Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Δελτίο Τύπου Δήμου Αντιπάρου

IMG_4361 (Large)

IMG_4359 (Large)

IMG_4456 (Large)

 

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, με κλαδιά ελιάς, συγκίνηση, σημαίες, πανό και τσαμπούνες ο Δήμος Αντιπάρου υποδέχτηκε τη Φλόγα της Ελπίδας των Special Olympics 2011 τη Δευτέρα 20 Ιουνίου.

Η Φλόγα της Ελπίδας για τους Παγκόσμιους Αγώνες Αθήνα 2011 άναψε στον Ιερό Λόφο της Πνύκας στις 9 Ιουνίου και από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο και στην Κωνσταντινούπολη, μεταφέροντας το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας για έναν καλύτερο κόσμο, και τη δημιουργία ίσων ευκαιριών μεταξύ των πολιτών.

Η Φλόγα με την αποστολή, που αποτελούνταν από 46 αθλητές και συνοδούς και καλύφθηκε τηλεοπτικά και δημοσιογραφικά, έφθασε στο λιμάνι της Αντιπάρου στις 11 το πρωί με ειδικό δρομολόγιο του ferry boat,  το οποίο πλαισίωναν ψαροκάικα του νησιού και τα σκάφη του τοπικού Ναυτικού Ομίλου.

Η υποδοχή από τα παιδιά και τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί ήταν ενθουσιώδης. Όλοι μαζί διασχίζοντας τον πεζόδρομο κατευθύνθηκαν προς το κάστρο και την πλατεία, όπου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ Γιάννης Λεβεντάκης.

Οι Αθλητές άναψαν με την Φλόγα τους το βωμό της ελπίδας. Ακολούθησε μια όμορφη τελετή. Η Προθιέρεια απήγγειλε τον Ολυμπιακό Ύμνο του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά αφήνοντας ένα άσπρο περιστέρι, ενώ οι ιέρειες στεφάνωσαν με ελιά τους αθλητές.

«Σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε για την ελπίδα και την αισιοδοξία που μας μεταγγίζετε...» τόνισε μεταξύ άλλων στο  σύντομο μήνυμα του ο Δήμαρχος του νησιού και συνέχισε: «Συμμετέχουμε σε μια παγκόσμια γιορτή δύναμης και ομορφιάς, διαφορετικότητας και συναδελφικότητας, η οποία μας δίδει μαθήματα πίστης και αφοσίωσης σε υψηλές αξίες, υιοθετώντας δράσεις και πρωτοβουλίες που προάγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενισχύουν το σεβασμό των ανθρώπων και προασπίζουν τα δικαιώματα τους στη ζωή.

Είναι τιμή μας που υποδεχόμαστε στον τόπο μας τους πρεσβευτές αυτών των αξιών, τους αθλητές των Special Olympics από όλο τον κόσμο».

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου. Στη συνέχεια ακολουθώντας την ίδια διαδρομή κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι όπου τους παρατέθηκε γεύμα σε ταβέρνα του νησιού και στις 2:30 αναχώρησαν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Πάρο και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Πιστεύουμε η ολιγόωρη παραμονή τους στο νησί μας να ήταν αρκετή έτσι ώστε να γίνουν δέκτες των παραδόσεων μας, της ομορφιάς του γαλάζιου, της οσμής της θάλασσας, της κυκλαδίτικης ζεστής φιλοξενίας και κυρίως του μηνύματος μας  που είναι: σεβασμός στη διαφορετικότητα, στην αλληλεγγύη και στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Κατά γενική ομολογία όλων το πετύχαμε και είμαστε περήφανοι γι' αυτό.

Ευχαριστούμε τους φορείς, τους κατοίκους, τους επαγγελματίες, όλους όσους συμμετείχαν, συνεργάστηκαν και συνέβαλαν σε αυτό.

Ο Δήμαρχος Αντιπάρου

ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

3 σχόλια:

  1. Το συγκεκριμένο δελτίο τύπου γαργαλάει για σχολιασμό.

    Αρχικά διαβάζοντάς το νομίζει κανείς ότι βρίσκεται στο 2004 και στα πρώτα ένδοξα και ούρια μανετικά χρόνια. Μεχρι που διαβάζει τα ονόματα και επανέρχεται στην πραγματικότητα.

    Φυσικά αξίζει ένα μπράβο σε όσους συμμετείχαν και στην τελετή, ωστόσο οι "δράσεις και πρωτοβουλίες που προάγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενισχύουν το σεβασμό των ανθρώπων και προασπίζουν τα δικαιώματα τους στη ζωή", όπως ανέφερε ο ίδιος ο δήμαρχος, καλό είναι να γίνουν και στην πράξη. Τα ΑΜεΑ στερούνται βασικών δικαιωμάτων στο νησί, ακόμα και η πρόσβαση στο ιατρείο είναι αδύνατη, αφού η ράμπα εισόδου έγινε μόνο για να γίνει κι όχι για να εξυπηρετεί ΑΜεΑ. Παραλίες, δημόσιοι χώροι (ακόμα κι ο Δήμος δεν έχει πρόσβαση για ΑΜεΑ) ξεγυμνώνουν καθημερινά τα «όμορφα λόγια για ίσες ευκαιρίες».

    Το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με την πρόκληση των συγκεκριμένων αγώνων. Ήδη επίσημα χείλη αμφισβητούν τις αγαθές προθέσεις, ενώ το κόστος των αγώνων είναι προκλητικό για την εποχή που διανύουμε. Πόσες ράμπες θα φτιάχναμε στο νησί για τα ΑΜεΑ με τα χρήματα αυτά;

    Και βέβαια, αν δεν μπορούμε να γράψουμε σωστά την πρωθιέρεια, ας μην τη γράψουμε καν, και μαλιστα πλάι στον Παλαμά... Ψιλά γράμματα, αλλά όλα εχουν τη σημασία τους.

    Και κάτι τελευταίο. Πώς γίνεται να αποστέλλονται δελτία τύπου του δήμου Αντιπάρου σε ένα δυο μόνο μπλογκς και όχι σε όλα; Επικοινωνιακό έλλειμμα , αποκλεισμός, ή αμέλεια; Όχι τίποτα άλλο, αλλά κι εσύ αντιπάριε κατ' επανάληψη έχεις δηλώσει ότι ανήκεις στην εσαεί αντιπολίτευση, τουτέστιν όχι στην συμπολίτευση, άρα κι εσύ θα έπρεπε -και μάλιστα ως συστημικά αριστερός- να μην περιλαμβάνεσαι στη mailing list του δήμου μας. Πως το λένε, ζηλεύω… Θέλω κι εγώ μέηλ με την προθιέρεια…

    Κρατήστε από όλα τα παραπάνω τουλάχιστον ότι την επομένη των αγώνων τα ΑΜεΑ είναι και πάλι οι εξόριστοι της μοίρας και της κοινωνίας μας και ας προσπαθήσουμε να μην είμαστε τόσο ευκολόπιστοι σε κάθε θεσμό που καλύπτεται από κάποιο τηλεοπτικό κανάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην μας ζηλεύεις μάγκα μου η πάλι τα μπερδεύεις μάγε μου .
    Κατά αρχή να ξεκαθαρίσουμε κάτι
    Εκτιμώντας την πολιτική πραγματικότητα του νησιού στηρίξαμε και στηρίζουμε βάσει προγραμματικών δεσμεύσεων (μια από αυτές είναι και η προσπάθεια δημιουργίας υποδομών διευκόλυνσης των ΑΜΕΑ ) ένα συνδυασμό για να βάλουμε και μείς το λιθαράκι μας στο στήσιμο ενός Δήμου και μιας υγιούς τοπικής αυτοδιοίκησης στο νησί εάν αποτύχουμε να είσαι σίγουρος ότι θα αναλάβουμε με παρρησία τις ευθύνες μας .
    Τώρα για τα φαιδρά περί Αριστεράς και Δήμου δεν νομίζουμε ότι στο δημοτικό κατάστημα βρίσκεται ο Παττακος εδώ η αλήστου μνήμης πρόεδρος όταν ανακάλυψε τον τροχό (τα blogs) και της δώσαμε το email μας έστελνε τακτικά τα αξεπέραστα Δελτία Τύπου της
    Άρα και σεις πουρνό πουρνό την Δευτέρα με την δροσούλα ζητήστε απ ο τον Δήμο να σας βάλει στην mailing list για να σας φύγει η ζήλεια να έρχεται η πρωθιερεια και να κοιμάστε καλύτερα .
    Τέλος για το θέμα των special Olympics βρίσκει σύμφωνους το Δελτία Τυπου Της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία

    Η Ε.Σ.Α.μεΑ. καλωσορίζει τα άτομα με αναπηρία που θα λάβουν μέρος στα Special Olympics
    Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, ο κοινωνικός και συνδικαλιστικός φορέας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στην Ελλάδα, υποδέχεται και καλωσορίζει τους ξένους ΑμεΑ και τις οικογένειές τους που έρχονται στη χώρα μας για να συμμετάσχουν στους Special Olympics, και εύχεται να αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Εύχεται δε πολλές επιτυχίες στους Έλληνες και στις Ελληνίδες που θα λάβουν μέρος.

    Η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι τα άτομα με αναπηρία, παιδιά και ενήλικες, καθώς και οι οικογένειές τους, δεν έχουν φυσικά καμία ευθύνη για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα των συγκεκριμένων αγώνων, για την επικοινωνιακή τακτική που ακολουθήθηκε και είναι σύμφωνη με τη φιλανθρωπίστικη αντίληψη συμπονετικού συντηρητισμού και κολακευτικού λαϊκισμού που αντιμετωπίζει το άτομο με νοητική αναπηρία ως αντικείμενο οίκτου και ελέους, ή για την κατασπατάληση κρατικού χρήματος για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, όταν οι ίδιες οι δομές στήριξης των ατόμων με νοητική αναπηρία και των οικογενειών τους και γενικότερα των ατόμων με αναπηρία βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.
    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩhttp://www.esaea.gr/index.php?module=announce&ANN_id=3571&ANN_user_op=view&ns_news=1&MMN_position=20:20

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς. Απλά θυμήθηκα κάτι που είχες γράψει παλιότερα για εσαεί αντιπολίτευση και είπα να το αναφέρω. Πρνό πρνό στο Δήμο λοιπόν, μαζί με την παλαι ποτέ μπουρού να παίρνουμε κι εμείς την "προθιέρεια"...

    Ο ρόλος σου αντιπάριε είναι να γράφεις την άποψή σου, όχι να αναδημοσιεύεις δελτία τύπου του στυλ "τι ωραία που περάσαμε". Από τη στιγμή που εξαρχής συμφωνείς με τις επίσημες ενστάσεις για τους Special Olympics, η δημοσίευση απλά ενός χαρωπού δελτίου τύπου δεν πείθει.

    Κι εντάξει, Παττακό δεν έχουμε στο νησί αλλά έχουμε άλλα κουσούρια, σοβαρά για ένα νέο και δημοκρατικό Δημο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή