Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Προς Κούβα διαμέσου Δανίας

 

327113-che-guevara

Κι εκεί που με την καθοδήγηση του κ. Παπανδρέου πορευόμασταν προς τη γη της επαγγελίας και απλώς προβληματιζόμασταν αν θα τη βαφτίσουμε Νέα Σουηδία, Δανία του Νότου ή Φινλανδία της Μεσογείου και εξετάζαμε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για το όνομα, το πράμα δυσκόλεψε. Πες οι θάλασσες ανάποδες, πες οι καπεταναίοι σε λήθαργο διαρκείας, πες το πλήρωμα «τεμπέλικο», εκπληρώθηκε τελικά το ρηθέν υπό του προφήτου λέγοντος: «Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε, γι’ αλλού, κι αλλού η ζωή μάς πάει». Κι αρχίσαμε αναγκαστικά το σκόντο στις ουτοπικές μας προσδοκίες. Αρχίσαμε δηλαδή να λέμε, πάλι διά στόματος Παπανδρέου, όχι τι ωραίο και θαυμαστό θα γίνουμε αλλά τι ταπεινό και δύσμοιρο δεν θα γίνουμε: «Δεν θα γίνουμε Ινδία...»

Repainting a classic car

Και νά που αλλάζουμε ξανά ωκεανό και ήπειρο, αφού φημολογείται ότι «θα γίνουμε Κούβα». Κούβα των Βαλκανίων; Της Ευρώπης; Της Μεσογείου; Η μπίλια του ονόματος δεν λέει να κάτσει ούτε τούτη τη φορά. Τώρα πάντως ο πολιτικός γεωγράφος δεν είναι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, γνωστός και ως «υπέγραψα! υπέγραψα!». Δεν είναι καν ο αρχηγός της Ν.Δ., γνωστός και ως «δεν υπογράφω! δεν υπογράφω!». Ο κουβανολόγος είναι ο πολιτικά ασθενέστερος (αν θέλουμε το πιστεύουμε αυτό) της συγκυβερνώσας τρανδρίας, γνωστός και ως «θα γράψω και θα υπογράψω άρθρο στην εφημερίδα μου»: ο κ. Καρατζαφέρης.

2298419214_c77e9943f6

plage_cuba

Αυτός, λοιπόν, κάνοντας ένα διάλειμμα στα κυβερνητικά καθήκοντα που ασκεί διά τηλεοράσεως, ανέλαβε το δύσκολο έργο να βάλει μυαλό στους στεγνούς γραφειοκράτες της τρόικας που, μπλεγμένοι με τα νούμερα και τα γραφήματά τους, δεν ψυλλιάζονται τι τρέχει με την υψηλή πολιτική, ή έστω με την ψιλή. Κόψε από δω, κόψε από κει και ράψε παραπέρα στενότατα κοστούμια για τους ντόπιους, οι αριθμονοήμονες εισαγωγής δεν αντελήφθησαν ότι άνοιξαν μια τεράστια κερκόπορτα για να μπουκάρει το επάρατο θηρίο: ο κομμουνισμός. Και μάλιστα ο δικέφαλος κουβανέζικος κομμουνισμός: η μία κεφαλή του Φιντέλ και η άλλη του Ραούλ. Για να μην προσθέσουμε και την κεφαλή του Τσε και δούμε σωστό τον Κέρβερο μπροστά μας, και μάλιστα -ω θεοί!- έναν Κέρβερο μπολσεβίκο.

Αν συνεχίσετε να κόβετε μισθούς και συντάξεις, τους είπε αυστηρά ο κ. πρόεδρος (δηλαδή μας είπε ότι τους είπε), θα στείλετε τους μισούς Ελληνες στην Αριστερά, η Αριστερά θα ενωθεί, θα πάρει την εξουσία, θα μετατρέψει πάραυτα σε γκουλάγκ τη Μύκονο και την Αράχωβα και θα υιοθετήσει ως νόμισμα το ρούβλι, για να σαμποτάρει το ευρώ. Τρόμαξαν αυτοί ακούγοντάς τον, έσπευσαν να γραφούν διά βίου συνδρομητές στην εφημερίδα του, αγόρασαν με το κιλό όλα τα βιβλία που πουλάνε οι αδελφοί Γεωργιάδη και βιάστηκαν να ενημερώσουν την κ. Μέρκελ. Ετσι εξηγείται η αιφνίδια απόφαση της Γερμανίδας καγκελαρίου να αυξηθούν μισθοί και συντάξεις στην Ελλάδα κατά 666% και να επιστραφεί το κατοχικό δάνειο. Για να μη γίνουμε κουμμουνισταί.

Tου Παντελη Μπουκαλα

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_25/11/2011_1296909

Motorcycle_Cuba_10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή