Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Λήξη της απεργίας πείνας των μεταναστών

AC4CCB12318553DD959501B7FFB4AEAC

Η δικαίωση των 300 μεταναστών, ελπίδα για όλη την κοινωνία

Η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει μέρος των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας, απέδειξε ότι ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται. Επίσης, έδειξε σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες ότι η κυβέρνηση του Μνημονίου δεν είναι ανίκητη. Το άκαμπτο αγωνιστικό φρόνημα και πλατιά κοινωνική αλληλεγγύη μπορούν να φέρουν χειροπιαστά αποτελέσματα.

Είναι προφανές ότι θα χρειαστούν μακροχρόνιοι σκληροί αγώνες για να αρθεί το απρατχάιντ σε βάρος των ξένων εργατών που ζουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ωστόσο, δεν πρέπει να χωρεί αμφιβολία ότι η αυταπάρνηση των 300 άνοιξε έναν καινούργιο δρόμο ελπίδας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι (και ήταν πολλοί...) στήριξαν αυτόν το δύσκολο αγώνα από τη Νομική έως τα νοσοκομεία. Μα πάνω απ' όλα, θα θέλαμε να χαιρετίσουμε με σεβασμό τους 300 αγωνιστές για τους οποίους μπορεί να περηφανεύεται όλη η εργατική τάξη.

Αθήνα 9/3/11

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

http://hungerstrike300.espivblogs.net/

1628594-thumb-medium

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=257902

H

http://www.nooz.gr/greece/poiniki-dioksi-se-sunodois-metanaston-apergon-peinas

Πολιτικές αντιδράσεις
"Με μια πρωτοφανή και απόλυτα ταπεινωτική για την Ελληνική Πολιτεία απόφαση, η κυβέρνηση Παπανδρέου υπέκυψε στον εκβιασμό των παράνομων μεταναστών του Μεγάρου Υπατία και των υποστηρικτών τους, και προχωρεί στην “δια της πλαγίας οδού” νομιμοποίησή τους" ανέφερε εκ μέρους της ΝΔ ο Γ. Μιχελάκης.
"Το κλιμάκιο των υπουργών ενέδωσε ουσιαστικά στα όσα επί ημέρες απέρριπτε με κατηγορηματικό τρόπο και τελικά ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, που θα καταστήσει τη χώρα μαγνήτη λαθρομεταναστών, συνεχίζοντας στην ίδια κα ενισχυμένη γραμμή του απαράδεκτου Νόμου της για τη μετανάστευση. Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους, η χώρα θερίζει θύελλες!" προσθέτει.
"Η κυβέρνηση υπήρξε άτεγκτη και σκληρή με τους αγρότες, φορτηγατζήδες, γιατρούς, δικηγόρους, φαρμακοποιούς, συνταξιούχους, μισθωτούς, με το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.Προσκύνησε τους μετανάστες και τους “αλληλέγγυους” του ΣΥΡΙΖΑ. Δοξάστε την!" αναφέρει ανακοίνωση του ΛΑΟΣ.
"Η θετική έκβαση της απεργίας πείνας των μεταναστών, η επιτυχία ενός αγώνα που διακινδύνευε το υπέρτατο αγαθό της ζωής, έφερε στην ελληνική κοινωνία ικανοποίηση και αισιοδοξία. (...) Ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή, στη βάση της αντίληψης ότι δεν υπάρχει καμία ανθρώπινη ύπαρξη παράνομη, συμπαραστάθηκε έμπρακτα στον αγώνα των απεργών και ενίσχυσε τους πολίτες που οργάνωσαν την αναγκαία αλληλεγγύη προς τους μετανάστες" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
"Αισθανόμαστε ανακούφιση για το αίσιο τέλος μιας ανθρωπιστικής περιπέτειας, αλλά και για τα θετικά βήματα που συμφωνήθηκαν σε θεσμικό επίπεδο.Χρειάζεται τώρα να σχεδιαστεί, χωρίς πια πίεση χρόνου αλλά και χωρίς αναβολές, μια βιώσιμη μεταναστευτική πολιτική βασισμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα, που να συμφιλιώνει τα συμφέροντα και τις αγωνίες όλων των πλευρών" αναφέρουν οι Οικολόγοι.

1 σχόλιο:

  1. Η είδηση θετικότατη, το κείμενο της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης όμως πρέπει να διδάσκεται ως υπόδειγμα ξύλινης αριστερολογίας και διαιώνισης των παθών της αριστεράς, με πρωτο ίσως απ' όλα την καπήλευση κάθε δίκαιας προσπάθειας έναντι του Κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή