Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Με τις υγείες μας

Pages from koinignomi160311

και η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου

382223-Laikh Syspeirwsh

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11/03/2011, η προγραμματισμένη συνάντηση της εκλεγμένης από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου επιτροπής, με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Από μέρους της επιτροπής τέθηκαν αναλυτικά όλα τα προβλήματα που απασχολούν το Κέντρο Υγείας Πάρου, όπως και τα γενικότερα ζητήματα της δημόσιας υγείας στα νησιά μας.

Η μόνη δέσμευση από μέρους των παραγόντων του υπουργείου είναι η πλήρωση θέσης ιατρού Γενικής Ιατρικής και ενός Παιδιάτρου στα πλαίσια των εγκεκριμένων προσλήψεων με ξεκάθαρη από μέρους τους τοποθέτησης ότι δεν δεσμεύονται για οτιδήποτε άλλο.

Από τις δυσκολίες πραγματοποίησης αυτής της συνάντησης, το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα της, η εκτίμηση της παράταξης μας είναι:

1.Το μέλημα του Υπουργείου είναι η υλοποίηση της πολιτικής που προβλέπει το πρόσφατο νομοθέτημα - σκούπα και αποτελεί την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της Υγείας, μιας πολιτικής που συρρικνώνει και ξεθεμελιώνει το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών υγείας και τις παραδίδει στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

2.Εκτός από τις δυο προβλεπόμενες προσλήψεις, που δεν απαντούν άμεσα στα υπάρχοντα προβλήματα, το μεγάλο πρόβλημα των αναγκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παραμένει.

3.Το ζήτημα των διακομιδών συνολικά δεν αποτελεί ζήτημα αιχμής ούτε είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η αντιμετώπιση του, λόγω της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής.

4.Το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στο ΕΚΑΒ Πάρου παραπέμπεται στις καλένδες αφού προσλήψεις δεν γίνονται και αποτελεί θέμα του ΔΣ του ΕΚΑΒ.

5.Τέλος, θα ήταν αντιληπτό από μέρους μας, ο φόρτος εργασίας του Υπουργού να είναι ο πραγματικός λόγος αδυναμίας συνάντησης μαζί του. Από τα αποτελέσματα όμως γίνεται φανερό, ότι και δυνατότητα να υπήρχε, οι υπηρεσιακοί παράγοντες χρησιμοποιήθηκαν για να γίνουν αυτοί αποδέκτες της διαμαρτυρίας και της αγανάκτησης που μεταφέρθηκε, χωρίς να μπορούν να δεσμευτούν για οτιδήποτε.

Αποδεικνύεται στη πράξη ότι βιώνουμε την πιο σκληρή, ανάλγητη, αντιλαϊκή πολιτική που θέλει να κάνει παρελθόν ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα σαν παρεχόμενες δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, θέση μας είναι ότι η επιτροπή πρέπει να εκθέσει τα αποτελέσματα της συνάντησης στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί αυτό την εξέλεξε και της ανέθεσε συγκεκριμένο έργο.

Για το Δημοτικό Συμβούλιο είναι πλέον μονόδρομος η αντίσταση και ανυπακοή στη πολιτική που εφαρμόζεται  για τη αυτή βλάπτει σοβαρά την υγεία μας. Στη βάση του υπάρχοντος ψηφίσματος πρέπει να αναλάβει τη πρωτοβουλία της ενημέρωσης, του συντονισμού και της κινητοποίησης  του παριανού λαού και των φορέων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή