Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Βγαίνοντας από τα ρούχα μας πήραμε τα ποδήλατα

12

2571634918_f5f62e024e_o

Γυμνοί (ή σχεδόν γυμνοί ποδηλάτες) της Θεσσαλονίκης, θα διαμαρτυρηθούν σήμερα

  για τη ρύπανση που προκαλούν  τα αυτοκίνητα στο περιβάλλον.

«Ένα STOP στην «άσεμνη»  έκθεση των ανθρώπων και του  πλανήτη, στα αυτοκίνητα και  τη ρύπανση που δημιουργούν»  όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές  της 3ης γυμνής ποδηλατοδρομίας  στο κέντρο της πόλης.

από την ιστοσελίδα Παιδιά εν Δράσει εδω αντιγράφουμε

Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στα αυτοκίνητα και τη ρύπανση που δημιουργούν.
Αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας και εκθέτοντας την τρωτότητα που αντιμετωπίζεται από τους ποδηλάτες και τους πεζούς στους δρόμους μας καθώς και στις αρνητικές συνέπειες που όλοι αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της εξάρτησης από το πετρέλαιο και των άλλων μορφών μη ανανεώσιμης ενέργειας.

3η ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ στην ΕΛΛΑΔΑ (WORLD NAKED BIKE RIDE)
με την υποστήριξη:
ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ - ΑΛΛΗ ΟΨΗ - STREET PANTHERS - SFINA
Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ - ΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 στις 20.00,στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ θα πραγματοποιηθεί για τρίτη (3) ΦΟΡΑ φέτος στη Θεσσαλονίκη, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 στις 20.00 το απόγευμα, καθιερώνοντας μια παράδοση για την πόλη μας. Φέτος θα αποτελέσει την εναρκτήρια εκδήλωση ενός αστικού πειράματος για μια διαφορετική πόλη - "Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΛΛΙΩΣ" για τα 20 χρόνια PARALLAXI http://parallaximag.gr/thessaloniki.html
Η ετήσια συμμετοχή της Θεσσαλονίκης είναι επιβεβλημένη διότι: η έλλειψη περιβαλλοντικής πολιτικής την έχει οδηγήσει να είναι η πιο μολυσμένη σε μικρό-σωματίδια πόλη στην Ευρώπη. Το κυκλοφοριακό, σύμφωνα με τους κατοίκους, είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της πόλης μας. Η αντιστοιχία πρασίνου ανά κάτοικο είναι μόλις 2τμ, ενώ το ευρωπαϊκό ελάχιστο όριο για μια βιώσιμη πόλη είναι 9τμ, ενώ η Βόννη έχει 35τμ. Τα πεζοδρόμια είναι απροσπέλαστα με παρκαρισμένα αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, τραπεζοκαθίσματα, διαφημιστικές πινακίδες. Ο ελεύθερος δημόσιος χώρος έχει συρρικνωθεί, οι πλατείες είναι κατ' όνομα, ενώ η ΔΕΘ, το 3ο Σώμα Στρατού και τα Στρατόπεδα κινδυνεύουν να χτιστούν, αντί να παραδοθούν ως Μητροπολιτικά πάρκα, πνεύμονες πρασίνου και αναψυχής. Η άσκοπη χρήση του ΙΧ είναι 9 φορές περισσότερη στην Ελλάδα για αποστάσεις μικρότερες του ενός χιλιόμετρου, ενώ η χρήση του ποδήλατου στο σύνολο των μετακινήσεων είναι μικρότερη του 1%.
Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα, καιισμένα ποδήλατα, χρώματα και μουσικές θα είναι τα όπλα μας για να διεκδικήσουμε ολοένα και φιλικότερες προς τον άνθρωπο και το ποδήλατο πόλεις.
Μαζί μας: τα "ΠΑΙΔΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣEI" http://www.kidsinaction.gr που ασχολούνται με τους νέους, τις τέχνες, την έκφραση και το αστικό τοπίο. Η "ΑΛΛΗ ΟΨΗ" http://www.alli-opsi.gr που ασχολείται με την κινητική αναπηρία. Η παρεμβατική ομάδα στην καθημερινότητα "SFINA" http://www.sfina.org. Οι "STREETPANTHERS" http://www.streetpanthers.gr που διεκδικούν ελεύθερα πεζοδρομία. Η ομπρέλα κινήσεων και συλλογικοτήτων πολιτών "ΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" http://thesskinisis.wordpress.com. Επίσης μαζί μας συμμετέχουν ομάδες με Skateboards, Rollers και Πατίνια που δείχνουν μια άλλη πλευρά της εναλλακτικής μετακίνησης στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή