Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Ενίσχυση σε 3.500 ανέργους άνω των 33 ετών


Στην ενίσχυση ανέργων ηλικίας 33-64 ετών, για να ανοίξουν τη δική τους μικρή επιχείρηση, αποσκοπεί το γενικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που επιχορηγεί 3.500 νέους ελεύθερους επαγγελματίες.

Αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον δικτυακό τόπο του Ο.Α.Ε.Δ. ή μέσω ΚΠΑ και ΚΕΠ από 28 Νοεμβρίου 2008. Η ημερομηνία λήξης της υποβολής των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα των υποψηφίων θα καθοριστεί με σχετική απόφαση του Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει:

1. Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου, με δελτίο ανεργίας σε ισχύ την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς τους ή μέχρι και τριάντα ημέρες πριν την έναρξη και να έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης.

2. Να έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ.

3. Να έχουν ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα άλλου Κράτους-Μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

4. Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) και (οι άντρες υποψήφιοι) να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

5. Η έναρξη της δραστηριότητας της επιχείρησης στη ΔΟΥ να έχει γίνει υποχρεωτικά μετά τη δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ημερομηνία δημοσίευσης του με αρ. 2345 τ. Β ΦΕΚ: 18/11/2008).

6. Να έχουν συμπληρώσει το 33ο έτος της ηλικίας τους και να είναι μέχρι 64 ετών. Κατά τον υπολογισμό της ηλικίας του ΝΕΕ για το όριο του 64ου έτους, θα λαμβάνεται υπόψη η τριακοστή πρώτη Δεκεμβρίου του έτους γεννήσεώς του μέχρι την ημερομηνία έναρξης επιτηδεύματός του στη ΔΟΥ. Για τον υπολογισμό της ηλικίας του ΝΕΕ για το 33ο έτος, θα υπολογίζεται η ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή