Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Έχει και η διαφθορά τα προβλήματα της

image12

image17

image23

Νοσοκομεία και εφορίες παραμένουν «πρωταγωνιστές» της διαφθοράς στο δημόσιο σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς και της Public Issue. Αν και μειωμένο λόγω της οικονομικής κρίσης, το ύψος της διαφθοράς για το 2010 εκτιμάται στα 632 εκατομμύρια ευρώ, από 787 εκατομμύρια το 2009.
Αυτά αποτελούν τα κύρια ευρήματα της Εθνικής Έρευνας για τη Διαφθορά στην Ελλάδα για το 2010, η οποία παρουσιάστηκε την Τρίτη από τον πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδας Κώστα Μπακούρη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Public Issue Γιάννη Μαυρή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, για μία εγχείρηση μπορεί να ζητηθεί «φακελάκι» έως και 7.500 ευρώ, ενώ το γρηγορόσημο για το κλείσιμο βιβλίων στις εφορίες μπορεί να φτάσει και τα 15.000 ευρώ.
Ο κ. Κώστας Μπακούρης κατά τη συνέντευξη Τύπου, τόνισε: «Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι όντως ενθαρρυντικά, αλλά δεν πρέπει να μας εφησυχάζουν. Η οικονομική και ηθική κρίση που βιώνουμε μας επιβεβαιώνει ότι τα περιθώρια χρόνου και οι δεύτερες ευκαιρίες έχουν εξαντληθεί. Είναι καιρός να συστρατευθούμε όλοι μαζί και να δεσμευτούμε αμετάκλητα για να επανορθώσουμε τα κακώς πεπραγμένα και να επαναφέρουμε αξίες, όπως λογοδοσία, ηθική και υπευθυνότητα, ώστε να εξασφαλίσουμε μια βιώσιμη κοινωνία στις μελλοντικές γενιές».
Για τέταρτη συνεχή χρονιά (από το 2007), η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς σε συνεργασία με την Public Issue διεξάγει την Εθνική Έρευνα για τη Διαφθορά στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας το μέγεθος της μικρο-διαφθοράς που επιβαρύνει το ελληνικό νοικοκυριό. Τηρώντας τις ίδιες προδιαγραφές με τις προηγούμενες, η έρευνα του 2010 υλοποιήθηκε σε έξι μηνιαία κύματα και βασίστηκε σε τηλεφωνικές συνεντεύξεις με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου σε δείγμα 6.114 ατόμων. Η συγκριτική ανάλυση και διαχρονική αξιολόγηση των δεδομένων αποδεικνύει την αξιοπιστία και την εγκυρότητα της έρευνας και την καθιστά ένα σημαντικό επιστημονικό εργαλείο.

17-3-2011 9-50-17 πμ

Η αναλυτική παρουσίαση της Εθνικής Έρευνας για τη Διαφθορά 2010 εδώ

Η ομιλία του κ. Κώστα Μπακούρη κατά τη Συνέντευξη Τύπου εδώ

Η παρουσίαση του κ. Γιάννη Μαυρή κατά τη Συνέντευξη Τύπου εδώ

πηγή http://www.skai.gr/news/greece/article/165078/eos-kai-7500-euro-fakelaki-gia-mia-egheirisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή