Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Παπαδήμος και δήμος

merikoitoprotimounkryo

Antista/chef

Τι είναι αυτά που κάνετε; Θα το χάσετε το δημοψήφισμα, είπαν με ένα στόμα Μέρκελ και Σαρκοζί στον Παπανδρέου, όταν τον κάλεσαν για να του τραβήξουν το αυτί στις Κάννες. Και εκτός εαυτού οι δυο Ευρωπαίοι ηγέτες έθεσαν επί τόπου και χωρίς πολλά λόγια εκτός πρωθυπουργίας τον κατηγορούμενο, εκβιάζοντας για συναίνεση εδώ και τώρα. Με αποτέλεσμα να έρθουν τούμπα τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του και να απέλθει αποδοκιμαζόμενος εκεί που μόλις πριν λίγες μέρες έλαμπε χειροκροτούμενος.

Αυτά αναφέρουν έγκυρα ρεπορτάζ και δεν χρειάζεται μεγάλη σοφία, ούτε να είσαι Κουμουτσάκος, για να καταλάβεις ότι κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα. Να χωνέψεις ποια μύγα τσίμπησε τον Σαμαρά για να αφήσει τα πείσματα και να προστρέξει αρωγός στα σχέδια εθνικής σωτηρίας. Ποιο πουλάκι μίλησε στο αφτί των βαρόνων της ενημέρωσης για να πετάξουν στα σκουπίδια τον global thinker και να ανοίξουν άρον-άρον της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον. Και ποιος εμπνέει όλους όσοι ήδη μιλούν για ένα σύγχρονο χρυσό αιώνα, έστω και αν δεν ξέρουμε ακόμα τον Περικλή.

Θα χάσετε το δημοψήφισμα!! Αυτή είναι η ουσία. Οι τύποι είναι σοβαροί. Ξέρουν τον εχθρό. Για απόπειρα προδοσίας πήγε αδιάβαστος ο Παπανδρέου, γιατί θα άνοιγε με τον τυχοδιωκτισμό και τη βλακεία του την κερκόπορτα σε όσους αντιστέκονται, στην πλειοψηφία που θα ψήφιζε όχι μόλις έβρισκε την ευκαιρία, ακόμα κι αν την απειλούσαν με όλα τα δεινά του κόσμου. Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί και όλη η κομπανία, αλλά και οι ιθαγενείς βουλευτές της συμπολίτευσης, και οι άγριοι της αντιπολίτευσης, και οι μνημονιοφάγοι του Σαμαρά, το κατάλαβαν και έτσι έπραξαν τα δέοντα για να εξασφαλιστεί ότι οι Έλληνες θα σωθούν χωρίς να έχουν δικαίωμα να πουν όχι στους επίμονους αυταρχικούς σωτήρες.

Και τώρα ο νέος πρωθυπουργός, η νέα κυβέρνηση και τα κόμματα εξουσίας είναι πια σε θέση να πουν στους επικυρίαρχους: Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας. Στο χακί της συναίνεσης όλοι μαζί, κλέφτες κι αστυνόμοι, παραγωγοί σκανδάλων και καταναλωτές δομημένων, σοσιαλιστές και βάρβαροι, με ένα και μόνο σκοπό. Να μη χάσουν το δημοψήφισμα που δεν έγινε. Να επιβληθεί το νέο καθεστώς. Να νικηθεί οριστικά ο εχθρός λαός. Συναινετικά θωρακισμένος κάποιος Παπαδήμος εναντίον δήμου.

Κούνια που τους κούναγε...

Καρτερός Θανάσης

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=650129

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή