Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Προφήτης Ηλίας η ομορφιά και η ασχήμια

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P7020580

P1010260

P1010259

Στο χθεσινό κοινοτικό συμβούλιο πάρθηκε απόφαση να δοθεί άδεια στην COSMOTE να μετακινήσει την κεραία στην βάση ακριβώς δίπλα επειδή επικαλείται λόγους στατικοτητας

η απομάκρυνση της κεραίες σε μεγάλη απόσταση  από το ξωκλήσι τοποθετείται από την εταιρεία σε ορίζοντα 30 μηνών

awHUJSKL

ο ειδικός dzach έγραφε σε σχόλιο στο πόστ του συντοπίτη antiparos-blog

…..Για τη γεωμορφολογία υπάρχουν ΠΑΝΤΑ κατάλληλες τεχνικές λύσεις, αλλά οι εταιρείες δεν τις αναζητούν γιατί έχουν έτοιμες λύσεις φασόν, που κοστίζουν λιγότερο. Τα επιχειρήματα για το "μοναδικό" των γεωμορφολογικών δεδομένων που συνήθως επικαλούνται οι εταιρείες δεν ισχύουν στην πραγματικότητα, αφού παραλείπουν να πουν ολόκληρη τη φράση που είναι "μοναδικά φτηνό" κόστος. Αυτό που δεν πληρώνουν οι εταιρείες στις μοναδικά φτηνές λύσεις είναι συνήθως το περιβαλλοντικό κόστος. Η τελική λύση που θα δοθεί εξαρτάται από τη συνεργασία του τοπικού παράγοντα.
Τα κακά νέα για τον Προφήτη Ηλία είναι ότι η νέα κεραιοκατασκευή δεν θα έχει την "κομψότητα" της παλιάς. Η παλιά είναι ένας σωληνοειδής μεταλλικός στύλος με μικρή σχετικά ορατότητα ενώ η καινούργια θα είναι μια δικτυωτή σιδηροκατασκευή με μεγάλη ορατότητα που θα προκαλεί πολύ μεγαλύτερη αισθητική όχληση. Ο νόμος επιβάλλει και τη βαφή της με ασπροκόκκινο χρώμα για λόγους ασφαλείας της αεροπλοΐας.
Ο λόγος που αναβαθμίζεται η κεραιοκατασκευή είναι πιθανόν γιατί θα αποτελέσει κόμβο τηλεπικοινωνιακής δικτύωσης με μικροκυματικές ζεύξεις, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα έχει και πολύ περισσότερα κεραιοστοιχεία, ένα αληθινό "χριστουγεννιάτικο δέντρο" κεραιών.
Τα καλά νέα είναι ότι είναι η κατάλληλη ώρα για συνεργασία του τοπικού παράγοντα στη χωροθέτηση νέας θέσης (ή θέσεων) για την εγκατάσταση, αφού έχει λήξει το μισθωτήριο και η εταιρεία δεν έχει υποβληθεί στα έξοδα της εγκατάστασης της νέας κεραίας, παρά μόνον στην (πιθανόν παράνομη) κατασκευή της βάσης από μπετόν. Η κοινότητα μπορεί να επικαλεστεί το ότι με τη νέα κεραιοκατασκευή μεταβάλλεται η περιβαλλοντική κατάσταση επί τα χείρω, και να αρνηθεί την χρονική επέκταση του συμβολαίου παραχώρησης του γηπέδου, που έχει λήξει.
Αν μετακινηθεί η κεραία και οι εγκαταστάσεις, τα τσιμέντα που θα ελευθερωθούν θα είναι ό,τι πρέπει για τα τραπέζια των πανηγυριωτών στη γιορτή του Προφήτη Ηλία. Κι αν δεν υπάρχει πανηγύρι, ευκαιρία να δημιουργηθεί :-)…….

aaaaaaaaa

προσπαθούμε να διερευνήσουμε το θέμα

Σε επικοινωνία μας  με την COSMOTE πήραμε τις τρεις επιστολές που έχουν σταλεί προς την Κοινότητα

Μαρούσι, 26/02/2009

ΠΡΟΣ: Κοινότητα Αντιπάρου

Υπόψη: Προέδρου κας Μανέτα – Φαρούπου

Fax: 22840- 61 218

ΘΕΜΑ: Ανανέωση μίσθωσης για τον Σ/Β ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ /Χ (6372).

Αξιότιμη κυρία,

Αναφορικά με την ανανέωση του από 18/10/99 μεταξύ μας ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης για τον σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας που διατηρούμε στη θέση Προφήτης Ηλίας Αντιπάρου, το προτεινόμενο ετήσιο μίσθωμα είναι 5.500€ με τιμαριθμική προσαύξηση + 1% για διάρκεια μίσθωσης εννέα ετών.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι είναι επιβεβλημένη η αντικατάσταση του υφιστάμενου οκταγωνικού ιστού με ελαφρύ δικτυωτό ιστό ίδιου ύψους και διαστάσεων σε κάτοψη 1,60x1,60, για λόγους ασφάλειας και σταθερότητας, καθώς ο υφιστάμενος ιστός λόγω παλαιότητας παρουσιάζει σημεία οξείδωσης και υπάρχει κίνδυνος για το προσωπικό που τον επισκέπτεται. Μετά την ολοκλήρωση της ανέγερσης του νέου ιστού, ο παλαιός θα αποξηλωθεί και θα μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρίας μας, ενώ προϊόντα εκσκαφών, αποξηλωμένου σκυροδέματος και λοιπών υλικών που θα προκύψουν από τις προαναφερόμενες εργασίες θα απομακρυνθούν και ο μισθωμένος χώρος θα αποκατασταθεί στην αρχική μορφή του.

Παρακαλούμε να συζητήσετε τα παραπάνω θέματα στο Κοινοτικό σας Συμβούλιο και να μας ενημερώσετε.

Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.

Μαρούσι, 13/05/2009

ΠΡΟΣ: Κοινότητα Αντιπάρου

Υπόψη: Προέδρου κας Μανέτα – Φαρούπου

Fax: 22840- 61 218

ΘΕΜΑ: Μετακίνηση του Σ/Β ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ /Χ (6372).

Αξιότιμη κυρία,

Σε συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 29/4/09 από κοινού με εκπροσώπους της εταιρία μας και της Κοινότητας, με σκοπό την εξεύρεση νέας κατάλληλης θέσης για τη μετακίνηση του σταθμού κινητής τηλεφωνίας της εταιρία μας ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ/Χ (6372), σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Μετά από επί τόπου μελέτη, διαπιστώθηκε από τους εκπροσώπους της εταιρίας μας ότι δεδομένης της μορφολογίας του εδάφους και προκειμένου να διασφαλιστεί η παρεχόμενη κάλυψη στο νησί της Αντιπάρου, ο νέος σταθμός κινητής τηλεφωνίας μπορεί να μετακινηθεί κατά 30μ. από τον υφιστάμενο σταθμό, στη θέση που παρουσιάζεται στο απόσπασμα τοπογραφικού που σας αποστέλλεται συνημμένα, λύση με την οποία συμφώνησαν όλες οι πλευρές.

Μετά τα παραπάνω, η εταιρία μας προτίθεται, μετά τη σχετική δική σας επίσημη έγκριση, να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία μετακίνησης του σταθμού στη νέα θέση. Σας αναφέρουμε όμως, ότι πριν από την έναρξη της κατασκευής θα πρέπει να προχωρήσουμε εκ νέου στην αδειοδότηση της νέας εγκατάστασης.

Πλέον συγκεκριμένα θα πρέπει να εκδοθούν οι απαραίτητες άδειες – εγκρίσεις από όλες της αρμόδιες Υπηρεσίες ΄ήτοι;

· Έγκριση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας,

· Γνωμάτευση ασφαλούς λειτουργίας από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας,

· Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,

· Άδεια εγκατάστασης από την Ελληνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων,

· Έγκριση Εγκατάστασης Δομικών Κατασκευών Σταθμών Ραδιοεπικοινωνίας της Πολεοδομίας.

Η ολοκλήρωση της ως άνω διαδικασίας, στην οποία επιθυμούμε να σας έχουμε αρωγούς, συνήθως διαρκεί, όπως έχει αποδειχθεί στατιστικά, κατά μέσο όρο 30 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι για την κατασκευή του νέου σταθμού και την αποξήλωση του υφιστάμενου ιστού θα χρειαστεί ένα διάστημα τουλάχιστον 2,5 ετών.

Μετά την κατασκευή του σταθμού στην νέα θέση, οι εγκαταστάσεις μας θα αποξηλωθούν και ο χώρος γύρω από την εκκλησία αποκατασταθεί στην αρχική μορφή του.

Παρακαλούμε όμως να λάβετε υπόψη σας ότι ο υφιστάμενος ιστός έχει κριθεί ιδιαίτερα επικίνδυνος, για την ασφάλεια των εργαζόμενων της εταιρίας μας , διερχόμενων κατοίκων του νησιού ή ακόμα και της εκκλησίας σε πιθανή πτώση του λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στην περιοχή (π.χ. δυνατοί άνεμοι) και όπως σας είχε αναφερθεί και στην αρχική σχετική επιστολή μας είναι επιβεβλημένη η άμεση αντικατάσταση του.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να μας επιτρέψετε προσωρινά και μέχρι την αδειοδότηση της νέας θέσης να προχωρήσουμε στην αντικατάσταση του υφιστάμενου οκταγωνικού ιστού με ελαφρύ δικτυωτό ιστό ίδιου ύψους και διαστάσεων σε κάτοψη 1,60x1,60, ο οποίος θα εγκατασταθεί δίπλα στον υφιστάμενο ιστό.

Τέλος αναφορικά με το ετήσιο μίσθωμα, σας ενημερώνουμε ότι το ανώτερο ποσό που μπορεί να καταβληθεί από πλευράς μας είναι 6.000€/ έτος με προσαύξηση τιμάριθμο + 1%.

Παρακαλούμε να συζητήσετε τα παραπάνω θέματα στο Κοινοτικό σας Συμβούλιο και να μας ενημερώσετε.

Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.

Μαρούσι, 23/06/2009

ΠΡΟΣ: Κοινότητα Αντιπάρου

Υπόψη: Προέδρου κας Μανέτα – Φαρούπου

Fax: 22840- 61 218

ΘΕΜΑ: Μετακίνηση του Σ/Β ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ /Χ (6372).

ΣΧΕΤ: 1) η υπ’ αριθμ. ΚΒ. 2007/ 26-2-09 επιστολή μας

2) η υπ’ αριθμ. ΚΒ. 5120/ 13/5/09 επιστολή μας

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Σε συνέχεια των παραπάνω σχετικών επιστολών μας και την πάροδο μεγάλου χρονικού διαστήματος χωρίς την απάντηση σας δεδομένου του επείγοντος του θέματος, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Με την παρούσα επιστολή μας, παρακαλούμε να εξετάσετε την προσωρινή αντικατάσταση του υφιστάμενου ιστού μας με εγκατάσταση νέου ακριβώς δίπλα, όπως αναλυτικά περιγράφεται στη σχετική επιστολή μας (1). Τονίζεται ότι το Κοινοτικό σας Συμβούλιο πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του ότι η αντικατάσταση του υφιστάμενου οξειδωμένου ιστού από νέο ακριβώς δίπλα είναι απαραίτητη από πλευράς στατικότητας και καμιά ενέργεια ενίσχυσης του δεν εξασφαλίζει τη στατική του επάρκεια σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Εάν παρόλα αυτά η θέση της Κοινότητας εξακολουθεί να είναι αρνητική αναφορικά με την άμεση αντικατάσταση του παλαιού ιστού με σκοπό την αποτροπή επικείμενου κινδύνου και την κατασκευή νέου ακριβώς δίπλα μέχρι την μεταφορά των εγκαταστάσεων μας στη νέα θέση, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως. Οφείλουμε όμως να σας διασαφηνίσουμε ότι σε περίπτωση πτώσης του ιστού και πρόκλησης οποιουδήποτε ατυχήματος ή ζημίας σε τρίτους, η εταιρία μας δεν θα φέρει ευθύνη, αλλά αυτή θα βαρύνει εσάς, λόγω της άρνησης σας.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι η εταιρία μας αναμένει την έγγραφη έγκριση σας, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στην αδειοδότηση της νέας θέσης (σε απόσταση 30μ. από την υφιστάμενη, όπως αναλυτικά παρουσιάζεται στη σχετική (2) επιστολή μας).

Επίσης μας έστειλε και φωτογραφία για να δούμε πως θα είναι η καινούργια κατασκευή

IMG_7676

αν όμως κρίνουμε από την βάση δίπλα

P1010282 (Medium)μάλλον με αυτή πιθανολογούμε ότι θα μοιάζει

px51 

επίσης μερικές φωτογραφίες για να κρίνετε αν υπάρχει πρόβλημα οξείδωσης

P1010277 (Medium) P1010280 (Medium)

P1010278 (Medium)

3 σχόλια:

  1. To χρήμα κανείς δεν το μίσησε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..για την ασφάλεια των εργαζομένων της εταιρίας μας...Ας έκαναν καλύτερη μελέτη εγκατάστασης,οι ψεύτες που μας περνάνε για χαζούς και μας παραμυθιάζουν, και μείς με την σειρά μας δεχόμαστε ότι μας λένε.
    Ακου 2.5 χρόνια! Είμαι σίγουρος ότι έχει πέσει χαρτί για να περάσει αυτό απο το συμβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πράγματα είναι ολοφάνερα όπως μας δείχνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή