Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Όλοι το είχαν τούμπανο κι' εμείς κρυφό καμάρι

12-4-2010 10-42-44 μμ

 

clip_image002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(Να διελευκανθεί πλήρως το σκάνδαλο της Πολεοδομίας Σύρου και να παταχθεί η διαφθορά)

Η παραπομπή δύο βασικών στελεχών της Πολεοδομίας της Σύρου στις ανακριτικές, εισαγγελικές και πειθαρχικές αρχές για παράνομο και αθέμιτο πλουτισμό, αποτελεί σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία των δημόσιων υπηρεσιών στις Κυκλάδες και ιδιαίτερα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Αποτελεί ταυτόχρονα την κορυφή του παγόβουνου της υφέρπουσας διαφθοράς της δημόσιας διοίκησης, που ταπεινώνει και ταλαιπωρεί τους πολίτες.

Δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να ταυτίσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των υπαλλήλων με τα φαινόμενα της διαφθοράς, ούτε όμως και να συγκαλύψουμε την έκταση τους. Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε μ' ένα κράτος που διαπαιδαγωγημένο από την βαθμιαία εξάπλωση των σκανδάλων και τη συνεχιζόμενη ατιμωρησία κορυφαίων πολιτικών παραγόντων, διαπαιδαγωγεί με τη σειρά του υπηρεσιακούς παράγοντες, απλούς υπαλλήλους και τελικά ολόκληρη την κοινωνία, σε φαινόμενα ενοχής, συνενοχής, συγκάλυψης. Σε τελευταία ανάλυση η παραπομπή των στελεχών της Πολεοδομίας Σύρου, μπορεί να αποτελέσει ένα στιγμιαίο περιστατικό χωρίς συνέχεια και βάθος, λειτουργώντας περισσότερο σαν άλλοθι για τη συνέχιση του αμαρτωλού συστήματος, αν η καταδίκη και η τιμωρία αυτών των φαινομένων και των πρωταγωνιστών τους δεν προχωρήσει μέχρι το τέλος.

Και αυτό γιατί μέχρι σήμερα, έχουμε γνωρίσει ανάλογα φαινόμενα και περιστατικά, που έμειναν στην επιφάνεια. Γι' αυτό δεν πρέπει να επαναπαυτούμε στο πρώτο βήμα, οφείλουμε να συμβάλλουμε στην εξάλειψη της διαφθοράς και στις αιτίες που την παράγουν.

Όσο για τις ευθύνες των πολιτικών προϊσταμένων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλί, όσο και αν είναι ακούσιες και προφανώς δεν έχουν την ίδια βαρύτητα. Είναι όμως ευθύνες πολιτικές που πρέπει να αναληφθούν, ευθύνες ατολμίας και ολιγωρίας να αγγίξουν ένα αμαρτωλό καθεστώς, που όλοι το είχαν τούμπανο κι' εμείς κρυφό καμάρι.

Από την πλευρά μας ζητάμε την πλήρη διελεύκανση του σκανδάλου και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Ας μην ξεχνάμε ότι η Πολεοδομία αποτελεί τον πιο κρίσιμο υπηρεσιακό κρίκο για την οικιστική ανάπτυξη, τη νομιμότητα των όρων δόμησης, την πάταξη ή όχι της αυθαιρεσίας.

11/4/2010 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή