Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Απόβαση στην Πάρο

15097514

φωτογραφία  από panoramio

Σοβαρά προβλήματα φαίνεται να  δημιουργούν  στην τοπική αυτοδιοίκηση της Πάρου οι θέσεις των τριών εκπροσώπων της Αντιπάρου στο Λιμενικό Ταμείο

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Πάρος, 9 Ιουλίου 2009
Αριθμ. Πρωτ.: 8576
Ταχ. Δ/νση: Πάρος
Κώδικας: 84400
Τηλέφωνα:22840-23244, 21222
Fαx: 22840-22078

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων», σας προσκαλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10η ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 και ώρα 19.00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημοτικό κτίριο πρώην Ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ», για την συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:
Θέμα 1ο: Συζήτηση επί περιεχομένου επιστολής των μελών της πλειοψηφίας του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικού Διαμερίσματος Νάουσας για θέματα που αφορούν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου-Αντιπάρου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου
Αντώνιος Αρκάς

Ακολουθεί η διαμαρτυρία - καταγγελία

των πέντε μελών της πλειοψηφίας

του Τ.Σ. Νάουσας που καταλήγει

στην παραίτησή τους...

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Της πλειοψηφίας των μελών του τοπικού συμβουλίου δ.δ. Νάουσας

ΠΡΟΣ

Τον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου

Ενόψει της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της 8-7-2009 επιθυμούμε να θέσουμε και ενώπιόν σας στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Νάουσα, παρά τις προσπάθειες που καταβάλουμε, κατάσταση που εν πολλοίς οφείλεται σε παράγοντες που εμείς δεν μπορούμε να ελέγξουμε και οι οποίοι εμπλέκονται καθοριστικά στην καθημερινή διαχείριση των προβλημάτων του οικισμού.

Όπως γνωρίζουμε το μέτωπο της Νάουσας προς τη θάλασσα, ανήκει;;;; στη χερσαία ζώνη λιμένος και διαχειρίζεται από το λιμενικό ταμείο Πάρου - Αντιπάρου, αστυνομεύεται δε κυρίως από τη λιμενική αστυνομία. Συνέπεια αυτής της αρμοδιότητος είναι η αδυναμία μας να καθορίσουμε ή έστω να συμβάλλουμε γνωμοδοτικά τον τρόπο χρήσης των κοινόχρηστων χώρων της περιοχής αυτής της Νάουσας, με άμεσο επακόλουθο άλλοι ν' αποφασίζουν για μας και μάλιστα με τρόπο απαξιωτικό, όπως φαίνεται από πλείστες περιπτώσεις. Ειδικότερα:

Ενώ το τοπικό συμβούλιο Νάουσας αποφάσισε και πρότεινε έγκαιρα στο λιμενικό ταμείο τον καθορισμό μόνο δύο θέσεων στη χερσαία ζώνη λιμένος για άσκηση στάσιμου υπαίθριου εμπορίου, το λιμενικό ταμείο παρά το ότι δεν καθόρισε θέσεις όταν αυτό ήταν σύμφωνα με το νόμο επιτρεπτό και επιβαλλόμενο, άφησε να διαμορφωθεί η κατάσταση από τους επαγγελματίες του κλάδου και εκ των υστέρων αποφάσισε παράνομα να χορηγήσει άδειες σε μικροπωλητές, μη λαμβάνοντας υπόψη του τις προτάσεις του τοπικού συμβουλίου και με τη ρητή άρνησή μας, εξευτελίζοντας τις αποφάσεις μας, με πλειοψηφία που διαμορφώθηκε κυρίως από τον εκπρόσωπο της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου κύριο Ιωάννη Αλιπράντη και τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας του κοινοτικού συμβουλίου της Αντιπάρου κ.κ. Μανέτα (πρόεδρο κ.σ.), Σκιαδά (μέλος κ.σ.) και Κοτσώνη (παραθεριστή Δρυού), μαζί ασφαλώς με τον εκπρόσωπο της λιμενικής αρχής. Καθόρισε δηλαδή η Αντίπαρος ότι παράνομα στη Νάουσα πρέπει ν' ανεχθούμε την αυθαίρετη παρουσία μικροπωλητών εκεί που αυτοί επιθυμούν, με εμάς ανύπαρκτους και έχοντες αποκλειστικά το ρόλο του χλευασμού των συμπολιτών μας για την υποτιθέμενη διοίκηση του χωριού. Αναρωτιώμαστε, ποιοι από αυτούς που ψήφισαν αυτή την απόφαση έχουν επισκεφθεί τη Νάουσα για να γνωρίσουν τόσο τα προβλήματά της, όσο και αυτά που προκαλούν.

Ενώ το τοπικό συμβούλιο Νάουσας κατήγγειλε την από επιχειρηματία αυθαίρετη και παράνομη επέκταση υπάρχουσας πέργκολας και ενώ κάλεσε την αρμόδια λιμενική αρχή να σταματήσει εν τη γενέσει της την παρανομία και να διακόψει τις εργασίες, το λιμενικό ταμείο αποφάσισε παράνομα να παραμείνει η παράνομη πέργκολα, απόφαση που ακυρώθηκε από τον περιφερειάρχη. Όμως εμείς γίναμε εχθροί με τον επιχειρηματία και το λιμενικό ταμείο ακόμα δεν έχει προβεί στις εργασίες απομάκρυνσης της παράνομης πέργκολας, αφήνοντας ανενόχλητο τον επιχειρηματία και δίνοντας τον τόνο στους υπόλοιπους επιχειρηματίες ότι επικρατεί πλήρης αναρχία και ατιμωρησία των παρανομούντων. Και πάλι τόσο η Αντίπαρος όσο και ο εκπρόσωπος της λιμενικής αρχής τάχθηκαν με τη μη νομιμότητα.

Ενώ, όπως κρίναμε σκόπιμο, δεν θα έπρεπε οι αυθαίρετοι μικροπωλητές να επιβαρύνουν το λιμενικό ταμείο και το Δήμο με την κατανάλωση ρεύματος των επιχειρήσεών τους, μέχρι σήμερα το λιμενικό ταμείο δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια διασφάλισης των εγκαταστάσεών του που παρέχουν ρεύμα για άλλες χρήσεις και ασφαλώς δεν βρίσκονται στη Νάουσα για να ρευματοδοτούν τους αυθαίρετους μικροπωλητές.

Ενώ έχουν δοθεί παράνομες άδειες στους μικροπωλητές για συγκεκριμένο χώρο και επιφάνεια αυτοί έχουν επεκταθεί και καταλαμβάνουν πλέον με τις επιχειρήσεις τους τεράστιους χώρους. Ποιος οφείλει άραγε να τους ελέγξει; Εμείς με συνεχείς διαμαρτυρίες προσπαθούμε να υπάρχει στη Νάουσα ελεγχόμενη κατάσταση ανάπτυξης και νομιμότητα και το λιμενικό ταμείο όχι μόνο δεν μας βοηθάει σ' αυτό αλλά επιτείνει το πρόβλημα.

Η εικόνα του ανεξέλεγκτου χαρακτηρίζει πλέον τον οικισμό και ειδικότερα η αναρχία στη χερσαία ζώνη του λιμανιού έτσι όπως έχει;;;; καθοριστεί μας δένει τα χέρια.

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριοι σύμβουλοι,

Οι πολίτες της Νάουσας μας εξέλεξαν να διοικούμε τη Νάουσα και όχι αυτό να το κάνει αντιδεοντολογικά και παράνομα η πλειοψηφία της Αντιπάρου, μαζί με τον εκπρόσωπο της λιμενικής αρχής, που λόγω της παρούσας σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου του λιμενικού ταμείου ουσιαστικά υποκαθίστανται ανεπίτρεπτα στο ρόλο μας, πολλές φορές μάλιστα με έντονη αντίθεσή μας, η οποία συνίσταται και σε αποστολή εγγράφων. Πως αυτή η σύνθεση του διορισμένου και ex officio διοικητικού συμβουλίου του λιμενικού ταμείου μπορεί υπό τις παρούσες συνθήκες να βοηθήσει, αντί να εναντιώνεται στις αποφάσεις του εκλεγμένου από τους δημότες τοπικού συμβουλίου Νάουσας; Μήπως επιδιώκονται διαφορετικά πράγματα;

Υπό τις προϋποθέσεις αυτές δεν έχει νόημα η παραμονή μας στις θέσεις που μας εξέλεξαν οι πολίτες της Νάουσας, αφού το μόνο που είμαστε πλέον αρμόδιοι να κάνουμε είναι να εισπράττουμε τη δυσφορία και τις αντιδράσεις των συμπολιτών μας και πολλές φορές των επισκεπτών για το χάλι που διαμορφώνουν άλλοι.

Επειδή δεν θέλουμε και δεν μπορούμε πια να μην έχουμε ρόλο στη διοίκηση του χωριού μας και το ρόλο αυτό που θεσμικά έχουμε, να τον έχουν άλλοι ανεξέλεγκτοι και χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση.

Αρνούμαστε να είμαστε κομπάρσοι στο έργο που παίζεται σε βάρος της Νάουσας και παρακαλούμε όπως δεχτείτε τις παραιτήσεις μας, ώστε οι δήθεν αρμόδιοι φορείς να ολοκληρώσουν το έργο τους χωρίς τις διαμαρτυρίες μας και έτσι να αποδίδονται τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Νάουσα 7 Ιουλίου 2009

Μαρία Τριπολιτσιώτη - Τσουνάκη

Αλέξανδρος Καρποδίνης

Μαρουσώ Κονταράτου

Γιώργος Μπαρμπαρήγος

Χρήστος Τσουνάκης

η συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου Πάρου μεταδίδεται ζωντανά από τον ΗΧΩ FM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή