Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Επίθεση του Ισραήλ στον διεθνή στολίσκο που μετέφερε εφόδια στην Γάζα

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231046878

31-5-2010 9-40-17 πμ 31-5-2010 9-39-35 πμ

http://www.shiptogaza.gr/

http://digitalship.shiptogaza.gr/2010/05/3052010-2027-report-from-free.html

aminajuha

fgs

http://webtv.hurriyet.com.tr/category.aspx?cid=2&vid=6915&bid=1&hid=14886033

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς
Τον κ. Υπουργό Εξωτερικών

Θέμα: Η επίθεση του πολεμικού ναυτικού του Ισραήλ εναντίον πλοίων με ανθρωπιστική βοήθεια

Τη Δευτέρα το πρωί, πολεμικά πλοία του Ισραήλ επιτέθηκαν σε διεθνή ύδατα εναντίον νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες πολλοί από τους συμμετέχοντες στην αποστολή δολοφονήθηκαν ή τραυματίστηκαν και οι υπόλοιποι έχουν απαχθεί. Η βοήθεια προς τον λαό της Γάζας έχει κατασχεθεί.

Η ελληνική κυβέρνηση ήταν σε πλήρη γνώση του σχεδίου της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας όσο και της πρόθεσης του Ισραήλ να εμποδίσει βιαίως την προσέγγιση της νηοπομπής στις ακτές της Γάζας. Η Κοινοβουλευτική ομάδα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς είχε μάλιστα καλέσει την κυβέρνηση με επιστολή της στον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών «να αναλάβει πρωτοβουλία, τόσο δημόσια όσο και δια της διπλωματικής οδού» προκειμένου να μπορέσει η νηοπομπή να καταπλεύσει στη Γάζα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός Εξωτερικών

1.    Σε ποιες ενέργειες προέβη για να προστατεύσει τους έλληνες πολίτες που συμμετείχαν στην ειρηνική αποστολή προς τη Γάζα και πώς σκέπτεται να ενεργήσει για την αποτροπή πειρατικών ενεργειών σαν αυτή του Ισραήλ;

2.    Ποιες πρωτοβουλίες ανέλαβε προκειμένου να καταδικαστεί διεθνώς η πειρατική ενέργεια του Ισραήλ και να απελευθερωθούν αμέσως οι απαχθέντες;

Αθήνα 31 Μαΐου 2010

Ο ερωτών βουλευτής

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ ενάντια σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα 31/5, στις 7μμ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=167818

Δήλωση ΑΝΥΠΕΞ κ. Δ. Δρούτσα σχετικά με σημερινή επιχείρηση ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων

κ. Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ: Αυτή τη στιγμή προέχει η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και η ασφαλής επιστροφή τους στην πατρίδα. Γι' αυτό το θέμα εργαζόμαστε, η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εξωτερικών σε στενή επαφή, συντονισμό και συνεργασία και με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Ισραήλ έχει την υποχρέωση να μας παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και την ασφάλεια βεβαίως των Ελλήνων πολιτών.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η χρήση τέτοιας έκτασης βίας. Την καταδικάζουμε και ακριβώς αυτό ήταν το μήνυμα που μετέφερα σήμερα το πρωί στον Πρέσβη του Ισραήλ, εδώ στην Αθήνα, τον οποίο κάλεσα στο γραφείο μου όπου και του ανακοίνωσα ότι η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε τη διακοπή της κοινής στρατιωτικής άσκησης αυτών των ημερών, καθώς και την αναβολή της προγραμματισμένης για αύριο επίσκεψης του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας του Ισραήλ εδώ στην Αθήνα.

Θα παρακολουθήσουμε, όλες τις εξελίξεις πολύ στενά και θα ενημερώνουμε την κοινή γνώμη, τους Έλληνες πολίτες για όλες τις εξελίξεις και βεβαίως για το θέμα της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών. Σας ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή