Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Επιστολή Καλακώνα

PA280176 (Large)_thumb[1]

Πάρος 24.08.2010

Τα όσα συμβαίνουν στην Ε.Α.Σ. Πάρου είναι φυσικό να μην απασχολούν μόνον τον αγροτικό κόσμο του νησιού ,αλλά κάθε πολίτη ή φορέα του τόπου .πολύ περισσότερο εκείνους που -υποτίθεται- πως σχεδιάζουν και υλοποιούν το αναπτυξιακό μέλλον του τόπου, δηλαδή τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ανεξάρτητα από τις απόψεις που μπορεί να έχει κανείς για το ιστορικό του θέματος που έχει ανακύψει με την ομηρία του συνεταιριστικού μας φορέα στα γρανάζια της εν λόγω τράπεζας, όλοι παραδέχονται και αναγνωρίζουν πως είναι αδιανόητη η ύπαρξη του αγροτικού τομέα χωρίς αυτόν. Ακόμα περισσότερο εξανίστανται, όταν πολύ καλά γνωρίζουν πως έναντι μικρού (που αντιστοιχεί στην πραγματική οφειλή) μέρους της ακίνητης περιουσίας δεσμεύεται το ΣΥΝΟΛΟ της, καθιστώντας την ουσιαστικά ΑΧΡΗΣΤΗ, σπρώχνοντας την Ε.Α.Σ. στην χρεωκοπία και την διάλυση.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσα στη δημοσιότητα το συμβόλαιο βάσει του οποίου παραχωρήθηκε εκ μέρους του Δήμου Πάρου (δηλ. του παριανού λαού) το οικόπεδο όπου ανεγέρθηκε το κατάστημα της Α.Τ.Ε. και ανέφερε ξεκάθαρα τους όρους υπό τους οποίους αυτό είναι δυνατόν να επιστρέψει στον αρχικό ιδιοκτήτη ( δηλ. τον Δήμο). Επειδή κατά την ταπεινή μου άποψη ο αρχικός ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ! σκοπός για τον οποίο παραχωρήθηκε στην Α.Τ.Ε. το συγκεκριμένο ακίνητο πλέον δεν υφίσταται, αλλά ο τραπεζικός αυτός οργανισμός έχει μεταλλαχθεί σε εμπορική τράπεζα (δηλ ,κερδοσκοπική)έχομε την μοναδική ευκαιρία να πειθαναγκάσουμε τους ανυποχώρητους τόσα χρόνια στυγνούς δεσμώτες των παριανών αγροτών να καταλήξουν σε μια έντιμη και λογική συμφωνία με την Ε.Α.Σ. προκειμένου αυτή να προχωρήσει με γοργά βήματα στους σχεδιασμούς της νέας εποχής για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας του νησιού μας.

ΚΑΛΑΚΩΝΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή