Τι άλλαξε, οκτώ μήνες τώρα; Κόπηκαν οι μίζες και οι άχρηστοι υπερεξοπλισμοί; Σταμάτησε η αιμορραγία προς τις ΜΚΟ, η διασπάθιση στα Νοσοκομεία, το μπουρδολογείν στην εκπαίδευση; Δεν είναι όλα αυτά κι άλλα τόσα το μεγαλύτερο απ' όλα τα σκάνδαλα;
Και τούτο ποιείν κακείνο μη αφιέναι, έλεγε το προγονικό. Και τα σκάνδαλα θα έπρεπε να έχουν εξιχνιασθεί και η παθογένεια που τα γεννά θα έπρεπε να έχει αντιμετωπισθεί.
Αντιθέτως η κυβέρνηση τα θεραπεύει (με την έννοια του υπηρετεί) και τα δύο! και τα σκάνδαλα και τον μηχανισμό που τα γεννά.
Δεν ξέρει τι να διαλέξει κανείς όταν αναρωτιέται τι τον βλάπτει περισσότερο! Τα σκάνδαλα ή το σύστημα; Και δεν χρειάζεται! Το σύστημα είναι τα σκάνδαλά του. Μόνον με σκάνδαλα μπορεί να λειτουργεί πλέον, μάλιστα στην πιο απεχθή του μορφή. (Που πάει και για πολεμική)
Παγιδευμένη η κυβέρνηση (εκουσίως) μέσα σε αυτόν τον μονόδρομο της υποτέλειάς της στην άρχουσα τάξη (η οποία συνεχίζει να κονομάει, η οποία ετοιμάζει την επόμενη κρίση για να κονομήσει ακόμα περισσότερο), γενίκευσε αυτήν την υποτέλεια σε εθνικό επίπεδο.
Ουδείς έδωσε την εντολή στον Γιωργάκη να περικόψει μισθούς και συντάξεις, να θέσει τη χώρα υπό καθεστώς Κατοχής και να μετατρέψει την εργασία για τα επόμενα πολλά χρόνια σε σκλάβα.
Με το έτσι θέλω, αποφασίζοντας και διατάσσοντας αυτός ο μοιραίος άνθρωπος, αφού πρώτα μας ξεφτίλισε σ' όλη την Οικουμένη ως τεμπέληδες κι ανεπρόκοπους, στη συνέχεια, παραπλανώντας το Κοινοβούλιο με τον πιο ιταμό τρόπο, έκανε το Μνημόνιο νόμο του κράτους και Μνημείο υποταγής στους ξένους.
Για τη σωτηρία της πατρίδας!
Ποιας πατρίδας; Αυτής που παράγει ή αυτής που τα τρώει; Της δικής μας ή των λαμόγιων;
Τι κάνει λοιπόν ο Γιωργάκης και οι συν αυτώ Παμπούκηδες και Πριγκιπονικολάκηδες;
Για να «σώσει» την πατρίδα, βουτάει, αρπάζει και υπεξαιρεί τα 2/14 από το υστέρημα του συνταξιούχου.
Αν όμως έπαιρνε τα 2/14 από το περίσσευμα των Τραπεζών (που κατέχουν πλούτο ίσα με 600 δισ. ευρώ) θα εξοικονομούσε, για την πατρίδα πάντα, 86 δισ.! (Στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας)
Αν αντί να βουτήξει τα 2/14 από το υστέρημα του μισθωτού έπαιρνε τα 2/14 απ' το περίσσευμα των πολυεθνικών (όπως καλή ώρα η Ζήμενς) -και οι οποίες κατέχουν πλούτο ίσα με 700 δισ. θα μάζευε άλλα 100 δισ. ευρώ (τα στοιχεία απ' τον ICAP)
Αν, τέλος, έπαιρνε τα 2/14 απ' το περίσσευμα των 500 δισ. που διακινούνται ετησίως μέσω οφ σορ, θα εξασφάλιζε ακόμα 72 δισ. ευρώ. (Τα στοιχεία απ' τον ΣΔΟΕ)
Με έναν λόγο και με τρεις κινήσεις, η κυβέρνηση, αν ήταν του λαού κι όχι των λαμόγιων, θα μάζευε σε πρώτη δόση 258 δισ. ευρώ, στέλνοντας το δημόσιο χρέος προς εξόφλησιν...
[Τα παραπάνω στοιχεία συγκέντρωσε ο εκλεκτός συνάδελφος, δημοσιογράφος στον «Ριζοσπάστη», κ. Νίκος Μπογιόπουλος].
Βεβαίως τέτοιες λύσεις θεωρούνται ανεδαφικές, αντιπαραγωγικές, ανίερες και κινδυνώδεις -από ποιους; Απ' τους θύτες μας! Λογικόν, «νόμιμο και ηθικό» για αυτούς είναι να αφαιμάσσουν τον λαό, αφού μάλιστα αυτήν την εντολή τούς δίνει, λένε, ο λαός κάθε φορά στις εκλογές!
Τόμπολα...
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 11.VI.2010 stathis@enet.gr
Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προς τον Πρωθυπουργό με θέμα «σχέδιο ιδιωτικοποίησης δημοσίων επιχειρήσεων».
- Οι προεκλογικές δεσμεύσεις Παπανδρέου για ακύρωση και επαναδιαπραγμάτευση των ιδιωτικοποιήσεων πήγαν περίπατο
- Δεν έχει γίνει ποτέ κανένας απολογισμός που πήγαν τα λεφτά από τις ιδιωτικοποιήσεις
- Τα νέα σχέδια αποκρατικοποιήσεων είναι έγκλημα σε βάρος του δημοσίου πλούτου
«Δυστυχώς λείπει ο Πρωθυπουργός στη Βιέννη, θα μιλήσει έμαθα σε μια εκδήλωση σε τραπεζίτες, είμαι βέβαιος ότι θα τον καταχειροκροτήσουν. Και δεν έχω την ευκαιρία να τον ρωτήσω ορισμένα πράγματα.
Ξέρετε, πριν από ένα χρόνο περίπου όταν ολοκληρωνόταν η άνευ όρων παράδοση του Ο.Τ.Ε. στην D. T., όταν ήταν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είχε δηλώσει ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία. Για την Ολυμπιακή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είχε υποστηρίξει τη συμμετοχή του δημοσίου στο σχήμα και τώρα βλέπουμε ένα ιδιωτικό καρτέλ στις αερομεταφορές και δεν τρέχει τίποτα.
Το ίδιο είχατε πει ότι θα ακυρώσετε τη συμφωνία και για την παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά, στην COSCO κινεζικών συμφερόντων. Και βεβαίως το ίδιο είχε πει και για τους υδάτινους πόρους. Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, απαντώντας στις τότε προεκλογικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για εκχώρηση του 23% της ΕΥΑΘ σε πολυεθνική εταιρεία διαχείρισης νερού γαλλικών και βελγικών συμφερόντων είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τότε, οι υδάτινοι πόροι δεν ιδιωτικοποιούνται. Που πήγαν αυτές οι δεσμεύσεις κύριε Παπακωνσταντίνου;
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν έπρεπε να τις πιστέψουμε αυτές τις δεσμεύσεις διότι είναι στο DNA σας οι αποκρατικοποιήσεις. Άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι έχουν τη χάρη. Το όνομα του νεοφιλελεύθερου το έχει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του το ’90-΄93, αλλά οι κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το ’96 και μετά έχουν ξεπουλήσει ότι έχει βρεθεί μπροστά τους. Από τις τράπεζες ως το 49% της Δ.Ε.Η., από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ως τα Ελληνικά Πετρέλαια και από τον ΟΠΑΠ και τα καζίνο ως το νερό που πίνουμε.
Το ερώτημα είναι έχετε κάνει ποτέ έναν απολογισμό τι κέρδισε ο τόπος απ’ αυτή την πολιτική; Έχετε κάνει έναν απολογισμό; Θεωρείτε ότι κάποιες από τις στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις που συνέβαλαν ουσιαστικά στα δημόσια οικονομικά όπως ο Ο.Τ.Ε., τα ΕΛΠΕ, η Δ.Ε.Η., ο ΟΠΑΠ, η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΛΠ, η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου και άλλες, καλώς δοθήκανε, καλώς παραχωρηθήκανε; Ωφέλησε το ελληνικό δημόσιο η παραχώρησή τους;
Δεν έχει κάνει κανείς έναν απολογισμό για τις ιδιωτικοποιήσεις και τις μετοχοποιήσεις της τελευταίας εικοσαετίας. Και κυρίως δεν έχει κάνει κανείς έναν απολογισμό και δεν έχει απαντήσει που πήγαν τα λεφτά –αναρωτιόταν ο Πρωθυπουργός προεκλογικά, που πήγαν τα λεφτά και εγώ αναρωτιέμαι τώρα- των ιδιωτικοποιήσεων και αποκρατικοποιήσεων από το 2000 έως το 2009 τα οποία εντάχθηκαν μάλιστα και σε ειδικό λογαριασμό, που πήγαν;
Γιατί κύριε Υπουργέ, αν τώρα κάνουμε μια εξεταστική για την SIEMENS και βγαίνουν σκελετοί από τα συρτάρια και διαφαίνεται ότι κορυφαίοι Υπουργοί έπαιρναν μίζες προκειμένου να υπογράφουν συμβάσεις παροχών προς τον Ο.Τ.Ε., για φανταστείτε σε συμβάσεις, αντίστοιχες, παραχώρησης μέρους του Ο.Τ.Ε., μέρους του δημόσιου πλούτου, οι ίδιοι Υπουργοί δεν θα παίρνανε δωράκια; Όπως λέει και μια πετυχημένη διαφήμιση στην ελληνική τηλεόραση, για τη φουκαριάρα τη μάνα τους;
Κύριε Υπουργέ, έχω την αίσθηση ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Αυτό από το οποίο θα έπρεπε να ξεκινήσουμε να ψάχνουμε αναζήτηση υπευθύνων αν θέλουμε να καθαρίσουμε το τοπίο, είναι το σκάνδαλο των ιδιωτικοποιήσεων. Αλλά αυτό φυσικά κανείς δεν το αγγίζει. Και κανείς δεν το αγγίζει γιατί είναι διαχρονικό και γιατί έχει παρόν και μέλλον.
Άκουσα ότι στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο μαλώσατε, τσακωθήκατε και φαντάστηκα ότι θα είχατε διαφωνίες για το αν θα έπρεπε να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις. Και πληροφορήθηκα ότι είχατε διαφωνίες για το πώς θα γίνουν; Εσείς προτείνατε μέσω της αμαρτωλής Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και κάποιοι άλλοι συνάδελφοί σας ήθελαν βέβαια ο καθένας και το Υπουργείο του να έχουν την ευθύνη.
Το θέμα είναι κύριε Υπουργέ, ότι προσπαθείτε να βγάλετε στο σφυρί ότι έχει απομείνει, πουλάτε ακόμη και το φυσικό περιβάλλον, ακόμη και το νερό. Πώς μπορείτε να πουλάτε φυσικά αγαθά; Προφανώς γιατί θέλετε να εξυπηρετήσετε ιδιωτικά συμφέροντα.
Και αναρωτιέμαι στις 2 Ιουνίου, είχατε ανακοινώσει ότι θα διαθέσετε το 23% των μετοχών της ΕΥΑΘ μέσω χρηματιστηρίου με το μάνατζμεντ να παραμένει στα χέρια του κράτους. Το ίδιο βράδυ διάσημος τηλεπαρουσιαστής ωρύονταν, λέγοντας ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; Δεν υπάρχει κυβέρνηση, δεν είναι δυνατόν να μην προχωράμε σε αποκρατικοποιήσεις για να στηρίξουμε την εθνική οικονομία. Και αλλάξατε απόφαση.
Καταλαβαίνω ότι δέχεστε πιέσεις, όμως κύριε Υπουργέ, το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στη χώρα είναι να ξεπουλήσουμε το δημόσιο πλούτο και όλα αυτά τα λαμόγια τα οποία κέρδιζαν όλα αυτά τα χρόνια από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και δεν έβαλαν δεκάρα, δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη για να αντιμετωπιστεί η κρίση και θέλανε και 28 δισ. για να στηριχτούν και έχουν φτιάξει και καρτέλ, και ανεβάζουν τις τιμές, ετοιμάζονται τώρα για το μεγάλο φαγοπότι. Έχουν πάρει τα μαχαιροπήρουνα, έχουν φορέσει τις πετσετούλες και περιμένουν να τους σερβίρετε τα φιλέτα.
Μην προχωρήσετε σε αυτό το έγκλημα. Είναι έγκλημα απέναντι στο δημόσιο πλούτο. Και είναι τραγικό την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός περνά αυτή την τραγωδία, κάποιοι να ετοιμάζονται απ’ αυτή την τραγωδία να επωφεληθούν.
Κύριε Υπουργέ, εάν προχωρήσετε σε αυτές τις αποκρατικοποιήσεις που κατά τη γνώμη μας είναι μεγαλύτερο έγκλημα ακόμη και από την επιλογή σας για το Δ.Ν.Τ. να ξέρετε ότι οι εξεταστικές επιτροπές του μέλλοντος σίγουρα θα έχουν πολλά να εξετάζουν και για τις πράξεις που συντελούνται αυτή την ώρα στον τόπο».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή