευρώ ετησίως έχουν καταβληθεί  από την Κοινότητα. Μόνον η προγραμματική σύμβαση 2010 ποσού 40.000 ευρώ πραγματοποιήθηκε. Ένα μόνο από τα τρία Pilars παροχής ρεύματος/νερού αγοράστηκε από το ΔΛΤ και τοποθετήθηκε το 2009 με δαπάνη της Κοινότητας και έγιναν οι κατασκευές αναμονής των παροχών των υπολοίπων δύο Pilars.

Ο απολογισμός έργων το 2010 είναι μόνον μία αποθήκη εργαλείων των επαγγελματικών αλιέων, χωρίς την συνεργασία και επίβλεψη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, με πτωχό αποτέλεσμα κατασκευής και αισθητικής στο χώρο, ασφαλτοστρώθηκαν οι δύο προσβάσεις στις προβλήτες FERRY BOATS κόστους 11.000 ευρώ και η προμήθεια για έξι παγκάκια προκυμαίας.

Εκκρεμούν η επισκευή της μοναδικής «γλύστρας» ανέλκυσης σκαφών στο λιμάνι, οι μελέτες αιγιαλίτιδος ζώνης, καθορισμού της χερσαίας ζώνης και τυχόν εξομοιούμενων σε αυτή χώρων. Οι αδειοδοτήσεις των πλωτών προβλητών (100 μ.), οι μελέτες πυρασφάλειας και αποβλήτων, η αντικατάσταση φθαρμένων πυλώνων φωτισμού κ.α.».

Επίσης, σε ότι αφορά την πύλη εισόδου (Πούντα) για Αντίπαρο ο κ. Κοτσώνης γράφει:

«1-Διοικητικές Παραλαβές

α/ Του λιμένα Πούντας.

«Η επιτροπή του ΔΛΤ ( Στ. Φραγκούλης, Κ. Κοτσώνης, οι εκπρόσωποι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της Ν. Αυτοδιοίκησης-Επαρχείου), συνήλθε επί τόπου την 2/6/2010.

Έκτοτε αναμένεται να υπογραφεί το Πρωτόκολλο Παράδοσης για μπορέσει το ΔΛΤ να προχωρήσει στις  απαραίτητες επεμβάσεις συμπλήρωσης βασικών υποδομών, τοποθέτηση φάρου, δημόσιου WC, σκέπαστρου αναμονής επιβατών, διαγραμμίσεις πάρκινγκ και χώρων αποεπιβίβασης, φωτισμός, αναβάθμιση και συντήρηση γενικότερα των υποδομών που υπάρχουν. Προβλέψεις για αυτά υπάρχουν και μεταφέρονται στα Τεχνικά Προγράμματα των ετών 2008/2009 και 2010.

Υπενθυμίζω ότι το λιμάνι της Πούντας είναι η μοναδική Πύλη διαπεραίωσης Πάρος /Αντίπαρος /Πάρος όπου διακινούνται ετησίως περί τους 500.000 επιβάτες και 100.000 οχήματα. Η σημερινή γενική κατάσταση είναι απαράδεκτη αισθητικά και ουσιαστικά, δεν τηρούνται δε οι στοιχειώδεις κανόνες ναυσιπλοΐας και ασφάλειας.

Ανατολικά της προβλήτας της Πούντας, υπάρχει όμορος χώρος στον λιμένα με πρόχειρη, υποτυπώδη υποδομή αγκυροβολίας τουριστικών σκαφών, η οποία προφανώς είναι παράνομη.

Η περιοχή αυτή είναι ρυπαρή και πέραν αυτού δημιουργεί αρνητικές ακτομηχανικές επιπτώσεις στη πέρα αυτής παραλία. Απαιτείται απόφαση του ΔΛΤ είτε για την κατάργησή του «αγκυροβολίου» ή σύνταξη μελέτης κτλ. Η εικόνα του θαλάσσιου αυτού χώρου αισθητικά και τουριστικά είναι απαράδεκτη».

Ακολουθούν η επιστολή διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αντιπάρου οι δηλώσεις του κ.Γαβαλα και η απάντηση του Δημάρχου Αντιπάρου

Αριθ. Απόφασης 94/23-08-2011

Για το ανωτέρω θέμα της ημερήσιας διάταξης ο Προεδρεύων στην συνεδρίαση κ. Φαρούπος κάλεσε τον κ. Δήμαρχο να εισηγηθεί του θέματος:

Ο Δήμαρχος έκανε μια συνοπτική ενημέρωση στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μέχρι σήμερα υλοποίηση των έργων του Λιμενικού Ταμείου Πάρου Αντιπάρου προς το Δήμο Αντιπάρου.

Μεταξύ άλλων κατέληξε ότι δεν έχει υλοποιηθεί κανένα έργο από τα ήδη προγραμματισμένα του Λιμενικού Ταμείου προς την Αντίπαρο, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και πιέσεις από την παρουσία του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου.

Στη συζήτηση ήταν παρόν και το άλλο μέλος του Συμβουλίου ο κ. Χανιώτης ο οποίος τάχθηκε υπέρ της εισήγησης του κ. Δημάρχου.

Στη συνέχεια γίνεται διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών του δημοτικού συμβουλίου και το δημοτικό συμβούλιο

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Εκφράζει τη διαμαρτυρία του προς το Διοικητικό Συμβούλιο δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου Αντιπάρου για τη μη υλοποίηση κανενός έργου από το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό προς το Δήμο Αντιπάρου.

Η δήλωση του κ.Γαβαλά

«Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου της 25ης Αυγούστου προσήλθαν, ως εκλήθησαν, οι εκπρόσωποι της Αντιπάρου κ. Λεβεντάκης και Χανιώτης. Ο κ. Δήμαρχος πριν αρχίσει η συνεδρίαση ΨΕΛΛΙΣΕ ότι έχει θέμα προς συζήτηση και μετά από αυτό θα αποχωρήσουν. Το «εις ένδειξη διαμαρτυρίας» το πρόσθεσε σαν ερώτηση μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αποδεχτήκαμε την πρόταση και άρχισα την τοποθέτηση, αφού γνώριζα το θέμα, το οποίο ήταν μια ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αντιπάρου, «απόφαση διαμαρτυρίας προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου -Αντιπάρου για την μη υλοποίηση κανενός έργου από το τεχνικό πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό προς τον Δήμο Αντιπάρου».

Προς το Διοικητικό Συμβούλιο και όχι ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ του Προέδρου. Πολύ φτηνός αντιπερισπασμός υπεκφυγής!!!

Ανέφερα λοιπόν επί λέξη ότι:

Βάλατε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αντιπάρου, να πάρει απόφαση διαμαρτυρίας προς το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του Λιμενικού Ταμείου για έργα της Αντιπάρου πού δεν έγιναν, ΜΕΛΗ ΕΠΙΛΕΚΤΑ του οποίου είστε και εσείς, ως εκπρόσωποι της Αντιπάρου. Πήρατε απόφαση «μομφής» ενάντια στους ίδιους σας τους εαυτούς, αποδεχόμενοι την ανεπάρκεια σας να προωθήσετε ΕΝΑ έργο για το νησί που εκπροσωπείτε. Αυτό βαραίνει απόλυτα εσάς και όχι άλλους.

Ρώτησα ευθέως τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ εάν έχει ποτέ κατατεθεί προς συζήτηση υλοποίησης ολοκληρωμένη πρόταση έργου από τους εκπροσώπους της Αντιπάρου και η απάντηση ήταν ΟΥΔΕΠΟΤΕ.

Τα έργα και οι μελέτες εγγράφονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό, αλλά δεν υλοποιούνται με τον «αυτόματο πιλότο»!

Τα μοναδικά αιτήματα τα οποία κάνατε ήταν:

1. Ζητήθηκε να σας παραχωρήσουμε το δικαίωμα είσπραξης των τελών πεζοδρομίου από τα καταστήματα στην ζώνη λιμένος για ενίσχυση των οικονομικών του Δήμου σας, αφού δεν υπάρχουν πολλές πηγές χρηματοδότησης του. Ομόφωνα σας το παραχωρήσαμε και κατά δήλωση του κ. Δημάρχου Αντιπάρου το εισπραχθέν ποσό έφτασε τις 60.000 ευρώ.

2. Ζητήθηκε να εισπράττει ο Δήμος Αντιπάρου και τα τέλη από τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ στην λιμενική ζώνη, πάλι για ενίσχυση των οικονομικών του. Ομόφωνα του παραχωρήθηκε και αυτό. Προσθέτω εδώ ότι ζητήθηκαν επί πλέον δυο άτομα για την φύλαξη του λιμένος σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο που ήταν δυο. Το αίτημα ικανοποιήθηκε και αυτό. Άρα, συμπληρώνω τώρα, ότι τα 2/3 της οικονομικής συμμετοχής του Δήμου Αντιπάρου προς το Λιμενικό ταμείο, εκχωρηθήκαν - επέστρεψαν στον Δήμο ξανά, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες καθαριότητας και σε μικροέργα ανάγκης στην λιμενική ζώνη, αφού αυτά είναι ανταποδοτικά. Ήταν μια γενναία παραχώρηση που δεν εκτιμήθηκε!

Τώρα ως προς τα έργα που έχουν προταθεί προς το Λιμενικό Ταμείο για την Αντίπαρο είναι:

α. Επισκευή λιμένα Αντιπάρου (Δηλαδή, η γλίστρα στο βόρειο τμήμα του μόλου του F/B).

β. Αλλαγή των φωτιστικών στην παραλία από συμβατικά σε ηλιακά.

γ. Επισκευή βελτίωση χερσαίου χώρου λιμένος Πούντας.

δ. Μελέτη για κατασκευή Αλιευτικού καταφυγίου Αντιπάρου. ε. Μελέτη για υποδομές περιοχής Γαλανταριά για ανάπτυξη ναυταθλητισμού.

Προμήθειες γενικά που αφορούν και τους δυο δήμους, όπως παγκάκια, κάδοι, κλπ δεν υλοποιήθηκαν λόγω τεχνικών δυσκολιών ούτε και για εμάς.

Από την αρχή εξήγησα στον κ. Δήμαρχο Αντιπάρου ότι το Λιμενικό Ταμείο δεν διαθέτει καμιά υπηρεσία, ούτε οικονομική, ούτε ταμιακή ούτε τεχνική. Στους τομείς αυτούς μας καλύπτει, όσο δύναται ο Δήμος Πάρου. Εσείς, του είπα τότε που συναντηθήκαμε στην Αντίπαρο, έχετε Τεχνική Υπηρεσία, οπότε τις μελέτες γι' αυτά τα μικρά έργα που έχετε προτείνει, μπορεί να τις εκπονήσει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αντιπάρου και να τα προωθήσουμε γρήγορα.

Συμφώνησε, καθώς και ο μηχανικός του Δήμου που ήταν παρών. Ρώτησα ξανά τα μέλη του Δ.Σ του Λιμενικού ταμείου, εάν έχει κατατεθεί κάποια μελέτη προς συζήτηση. ΟΥΔΕΜΙΑ μελέτη η πρόταση έγινε ποτέ. Το Λιμενικό ταμείο δεν μπορεί να επιβάλλει στους μηχανικούς του Δήμου Πάρου να κάνουν μελέτες για έργα του Δήμου Αντιπάρου, αφού αυτός διαθέτει τεχνική Υπηρεσία. Είναι σαφές!

Περίπου σ' αυτό το σημείο της συζήτησης, ο σύμβουλος του Δημάρχου Αντιπάρου έδωσε το σήμα της αποχώρησης προς γενική έκπληξη των υπολοίπων μελών. Και αποχώρησαν, του Δημάρχου Αντιπάρου λέγοντος ότι «ούτε η διαγράμμιση της Πούντας δεν έγινε». Φοβερό, γιατί στην συνέχεια της συζήτησης, είχαμε θέμα «Έγκριση μελέτης για το έργο βελτίωση χερσαίου χώρου λιμένος Πούντας» στην οποία προβλέπονται.

1. Επισκευή της αριστερής προβλήτας σε μήκος 15 μ και τοποθέτηση νέων σιδηροδοκών.

2.Συντήρηση των επιφανειακών αρμών σε όλη την επιφάνεια του λιμένος.

3.Διαγράμμιση και τοποθέτηση σημάτων.

4.Κατασκευή στεγάστρου αναμονής.

5.Τοποθέτηση WC.

6.Τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 43.000 ευρώ. Δηλαδή, αντιμετωπίζεται ολοκληρωμένα το έργο και όχι τμηματικά (διαγράμμιση τώρα, αμέσως μετά σπάσιμο δαπέδου για επισκευές και ξανά διαγράμμιση και ούτω καθεξής). Δεν τους ενδιέφερε ίσως επειδή το έργο αυτό αφορά λιμάνι της Πάρου! Δεν ευτύχισαν να συμμετέχουν ούτε στην έγκριση της μελέτης του έργου για το οποίο έκαναν την διαμαρτυρία!

Ζητήθηκε, πριν από καιρό, να αγοράσουν χρώματα για ανάγκες της περιοχής λιμένα Αντιπάρου. Συμφώνησα να αγοράσουν από κατάστημα της Αντιπάρου και να μου στείλουν τις ποσότητες ώστε να πληρωθεί ο προμηθευτής.

Μου έστειλαν κατάλογο ύψους 7.000 ευρώ για προμήθειες πέραν των χρωμάτων, όπως φτυάρια, καρότσια μούφες, λουκέτα σωλήνες και χίλια δυο άλλα που αφορούν την αποθήκη καθαριότητας και ύδρευσης του Δήμου Αντιπάρου. Το Λιμενικό Ταμείο δεν διαθέτει τέτοιες υπηρεσίες και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να δικαιολογήσει τέτοια προμήθεια, αφού από 1-1-2011 κάθε δαπάνη περνάει από προληπτικό έλεγχο. Και δεν είμαι καθόλου διατεθειμένος να πισωγυρίσω το Λιμενικό Ταμείο σε περασμένες εποχές. Αυτό ισχύει και για τα έργα πάσης φύσεως. Ουδέν πέραν των νομίμων.

Πριν από μήνα, ίσως και περισσότερο, μου ζήτησε ο Δήμαρχος Αντιπάρου μια προμελέτη παλιά που αφορά την κατασκευή Αλιευτικού καταφυγίου στην Αντίπαρο με σκοπό να την προωθήσει για επικαιροποίηση η συμπλήρωση. Ουδεμία είδηση περαιτέρω για την τύχη της υπάρχει. Ζητήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία, από τον κ. Σύμβουλο, να κάνουμε μελέτη για κατασκευή μαρίνας στην Αντίπαρο. Του απάντησα «πολύ ευχαρίστως αλλά θέλουμε συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση». Δηλαδή τι μαρίνα θέλετε, που θα γίνει, αν υπάρχει ο χώρος κλπ.

Και το ζήτησα αυτό, γιατί δεν μπορούμε να συζητάμε για οικοδομική άδεια σπιτιού, χωρίς να έχουμε το οικόπεδο και τι είδους σπίτι θέλουμε (μονώροφο, διώροφο κλπ).

Για το φανάρι της εισόδου του λιμανιού, που έγινε λόγος, δεν προτάθηκε από κανένα. Πήρα την πρωτοβουλία, όταν ενημερώθηκα από το Λ/Χ και ανέθεσα την κατασκευή νέου, αφού πήραμε την σχετική έγκριση και το σχέδιο κατασκευής από την Υπηρεσία Φάρων. Ζήτησα από τον Δήμαρχο Αντιπάρου, εάν είχε την δυνατότητα να το βάψει διαθέτοντας άτομο και εμείς θα πληρώναμε τα χρώματα, σύμφωνα με τις οδηγίες της Υπηρεσίας Φάρων. Προσφέρθηκε ότι έχει άτομο, αλλά ουδέποτε το έστειλε για να ολοκληρώσει την δουλειά κι έτσι, το ανέλαβε ο κ. Γιάννης Μαρινάτος ο οποίος μου είπε ότι έχει καλές μπογιές και άτομο το οποίο βέβαια και ευχαριστούμε, έστω και αργά.

Το φανάρι τελικά τοποθετήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Όσο για την αλλαγή των φωτιστικών, απλά στην συνεδρίαση αυτή, όταν του είπα ότι τον είχα παρακαλέσει πολλές φορές να μου στείλει στοιχεία, μου είπε ότι «προφορικά σου είπα δεκαπέντε». Τόση υπευθυνότητα!!!

Αυτή ήταν η σφοδρή επίθεση του κ. Λεβεντάκη στον Πρόεδρο του Λ. Ταμείου... Το διάβημα αυτό ήταν προμελετημένο αλλά ερασιτεχνικό και ο σκοπός πονηρός αλλά ανεπιτυχής. Και εξηγούμαι: Στο ίδιο Συμβούλιο του Δ.Σ Αντιπάρου της ίδιας ημέρας που ελήφθη η απόφαση διαμαρτυρίας κατά του Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου, υπήρχε θέμα «Διερεύνηση για την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αντιπάρου». Τυχαίο; Δεν νομίζω! Αλλά πολύ φτηνό το κόλπο. Δύσκολο να μεταφέρεις την αναποτελεσματικότητα σου σε άλλο γήπεδο.

Κλείνοντας, θέλω να ρωτήσω τον Δήμαρχο Αντιπάρου. Κατά την οκτάμηνη θητεία του έλυσε όλα τα μεγάλα προβλήματα που έχει ο Δήμος του; Γιατί αυτά για τα οποία διαμαρτύρεται είναι τα «ελαχιστότατα» που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την ολοκλήρωση των υποδομών της Αντιπάρου. Θεωρώ ότι η Αντίπαρος δεν πάσχει ούτε από την μικρή επισκευή της γλίστρας ούτε από την διαγράμμιση στην Πούντα για να δικαιολογηθούν τέτοιες συμπεριφορές.

Από άλλα έχει ανάγκη, και καλά θα κάνει ο Δήμαρχος Αντιπάρου, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει εκείνος τις ευθύνες που οι Αντιπαριώτες του ανέθεσαν με την Δημοκρατική ψήφο τους και όχι να είναι υποκατάστατο ενός άλλου που δεν εκπροσωπεί κανέναν, ούτε την Αντίπαρο, ούτε τους κατοίκους της.

Τελειώνοντας, θα ήθελα προσωπικά να εκφράσω την πικρία μου, γιατί η Αντίπαρος ψήφισε Δήμαρχο, ο οποίος έχει υποχρέωση να δείξει την απαιτούμενη λεβεντιά και όχι να μείνει στο... ακης. Και εάν θέλει πραγματικά να βοηθήσει το Νησί του το μόνο που χρειάζεται είναι να αναλάβει τα ηνία εκείνος και να απομακρυνθεί το συντομότερο από τον καταστροφικό, Δον Κιχώτη, σύμβουλο του»

Και η Απάντηση του Δημάρχου Αντιπάρου

“Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αντιπάρου πριν λίγες ημέρες εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Γ. Λεβεντάκη και τον σύμβουλο του Δημάρχου (και σύμβουλο του Λ.Τ) κ. Ευθ. Χανιώτη, ως εκπροσώπους του νησιού μας στο διοικητικό συμβούλιο του διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου, για τα εξής:

α) Να εκφράσουν την πικρία όλων των αιρετών για το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η Αντίπαρος – διαχρονικά – δεν έχει ωφεληθεί από την λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου με βάση τα όσα δικαιούται,
β) Να εκφράσουν συμβολικά την διαμαρτυρία τους προς το παρόν διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου. Όχι επειδή όλοι ή κάποιοι από τους συναδέλφους έχουν ευθύνες για εκείνα που δεν έχει λάβει η Αντίπαρος τα     τελευταία, αλλά επειδή η δημόσια διοίκηση έχει συνέχεια.

Όμως, αιτήματα «καθημερινότητας» για ανάγκες που μπορεί να καλύψει το Λιμενικό Ταμείο για την Αντίπαρο και άλλα αιτήματα σοβαρότερα, δεν κατέστη δυνατό να τα υιοθετήσει το Λ.Τ και ενόψει της φετινής τουριστικής σεζόν.

Ο σημερινός πρόεδρος του Λ.Τ κ. Στ. Γαβαλάς, αντί ως άνθρωπος με πολλά χρόνια στα κοινά, να κατανοήσει τους λόγους που το ύψιστο θεσμικό όργανο του Δήμου Αντιπάρου, δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού μας, προχώρησε σύσσωμο στην διαμαρτυρία δια των εκπροσώπων του, ο ίδιος δημοσιοποίησε μία ανακοίνωση – λίβελο εναντίον μας. Με αυτήν:
- Προσβάλει τους πολίτες της Αντιπάρου οι οποίοι πρόσφατα έχουν εκλέξει τα πρόσωπα των συνδυασμών που λαμβάνουν αποφάσεις όπως αυτές για το Λ.Τ…
- Προσβάλει τον Δήμαρχο Αντιπάρου Γ. Λεβεντάκη και τον σύμβουλο Ευθ. Χανιώτη, επειδή διεκδικούν με ομαδικό πνεύμα αυτονόητα και νόμιμα δικαιώματα του νησιού το οποίο εκπροσωπούν. Μάλιστα, ο Στ. Γαβαλάς φτάνει στο σημείο να ασκεί κριτική ακόμα και ως προς τον τρόπο που εργάζονται οι εκπρόσωποι της Αντιπάρου.
Δεν του αρέσει. Προφανώς, θεωρεί ότι όποιος αναλαμβάνει με την εντολή των πολιτών ή θεσμικών οργάνων το δικαίωμα μίας υπογραφής, αυτομάτως χρίεται «σουλτάνος» ή πάπας με αλάθητο. Τον αφήνουμε στην εποχή του.
Εμείς επιθυμούμε να είμαστε σύγχρονοι, αλλά κυρίως, αποτελεσματικοί για τον τόπο μας.

Τονίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αντιπάρου και οι εκπρόσωποί του, κατά την διαμαρτυρία τους, δεν μέμφθηκαν κανέναν και δεν εξύβρισαν κανέναν.
Εντούτοις, ο Στ. Γαβαλάς μέμφεται και λοιδορεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αντιπάρου, κάνει αξιολογικές κρίσεις σε πρόσωπα και επιλογές του Δημάρχου Αντιπάρου και άλλα. Όμως το μεγαλύτερο και πλέον απαράδεκτο ατόπημα του Στ. Γαβαλά είναι ότι προβαίνει σε υποδείξεις για το πώς οι εκπρόσωποι των πολιτών της Αντιπάρου ή το νησί μας στο σύνολο, θα πρέπει να κάνει το ένα ή το άλλο.

Δυστυχώς, ο Στ. Γαβαλάς με την συμπεριφορά του προστίθεται πλέον στα προβλήματα που έχει από συστάσεως το διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο για να λειτουργήσει σωστά για το όφελος και της Αντιπάρου και της Πάρου.
Δυστυχώς, ο Στ. Γαβαλάς αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και των δύο νησιών, όπως θα έπρεπε, αφού δεν σέβεται τους νόμιμους εκπροσώπους τους.

Σεβόμαστε απόλυτα τις επιλογές του Δημάρχου Πάρου κ. Χρ. Βλαχογιάννη, των επικεφαλής και των συμβούλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου και των μελών του Δ.Σ του Λ.Τ.
Παραμένουμε σταθεροί και πιστοί στην ιστορία συνεργασίας των δύο νησιών με σκοπό το καλύτερο για τους πολίτες τους.
Ωστόσο, κατόπιν της δημόσιας προσβλητικής συμπεριφοράς του Στ. Γαβαλά, δεν μπορούμε να συμμετέχουμε πλέον στις συνεδριάσεις του κοινού φορέα, χωρίς βεβαίως να απεμπολούμε κανενός απολύτως δικαιώματος, καμίας διεκδίκησης, για το νησί μας.
Επανυποβάλουμε το αίτημα για θεματική συνεδρίαση του Λ.Τ με θέμα την Αντίπαρο, στην οποία συνεδρίαση θα προσέλθουμε. Από το αποτέλεσμα της συζήτησης τότε, θα επανακαθορίσουμε την στάση μας, βεβαίως κατόπιν σχετικής απόφασης που θα λάβει και το Δημοτικό Συμβούλιο Αντιπάρου”. 

Ο Δήμαρχος Αντιπάρου
ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή