Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Αντί για λεφτά υπήρχε το ΔΝΤ

28-2-2012 3-41-50 μμ

Από http://www.nooz.gr/greece/poioi-gnorizan-gia-tin-prosfugi-tis-elladas-sto-dnt

Με την ελληνική οικονομία, τις σχέσεις της με το ΔΝΤ, αλλά και το πως/ποιοι διεθνείς παράγοντες παρακολούθησαν την εξέλιξη των πραγμάτων, καταπιάνεται έγγραφο των Wikileaks, όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Τα Νέα". Σύμφωνα με απόρρητη αλληλογραφία της "σκιώδους CIA", η Ελλάδα θεωρείτο οικονομία υπό κατάρρευση.
Την αποκάλυψη ότι η αμερικανική ιδιωτική υπηρεσία πληροφοριών Stratfor γνώριζε, δέκα μήνες πριν η Ελλάδα προσφύγει στο Μηχανισμό Στήριξης, ότι η χώρα μας οδεύει προς το ΔΝΤ δημοσιεύει την Τρίτη η εφημερίδα Τα Νέα σε συνεργασία με τη Wikileaks.

Η ιδιωτική υπηρεσία πληροφοριών με την επωνυμία Stratfor θεωρείται "σκιώδης CIA".

Μάλιστα, από τα έγγραφα προκύπτει ότι υπάρχει και αλληλογραφία μεταξύ της Stratfor και του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τις αποκαλύψεις του Wikileaks προκύπτει ότι η Strategic Forecasting Inc. (Stratfor) - η οποία εδρεύει στο Όστιν του Τέξας και θεωρείται "σκιώδης CIA - γνώριζε ότι η Ελλάδα οδεύει προς το ΔΝΤ, δέκα ολόκληρους μήνες πριν τη επίσημη προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό βοήθειας και σχεδόν μισό χρόνο πριν από τις επαφές Παπανδρέου- Στρος Καν.
Όπως προκύπτει από τα e-mails της Stratfor, η εταιρία παρακολουθούσε τις κινήσεις της Ελλάδας σε σχέση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τον Ιούνιο του 2009.
Υπάλληλος της Stratfor, υπεύθυνος για τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, της Βαλτικής και των Βαλκανίων απέστειλε σε συναδέλφους του μήνυμα, στο οποίο υπήρχε επισυναπτόμενο αρχείο, όπου αναφέρονταν λεπτομέρειες για τα θέματα στα οποία πρέπει να δώσουν βαρύτητα.

Αναφορικά με την Ελλάδα, επισημαίνεται:

"Πρέπει να γνωρίζουμε επακριβώς τι συμβαίνει και εάν/πότε η Ελλάδα θα κάνει αίτηση για δάνειο από το ΔΝΤ. Είναι πολύ πιθανό να γίνουμε μάρτυρες μιας ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης σε χώρα της ευρωζώνης. Παρακαλώ, δώστε προσοχή σε οποιαδήποτε σημάδια δημοπράτησης ομολόγων. Η Ελλάδα έχει μεγάλο χρέος, το πώς θα κινηθούν μπορεί να εξαρτάται από το τι θα γίνει με το χρέος τους".
Σε άλλο μήνυμα στις αρχές Νοεμβρίου 2011 αποκαλύπτονται οι στενές επαφές της Stratfor με το ΔΝΤ, καθώς σε αυτό αναφέρεται ότι υπάλληλος του Ταμείου ενημέρωσε την εταιρεία πληροφοριών πως τα διαθέσιμα ταμειακά αποθέματα της Ελλάδας στερεύουν ενάμιση μήνα μετά, δηλαδή στα μέσα Δεκεμβρίου.
Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2009, δεν ήταν γνωστή ούτε η πρόβλεψη Μπαρόζο για τα υψηλά επίπεδα του ελληνικού ελλείμματος, ούτε ότι το ταμειακό έλλειμμα κινείται στο 10%.
ΣΥΡΙΖΑ
"Οι αποκαλύψεις των αρχείων wikileaks ενισχύουν την άποψη πως η προσφυγή στο ΔΝΤ και το μνημόνιο αποτελούσε ένα σχεδιασμό υπερεθνικών κέντρων σε συνεννόηση με την εγχώρια κατεστημένη πολιτική ηγεσία", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και προσθέτει: "Ο κ. Παπανδρέου εξαπάτησε τον ελληνικό λαό για να υλοποιήσει το πιο ακραία αντικοινωνικό νεοφιλελεύθερο σχέδιο, παρέδωσε την σκυτάλη στον άνθρωπο των τραπεζών στον κ. Παπαδήμο, ενώ ακολουθεί ο κ. Σαμαράς για να ολοκληρώσει το έργο της κοινωνικής χρεοκοπίας".

Anonymous-Stratfor1 stros_gap Τα σχετικά ηλεκτρονικά μηνύματα (με αύξοντα αριθμό 5424835, 287636 και 168783) θα βρίσκονται στην πρωτότυπη μορφή τους στη διεύθυνση www.wikileaks.org/gifiles απόψε στις 20.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή