Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό


Ανακοίνωση του Συντονιστικού Παλαιστινιακών Οργανώσεων
που δρουν στην Ελλάδα


Ολοι στην πορεία διαμαρτυρίας για την εισβολή στη Γάζα Κυριακή 4/1, 6.00 μ.μ., Πλατεία Ελευθερίας

Το βράδυ του Σαββάτου 3/1/2009, οι ισραηλινοί εισέβαλλαν με χερσαίες δυνάμεις στη Γάζα.

Έχουν ήδη προκαλέσει με τους βομβαρδισμούς, από έδαφος και αέρα, πολλά θύματα ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, κοινωνικές οργανώσεις και κόμματα, να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία ενάντια στη χερσαία εισβολή των ισραηλινών στη Γάζα.
Απαιτούμε:
Άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών και της εισβολής.
Άμεση άρση του Αποκλεισμού της Γάζας
Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Αύριο Κυριακή 4/1, στις 6.00 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας

JERUSALEM (Reuters) - Israeli soldiers shot and killed a Palestinian man during stone-throwing clashes in the occupied West Bank on Sunday, Palestinian medical sources said.

Mufid Saleh Walweel, 22, was shot in the head during a protest against Israel's military operation in the Gaza Strip, they said.....

...At least 30 Palestinians, mostly civilians, have been killed since fighting began late on Saturday, according to Palestinian medical sources.....

.....

A foreign Red Crescent doctor in a northern Gaza hospital described the situation as a nightmare.

"Civilians are being killed...shells are severing people's legs, shrapnel is going into people's bodies and into people's homes, a lot of people are being cut down. Everyone is terrified," she said.....

δηλωσεις στην Αθηνα

«Οι χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα αποτελούν πολύ αρνητική εξέλιξη. Επιδεινώνουν την


τραγική ανθρωπιστική κρίση. Επιδεινώνουν την επικίνδυνη αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή ενισχύοντας απαράδεκτες και ακραίες θέσεις. Πλήττονται έτσι σοβαρά οι προοπτικές της ειρηνευτικής διαδικασίας που είναι η μόνη οδός για λύση», αναφέρει σε δήλωσή της η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η Διεθνής Κοινότητα δεν μπορεί να μένει αδρανής παρατηρητής ή και σχολιαστής των τεκταινομένων. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει κομβικό ρόλο. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Πρέπει να δοθεί τέλος στην αιματοχυσία. Η βία δεν είναι λύση. Πρέπει να σταματήσουν άμεσα οι χερσαίες επιχειρήσεις και να επιτευχθεί εκεχειρία», επισήμανε και τόνισε:

«Πρέπει να εφαρμοστεί η πολιτική των τριών σημείων (εκεχειρία - ανθρωπιστική βοήθεια - ειρηνευτική διαδικασία) που ήταν εξαρχής η ελληνική θέση και αποφασίσαμε οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 30 Δεκεμβρίου στο Παρίσι. Θα πρέπει επίσης, να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο ανάπτυξης Διεθνούς παρουσίας -όπως για παράδειγμα Διεθνών Παρατηρητών- στην περιοχή».

Η κ. Μπακογιάννη επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς και τους υπουργούς Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Ισπανίας και της Γαλλίας, Αμπούλ Γκεΐτ, Μιγκέλ Μορατίνος και Μπερνάρ Κουσνέρ αντίστοιχα.


Γ. Παπανδρέου
«Από την πρώτη στιγμή, καταδικάσαμε και καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο κάθε πράξη βίας. Kαταδικάζoυμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις χερσαίες επιχειρήσεις και την εισβολή των δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτή η στρατιωτική κλιμάκωση επιδεινώνει δραματικά την κατάσταση για τον ήδη βασανισμένο άμαχο πληθυσμό της Γάζας. Προκαλεί μόνο φρίκη και φόβο», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό. Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι, η λύση δεν μπορεί να υπάρξει με στρατιωτικά μέσα. Ο μόνος δρόμος είναι ο διάλογος και η συνεννόηση», τονίζει και ζητεί «την άμεση κατάπαυση του πυρός, να σταματήσουν άμεσα όλες οι εχθροπραξίες, να υπάρξει εκεχειρία».

Επίσης, καλεί «το Ισραήλ να τερματίσει άμεσα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τη Χαμάς να σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών» αλλά και τους «περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους, το σύνολο της διεθνούς κοινότητας, να ασκήσουν κάθε δυνατή επιρροή για να επιτύχουν τον άμεσο τερματισμό της αιματοχυσίας και της δυστυχίας, ώστε να χορηγηθεί άμεσα βοήθεια στους αμάχους και να επιτευχθεί μια μόνιμη εκεχειρία».

Ο κ. Παπανδρέου εκτιμά ότι η συνέχιση της σύγκρουσης θα αποτελέσει μια καινούργια βαθιά πληγή, που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την επίτευξη του στόχου της επίλυσης του Παλαιστινιακού και της διασφάλισης της ειρήνης στην περιοχή.

Επίσης, εκφράζει έντονη απογοήτευση για το ότι, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του χωρίς να καταλήξει σε συμφωνία και καλεί τα μέλη του να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ανταποκριθούν άμεσα και αποφασιστικά στον ρόλο τους να εγγυηθούν την ειρήνη και την ασφάλεια στον κόσμο.

«Ενώνουμε την φωνή μας με όλους τους ανθρώπους που εκφράζουν σε όλο τον κόσμο την διαμαρτυρία, την απελπισία τους και την οργή τους για αυτήν την αιματοχυσία», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


ΣΥΝ
«Ο κατήφορος των ηγεσιών της ΕΕ δεν έχει τέλος», δήλωσε ο Ανδρέας Καρίτζης, υπεύθυνος του Γρ. Τύπου του ΣΥΝ. «Σε απόλυτη αντίθεση με τους λαούς της Ευρώπης, η τσεχική προεδρία δικαιολόγησε με τον πιο ωμό τρόπο το έγκλημα που επιτελείται στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό. Δεν αποτελεί έκπληξη μια τέτοια δήλωση, καθώς ουσιαστικά εκφράζει την πραγματική τοποθέτηση των πολιτικών και οικονομικών ελίτ της Ε.Ε. απέναντι σε αυτό το έγκλημα», επισήμανε, «αυτό που ίσως ξάφνιασε είναι η καθαρή γλώσσα σε αντίθεση με τα μασημένα λόγια και την πολιτική ίσων αποστάσεων που συνήθως χρησιμοποιούνται».

ΛΑΟΣ
«Οι δολοφονίες, οι εκτελέσεις, οι βιαιοπραγίες, δεν γίνονται μόνο από τους Εβραίους, αλλά και από τις ηγεσίες της Δύσης, που τους το επιτρέπουν. Ας σοβαρευτούν, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες και να σταματήσουν, εδώ και τώρα, τις βάρβαρες επιθέσεις των Ισραηλινών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

«Εάν υπάρχει παγκόσμια έννομος τάξη, να σταλούν άμεσα στο Ποινικό δικαστήριο της Χάγης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Έχουντ Ολμερτ και η υπουργός Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι και οι λοιποί υπαίτιοι της γενοκτονίας, των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας», σημείωσε και πρόσθεσε: «Περιττό να πούμε, ότι ακεραία ευθύνη επίσης, φέρουν ένας έκαστος, εκ των πολιτικών ηγετών των 27. Μεταξύ δε αυτών, δεν εξαιρείται και ο κ. Καραμανλής».

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
Αυτή τη στιγμή στη Λωρίδα της Γάζας συντελείται μια ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.
Καταδικάζουμε έντονα τους πολύνεκρους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, την εισβολή στα Παλαιστινιακά εδάφη και τη δολοφονία αμάχων.
Αποδοκιμάζουμε με απερίφραστο τρόπο κάθε πράξη βίας και ζητάμε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, με άμεση απόσυρση των εισβολέων από τα εδάφη της Παλαιστίνης.
Η νέα κλιμάκωση αποτελεί επίθεση κατά της ειρήνης στην περιοχή και δίνει διαστάσεις τραγωδίας στις ήδη απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στη Γάζα.
Από τον Απρίλιο του 2006 η Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζει μια οξεία ανθρωπιστική κρίση: χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς φάρμακα και νοσοκομεία, με νεογέννητα παιδιά που στερούνται το δικαίωμα να επιζήσουν.
Αυτό το μακελειό, αυτή η γενοκτονία, αυτό το ολοκαύτωμα πρέπει να σταματήσει!
Καλούμε κάθε ευσυνείδητο άνθρωπο, που πιστεύει στην Ανθρώπινη ύπαρξη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, να θέσουμε τέλος στο διεθνές έγκλημα.
Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση, τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, τους διεθνείς οργανισμούς, να πάψουν να είναι σιωπηλοί και ν’ αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, για ένα ανεξάρτητο και ασφαλές κράτος της Παλαιστίνης, πλάι σε ένα ανεξάρτητο και ασφαλές κράτος του Ισραήλ.
4 Γενάρη 2009

Οι βουλευτές
Σοφία Σακοράφα, βουλευτής Β΄ Αθήνας
Μιχάλης Τιμοσίδης, βουλευτής Ν. Καβάλας
Δημήτρης Τσιρώνης, βουλευτής Ν. Άρτας
Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτής Ν. Σερρών
Ο Γραμματέας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., Κώστας Πανταζής








Νομαρχιακή Επιτροπή Συνασπισμού Κυκλάδων Ερμούπολη, 4-1-2009



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας καταγγέλλει τη βάρβαρη επιδρομή του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού.

Η νέα εγκληματική πολεμική επιχείρηση με θύματα εκατοντάδες αμάχους νεκρούς και τραυματίες προστίθεται στο διαρκές έγκλημα εναντίον του παλαιστινιακού λαού.

Η Ν.Ε. Κυκλάδων και τα μέλη του Συνασπισμού ενώνουν τη φωνή τους με όλους όσους απαιτούν να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί και ο αποκλεισμός της Γάζας, με όλους όσους στέκονται αλληλέγγυοι στον παλαιστινιακό λαό, ο οποίος ζητάει τη δική του πατρίδα.

Καλούμε τους Κυκλαδίτες να συμμετέχουν μαζικά σε διαδηλώσεις ενάντια στην Ισραηλινή Κτηνωδία.

Ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει άμεσα να σταματήσει τώρα το έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού. Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί και ο αποκλεισμός της Γάζας.

Προτείνουμε και ζητούμε από τη Νομαρχία να φιλοξενεί κατ' έτος παιδιά από την πολύπαθη περιοχή της Γάζας, όπως ήδη έχουν αποφασίσει και άλλες Νομαρχίες της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή