Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Φαγητό του Παρελθόντος: Τροφή για το Μέλλον

Αυτή η ταινία παρήχθη από μια ομάδα φοιτητών της σχολής πληροφορικής του Πανεπιστήμιου της Ιντιανάπολης των Η.Π.Α, στο πλαίσιο μαθήματος “learning service”, που είναι μια στρατηγική μάθησης και διδασκαλίας που ενσωματώνει πραγματική κοινωφελούς εργασία με την διδασκαλία και τον προβληματισμό, για τον εμπλουτισμό της μάθησης.
Η καθηγήτρια της τάξης, κυρία Susan Tennant, που είναι ειδικός της ψηφιακής καταγραφής πολιτιστικής κληρονομιάς, είχε ως στόχο την δημιουργία 2 μικρών βίντεο ντοκιμαντέρ για το διαδίκτυο.
Με προτροπή του Parosweb.com και της Τοπικής Επιτροπής Πάρου της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, επικέντρωσαν την εργασία τους στη σχέση που μπορεί να έχει ο τουρισμός και η αγροτική παραγωγή στην Πάρο.
Μετά από συνεντεύξεις τοπικών παραγωγών, του Δημάρχου και ανθρώπων που ασχολούνται με το θέμα, οι φοιτητές έμαθαν πολλά για τις παραδόσεις, για το όραμα του αύριο και δημιούργησαν αυτήν την πρώτη ταινία που έχει σαν τίτλο Φαγητό του Παρελθόντος: Τροφή για το Μέλλον
Σκοπός αυτής της ταινίας είναι να ενημερώσει τους τουρίστες για την παραγωγή των τοπικών προϊόντων καθώς επίσης και να αναδείξει τα προϊόντα αυτά στην ίδια την τοπική κοινωνία.
Ελπίζουμε ότι μέσα από αυτήν την ταινία, οι τουρίστες, που εκτιμούν και απολαμβάνουν τα φρέσκα τοπικά προϊόντα και την τοπική κουζίνα, θα ενημερωθούν και θα υποστηρίξουν την βιωσιμότητα των παραγωγών του αγροτικού τομέα.
Το μήνυμα που εκπέμπει η ταινία είναι ότι ο τουρισμός που μπορεί να είναι σε μια πρώτη φάση ένοχος για τον μαρασμό της αγροτικής παραγωγής, μπορεί και πρέπει σε μια επόμενη πιο ώριμη φάση να προσφέρει της κατάλληλες συνθήκες για μια βιώσιμη αγροτική παραγωγή εκλεκτών προϊόντων.

1 σχόλιο:

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή