Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

15 Iούνη

Watch live streaming video from stopcarteltvgr at livestream.com

15-6-2011 11-29-05 πμ

https://twitter.com/#!/search?q=%2315jgr

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την προβοκάτσια στην Πλατεία Συντάγματος

Καταγγέλλουμε την απόπειρα προβοκάτσιας που κύκλοι του τρομοκρατημένου συστήματος εξουσίας επιχείρησαν και επιχειρούν ανεπιτυχώς στην Πλατεία Συντάγματος.

Καταγγέλλουμε την παρουσία δεκάδων ασφαλιτών με κουκούλες που συνεργαζόμενοι με αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που για άλλη μια φορά κατέκλυσαν ειρηνικά το Σύνταγμα.

Η μαζική ειρηνική πορεία του λαού δεν προβοκάρεται. Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη. Στο δίλλημα βία ή δημοκρατία, επιλέγει τη βία.

Καλούμε τον κόσμο, που όλες αυτές τις μέρες βρέθηκε ειρηνικά στους δρόμους και στις πλατείες, να περιφρουρήσει την ειρηνική του διαμαρτυρία και να συνεχίσει με τη μαζική του συμμετοχή τον αγώνα του για πραγματική δημοκρατία, τον αγώνα του  κατά των μνημονίων.

To Γραφείο Τύπου

 

Καταδικάζοντας τα βίαια γεγονότα στο Σύνταγμα, οι Οικολόγοι Πράσινοι κατηγορούν την κυβέρνηση.

Σε δελτίο τύπου που απέστειλαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, σχολιάζουν τα σημερινά γεγονότα βίας στο Σύνταγμα, υπογραμμίζοντας: "Σήμερα θα ήταν η Μέρα για τη Μη Βία, αυτή που προκαλεί ρήγματα στην κυβέρνηση και ασφυξία στο πολιτικό σύστημα. Όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι η κυβέρνηση εξαπέλυσε χημικό πόλεμο και εκβίασε συγκρούσεις, προκειμένου να παρουσιάσει κινδύνους."

Επιπρόσθετα, τόνισαν: "Όποιες κι αν είναι οι πολιτικές εξελίξεις, η ειρηνική άνοιξη των τελευταίων εβδομάδων στις πλατείες αποτελεί την πιο μεγάλη ελπίδα για την ελληνική κοινωνία. Είναι ζωτικό να της διασφαλίσουμε χώρο να ανασάνει."

Προβοκάτσια βλέπει και το ΚΚΕ

«Για μια ακόμα φορά επιστρατεύτηκε η προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων και των ΜΑΤ, για να ασκηθεί τρομοκρατία κατά του λαού, για να καλυφθεί η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας, οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ και οι μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

"Η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση και στους μηχανισμούς του κράτους. Ο λαός δεν πρέπει να φοβηθεί, αντίθετα πρέπει να απαντήσει στα τρομοκρατικά διλήμματα και κάθε είδους προσπάθεια εκφοβισμού με πιο αποφασιστική οργάνωση της ταξικής πάλης, συνοδευόμενη με πολιτικό ιδεολογικό απεγκλωβισμό από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Ο λαός τώρα πρέπει να εμπιστευτεί τη δύναμή του. Υπάρχει λύση με ΚΚΕ ισχυρό και οργανωμένο λαό", τονίζει το κομμουνιστικό κόμμα.

 1666135

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή