Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

3η Πανελλαδική Σύσκεψη ΣΥ.ΡΙΖ.Α

a-gnosti-kallietxnes-gxb4jctdv2vg

Την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 3η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) - αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη».

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη σύσκεψη του Πανελλαδικού Σώματος είναι:
• Πολιτικές εξελίξεις και Οργανωτική ανασυγκρότηση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή το απόγευμα και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο το βράδυ με συνόψιση των συμπερασμάτων της διήμερης συνόδου.

 

clip_image002

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΟΥ- ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Η Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου- Αντιπάρου που έγινε στις 25/11/09 ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε τα παρακάτω .

1,/ Η Ενότητα της Αριστεράς όπως εκφράζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ενισχυθεί και να διευρυνθεί.

2,/ Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκτήσει ενιαία πολιτική έκφραση και οργανωτική αυτοτέλεια.

3,/ Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Ενωτικό Σχήμα της Αριστεράς και έχει ΜΕΛΗ που ανήκουν σε συνιστώσες ή όχι.

4,/ Όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ισότιμα και έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα.

5,/ Τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ είναι άμεσα εκλεγμένα, ΑΝΑΚΛΗΤΑ και με θητεία για ένα με δύο χρόνια .Ενα μέλος μπορεί να εκλέγεται στα όργανα για μέχρι και δύο θητείες.

6,/ Όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν σε μία Τοπική, Θεματική, Συνδικαλιστική ή άλλη Επιτροπή, που αποτελούν την καρδιά του, και μέσω συνελεύσεων αποφασίζουν,εκλέγουν και εκλέγονται.

7,/ Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποκτήσει παντού ενιαία έκφραση με την έναρξη της διαδικασίας ενοποίησης των συνδικαλιστικών, δημοτικών, νομαρχιακών και άλλων παρατάξεων που δρουν στους διάφορους χώρους και αναφέρονται στις δυνάμεις που τον αποτελούν.

8,/ Δημιουργούνται παντού Τοπικές και άλλες Επιτροπές (Οργανώσεις) του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες αποτελούν το όργανο που διαχέει τις θέσεις, τις απόψεις, και τις πρακτικές του.

9./ Πρώτιστο καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ είναι η οργάνωσή του παντού ώστε συμμετέχοντας μαζί με τους εργαζόμενους να βοηθήσει και να πυροδοτήσει τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Στους κοινωνικούς αγώνες εφαρμόζονται και κρίνονται οι πολιτικές και η αποτελεσματικότητά τους, εκεί, μέσα από την πολιτική αντιπαράθεση, διαμορφώνονται συγκλίσεις και συναινέσεις. Έτσι θα προκύψει και η ανασύνθεση της Αριστεράς.

ΘΕΛΟΥΜΕ

ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ

ΠΑΡΟΣ 26/11/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή