Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Έθεσε εαυτόν εκτός παράταξης

Στον σημερινό Παριανό Λόγο

fre.jpg

 

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας της κοινότητας Αντιπάρου Γιάννης Λεβεντάκης μιλάει στον «Π.Λ.» και στέλνει μηνύματα με πολλούς αποδέκτες

Έθεσε εκτός παράταξης

τον Νίκο Μαριάνο!

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του κοινοτικού συμβουλίου Αντιπάρου Γιάννης Λεβεντάκης μιλάει σήμερα στον «Παριανό Λόγο». Βρισκόμαστε ένα χρόνο και κάτι από τις εκλογές και ο κ. Λεβεντάκης δηλώνει όχι μόνο αποφασισμένος να διεκδικήσει την κοινότητα αλλά στέλνει και μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Ανάμεσα στους αποδέκτες ήταν και ο υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος της παράταξής του κ. Νίκος Μαριάνος που τον «διέγραψε» από την παράταξη της οποίας ηγείται γιατί ο τελευταίος, σε κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχε μαζί του, του αποκάλυψε ότι κάνει προσπάθειες να δημιουργήσει συνδυασμό για να διεκδικήσει την κοινότητα στις επερχόμενες εκλογές.

Κύριε Λεβεντάκη. Πρόσφατα εσείς, οι άλλοι δυο σύμβουλοι της μειοψηφίας της κοινότητας Αντιπάρου, αλλά και δυο εφημερίδες, έλαβαν από την κ. Βαρβάρα Φαρούπου-Μανέτα μια αγωγή. Η πρόεδρος της Κοινότητας ζητάει με αυτή την αγωγή 200.000 ευρώ. Τι έχετε να πείτε;

Είναι μια πολιτικά ανώριμη πράξη από την πλευρά της κ. Μανέτα. Εμείς ήδη έχουμε επισκεφθεί τον δικηγόρο μας, πιστεύουμε ότι δεν θα έχουμε κάποια καταδικαστική απόφαση, ούτε εμείς αλλά ούτε και οι εφημερίδες. Και αυτό γιατί δεν κάναμε τίποτα άλλο από το να πούμε αυτά που έλεγε το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Δεν θα ήθελα να πω κάτι άλλο αυτή τη στιγμή γιατί πιστεύω ότι η πρόεδρος μετράει ένα χρόνο και κάτι και μετά παίρνει σύνταξη. Δεν πιστεύω ότι θα ανακατευτεί και πάλι με τα κοινά. Δεν θα ήθελα να δημιουργήσω και πάλι εντάσεις και να μεγαλώσω το μίσος το οποίο υπάρχει μεταξύ των συμπολιτών μου. Θα πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί από εδώ και πέρα και να κινηθούμε με πιο ήρεμους τόνους και πιο δημιουργικές πράξεις.

Ποια είναι τα μηνύματα που έχετε από τους κατοίκους της Αντιπάρου πάνω σε αυτό το σκεπτικό που μόλις αναφέρατε.

Τα μηνύματα που έχω είναι ότι όλοι θέλουν να βρει το νησί την ησυχία του και απλά περιμένουν τις εκλογές για να δώσουν οι συμπολίτες μας τη λύση μιας και η παράταξή μας και εγώ προσωπικά θα είμαστε υποψήφιοι και μπορούμε να εγγυηθούμε μια τετραετία ισονομίας, δικαιοσύνης και κυρίως δημιουργικότητας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προσφάτως είχατε συνάντηση με ανθρώπους της πλειοψηφίας, ανθρώπους που είχαν στηρίξει την κ. Μανέτα στις τελευταίες εκλογές. Μάλιστα φέρονται δυσαρεστημένοι με την κίνηση της κ. Μανέτα να καταθέσει αγωγή. Είναι έτσι; Και αν ναι τι συζητήσατε μαζί τους.

Δεν είναι κακό να συζητάμε σήμερα.

Δεν είναι κακό να συζητάτε. Αλλά σε αυτή τη χρονική στιγμή αυτή η συνάντηση είναι είδηση.

Η αλήθεια είναι ότι μετά το τέλος της συνεδρίασης ενός Κοινοτικού Συμβουλίου συναντηθήκαμε οι κοινοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας και κάποιοι σύμβουλοι από την πλειοψηφία, ήπιαμε μια μπυρίτσα, συμπατριώτες είμαστε, συμπολίτες είμαστε, μιλήσαμε γι’ αυτά που συμβαίνουν στο νησί μας. Αυτό που βγήκε από αυτή τη συνάντηση είναι ότι θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί από τη θέση του κοινοτικού συμβούλου τα Χριστούγεννα του 2008. Όπως θα θυμάστε τους είχα καλέσει εκείνη τη χρονική στιγμή να παραιτηθούν μετά την έκθεση του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τις παράνομες μεταδημοτεύσεις. Δυστυχώς όμως εκείνοι συνέχισαν να στηρίζουν το μηδενικό και καταστροφικό έργο της κ. Μανέτα. Οι ευθύνες που έχουν είναι πολλές για την επταετία που διανύσαμε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο νησί κάποιος υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος από την παράταξή σας –και συγκεκριμένα ο κ. Νίκος Μαριάνος- έχει εκφράσει την επιθυμία να δημιουργήσει συνδυασμό και να κατέβει στις επόμενες εκλογές.

Είχα και εγώ τις ίδιες πληροφορίες με σας μέχρι τη στιγμή που αναγκάστηκα να καλέσω τον κ. Νίκο Μαριάνο στο γραφείο μου και να τον ρωτήσω αν όλα αυτά ήταν αληθινά και αν αυτό συμβαίνει γιατί δεν το έθεσε θέμα στην παράταξη και δεν ήρθε ο ίδιος προσωπικά να με ενημερώσει. Η απάντησή του ήταν ότι εκείνος θα προσπαθήσει να κάνει συνδυασμό και αν τα καταφέρει θα είναι υποψήφιος. Όπως καταλαβαίνετε έθεσε ο ίδιος τον εαυτό του εκτός παράταξης. Και εδώ θέλω να τονίσω, για να ενημερωθούν και οι συμπολίτες μου, ότι οι θέσεις και οι απόψεις του κ. Μαριάνου, μετά από αυτή τη συνάντηση που είχα μαζί του, δεν εκπροσωπούν την παράταξή μας διότι δεν ανήκει πλέον σε αυτή με τη σύμφωνη γνώμη και τη δική μου αλλά και των συμβούλων της παράταξης. Θέλω επίσης να τονίσω ότι φαινόμενα τύπου Μαριάνου στο μέλλον θα έχουν την ίδια τύχη. Και αυτό το λέω και για όλους όσοι στο μέλλον θελήσουν να υποσκάψουν την παράταξη.

Μιλήσατε για έργα που πρέπει να γίνουν στην Αντίπαρο. Ποια είναι αυτά με δεδομένο ότι τα Κοινοτικά Προγράμματα τρέχουν και πρέπει να τα προλάβετε…

Να ξεκινήσω από τα μικρά έργα που θα πρέπει να έχουν άμεση προτεραιότητα για την καλύτερη λειτουργία του νησιού και την καλοκαιρινή αλλά και τη χειμερινή περίοδο. Τώρα όσον αφορά στα μεγάλα και σημαντικά έργα πιστεύω ότι με κινήσεις λανθασμένες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την κοινοτική αρχή θα γίνει πιο δύσκολο το έργο το δικό μας. Και αυτό, όχι μόνο γιατί δεν πέτυχαν τίποτα, αλλά πήγαν τα έργα ακόμα πιο πίσω. Παράδειγμα η αποχέτευση και ο βιολογικός. Έχω κάποιες πληροφορίες -δεν τις έχω διασταυρώσει- που λένε ότι η δικαστική απόφαση που έχει βγει για τη θέση που θα γίνει ο βιολογικός είναι απορριπτέα. Πράγμα που σημαίνει, αν είναι έτσι, ότι μας πάει πολύ πίσω χρονικά γιατί αποκλείει τη σημερινή θέση. Θα πρέπει να κινήσουμε και πάλι τις διαδικασίες για να βρούμε καινούργιο χώρο, που σημαίνει καινούργιες μελέτες. Οι λάθος χειρισμοί της κοινοτικής αρχής πάνε ένα έργο πνοής για το νησί πολύ πίσω.

- Κύριε Λεβεντάκη σας ευχαριστώ πολύ

Και εγώ σας ευχαριστώ…

Σύμφωνα με πληροφορίες του blog η κ.Μανέτα συνεχάρη και τους δυο και τους ευχήθηκε καλές επιτυχίες

4 σχόλια:

  1. Γεια σου λεβεντάκη leader!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Σύμφωνα με πληροφορίες του blog η κ.Μανέτα συνεχάρη και τους δυο και τους ευχήθηκε καλές επιτυχίες".

    Όλα τα λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαλίφης στη θέση του χαλίφη δε θα γίνει κανείς, με μία ορολογία κλασικά πασοκική. Σημίτης εναντίον Βενιζέλου με αντίστροφο σωματικό κυβισμό.
    Κι ακόμα είμαστε στον Ιούλη του 2009, που να μπει και το 2010...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παπανδρέου εναντίον Βενιζέλου φυσικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή