Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί τους κοιτάμε ακόμη;

grim-reaper-ronald-terrel

από http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231129521

Νέα επώδυνα μέτρα, με περαιτέρω μείωση συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ και άμεση εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας σε 30.000 υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, αποφάσισε η κυβερνητική επιτροπή την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ.Μόσιαλος μετά τη συνεδρίαση.
Τα βασικότερα μέτρα έχουν ως εξής:

  • Το αφορολόγητο μειώνεται στα 5.000 ευρώ
  • Οι συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ θα μειωθούν κατά 20%, για το ποσό πέραν των 1.200 ευρώ
  • Μεγαλύτερη θα είναι η μείωση σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν από την ηλικία των 55 ετών, για τους οποίους το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ θα περικοπεί κατά 40%.
  • Σε εφεδρεία θα μπουν εντός του έτους 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι στο στενό δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
  • Το νέο βαθμολόγιο στο Δημόσιο θα είναι ενιαίο, για το σύνολο των δημόσιων υπαλλήλων
  • Επισπεύδονται οι μεταρρυθμίσεις και οι αποκρατικοποιήσεις

    Η επέκταση του ειδικού τέλους στην ακίνητη περιουσία μέσω της ΔΕΗ «τουλάχιστον μέχρι το 2014» περιλαμβάνεται επίσης στις αποφάσεις της κυβερνητικής επιτροπής, σύμφωνα τουλάχιστον με δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου στο Reuters αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης.
    Κρίσιμο δε ερώτημα είναι αν αυτά είναι τα τελικά μέτρα για την εξασφάλιση της 6ης δόσης ή με την έλευση της τρόικας την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρξουν και νέες ... «αποκαλύψεις».
    «Οι συζητήσεις με την τρόικα θα ολοκληρωθούν μετά την άφιξη των επικεφαλής της στην Αθήνα στην αρχή της επόμενης εβδομάδας» έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμως, προσθέτοντας, ωστόσο, πως «η Κυβερνητική Επιτροπή εξειδίκευσε σήμερα τα μέτρα που οδηγούν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012 και επιτρέπουν την ολοκληρωμένη εφαρμογή του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας μέχρι το 2014».
    «Οι επιλογές αυτές στέλνουν και στους εταίρους μας και στις αγορές το μήνυμα πως η Ελλάδα και θέλει και μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, μένοντας πάντα στον σκληρό πυρήνα του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ακόμη.

    Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα μέτρα

    Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα δικαίωμα στη συνέχιση της ίδιας καταστροφικής πολιτικής,  όχι μόνο γιατί στερείται δημοκρατικής νομιμοποίητης, αλλά διότι βρίσκεται σε κατάφωρη αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Ο λαός δεν μπορεί να βρίσκεται δέσμιος μιας κυβέρνησης που καταστρέφει τη χώρα και υποθηκεύει το μέλλον και των επόμενων γενιών.

    Οι νέες απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η μείωση του αφορολόγητου ορίου, τα κεφαλικά χαράτσια εντάσσονται σε ένα ενιαίο σχέδιο εξυπηρέτησης των συμφερόντων των οικονομικών ελίτ και μας οδηγούν μαθηματικά στην οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία.  Σε ποιον άραγε στέλνει πραγματικά «μήνυμα» η κυβέρνηση; Στους ανθρώπους που έχουν χάσει τη δουλειά τους; Σε αυτούς που έχουν δει το μισθό τους να μειώνεται δραματικά; Σε αυτούς που έβαλαν λουκέτο στο μαγαζί τους; Σε αυτούς που αδυνατούν πλέον να καλύψουν ακόμα και τις διατροφικές τους ανάγκες;

    Η κυβέρνηση κάνει λάθος να νομίζει ότι με άθλιους εκβιασμούς μπορεί να αποδυναμώσει τα κινήματα, να βουλιάξει την κοινωνία στο φόβο, να βάλει φρένο στην οργή και την ανυπακοή σε μια ανάλγητη και παράλογη πολιτική. Κάνει τραγικό λάθος. Όσο και να εκβιάζει, όσο και να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, όσο και να απειλεί με σκοτάδι εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, δεν μπορεί να αποφύγει την απάντηση που ήδη δίνεται μαζικά: «Δεν έχω, δεν πληρώνομαι, άρα δεν πληρώνω»!  Δεν μπορεί να αποφύγει τους μαζικούς και  ενωτικούς αγώνες των εργαζομένων, τους αγώνες που θα ανατρέψουν την κυβέρνηση και την πολιτική της.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    μη πτύετε επί του δαπέδου
    μη βλασφημάτε τον θείο
    σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή