Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Δελτίο Τύπου Δημάρχου Αντιπάρου

19-9-2010 6-28-44 μμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Έχοντας ως βασική αρχή την διατήρηση σχέσης ειλικρίνειας μεταξύ των δημοτών με τη νέα δημοτική αρχή και ιδιαίτερα με εμένα τον ίδιο, μου είναι πραγματικά αδύνατον να μην αντιδράσω στις ανακρίβειες και στις συκοφαντικές αναφορές που γράφτηκαν στο δελτίο τύπου του Συνδυασμού «Μένουμε Αντίπαρο».

Η πρόφαση που επικαλούνται περί μη πρόσκλησης του εκπροσώπου τους στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής είναι άτοπη και αβάσιμη για δύο λόγους.

Αφενός η συνεδρίαση της Επιτροπής είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και αφετέρου τα αναπληρωματικά μέλη, όπως ο κος Σφαλαγκάκος, καλούνται μόνο στη περίπτωση που τα τακτικά μέλη δηλώσουν αδυναμία να παραστούν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Στη συνεδρίαση της επιτροπής η οποία έγινε στις 30/3 όλα τα τακτικά μέλη της επιτροπής ήταν παρόντα. Συνεπώς η όποια αιτία και αν επικαλούνται βρίσκεται εκτός του κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας της Επιτροπής και της νομιμότητας.

Θεωρώ ότι είναι χρέος μου να ενημερώσω όλους τους συμπολίτες μου χωρίς διακρίσεις. Από τη πρώτη μέρα λειτουργίας του νέου Δήμου ο συγκεκριμένος συνδυασμός διά του εκπροσώπου του και όχι μόνον δημιουργεί εντάσεις και κλίμα ακρότητας τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και μέσω των διαφόρων τρόπων έκφρασης που χρησιμοποιεί. Οι εκπρόσωποί του λειτουργούν ως λαϊκοί εισαγγελείς αδιαφορώντας για το συμφέρον του νησιού και, προφασιζόμενοι το εκλογικό τους ποσοστό επιδιώκουν να δημιουργήσουν μία κοινωνία ενόχων αποκαλώντας τους εαυτούς τους αδέκαστους κριτές.

Τα όσα αναφέρονται περί θεσμικού ρόλου, ή για το νέο ύφος διακυβέρνησης , ή για την εντολή που έλαβαν από τους συμπολίτες μας, αποτελούν ένα σύνολο υποκριτικής συμπεριφοράς.

Είναι αντιδεοντολογικό εκπρόσωποι του συνδυασμού να χρησιμοποιούν την επαγγελματική τους ιδιότητα προκειμένου να κερδίσουν πολιτικά οφέλη ενώ παράλληλα να ασκούν αντιπολιτευτική κριτική πίσω από την ασυλία που τους δίνει η ιδιότητα τους αυτή. Σε κάθε περίπτωση λειτουργούν με ιδιοτέλεια και απώτερο συμφέρον.

Ατυχώς όπως φαίνεται οι συντάκτες του Δελτίου Τύπου «Μένουμε Αντίπαρο» έχουν απώλεια μνήμης. Ή καλύτερα καθόλου μνήμη.

Αξίζει να τους θυμίσουμε αλλά και να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας, ότι με δική μας στήριξη συμμετείχε εκπρόσωπος του συνδυασμού «Μένουμε Αντίπαρο» στο Δ. Σ. του Λιμενικού Ταμείου Πάρου Αντιπάρου. Με δική μας στήριξη συμμετέχουν στο Δ.Σ. της Κοινοτικής Επιχείρησης, στις σχολικές και άλλες επιτροπές.

Αξίζει να τους θυμίσουμε ότι με δική μας πρωτοβουλία προχωρήσαμε στην αναβάθμιση λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλάζοντας τον τόπο και τον χρόνο συνεδριάσεων, δίνοντας έτσι την ευχέρεια στους συμπολίτες μας να συμμετέχουν ενεργά στις συνεδριάσεις του με δικαίωμα λόγου και υποβολής προτάσεων.

Αξίζει να εκφράσουμε την απορία μας, γιατί στο Δελτίο Τύπου δεν αναφέρεται η προφορική διαπίστωσή τους ότι παρά την έλλειψη πόρων, υποδομών, με μία Κοινότητα όπου η Διοικητική και Οικονομική διαχείρισή της θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις νέες απαιτήσεις του Καλλικρατικού μας Δήμου, συντάσσοντας και υποβάλλοντας πρώτοι ένα ρεαλιστικό Τεχνικό Πρόγραμμα και έναν άψογο Προϋπολογισμό, ενώ παράλληλα παρέχουμε, από τη πρώτη μέρα, υπηρεσίες καθαριότητας οι οποίες άλλαξαν την εικόνα του νησιού διασφαλίζοντας την υγιεινή των συμπολιτών μας .

Αξίζει να αναφέρουμε στην ασθενή τους μνήμη ότι η απεντόμωση και ο εργαστηριακός έλεγχος των υδάτινων πηγών του νησιού μας αποτέλεσαν μία από τις προτεραιότητες μας. Υλοποιήσαμε και αναθέσαμε τον έλεγχο των υδάτινων πηγών. Ενώ για την απεντόμωση γνωρίζουν, ότι δεν γίνεται κατά τη περίοδο των βροχών.

Δεν αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου του συνδυασμού «Μένουμε Αντίπαρο» ότι μετά από απουσία ετών η Αντίπαρος, διά των εκπροσώπων της , διασφάλισε από το Τεχνικό Πρόγραμμα του Λιμενικό Ταμείο, έργα για το νησί μας, ύψους 375.000,00 €. Στο Συμβούλιο αυτό παρευρέθηκε και ο κος Σφαλαγκάκος. Αλλά όπως πάντα κατά τη συνηθισμένη τους τακτική λησμονούν να το αναφέρουν.

Όλα τα παραπάνω μας οδηγούν στη διαπίστωση ότι η κριτική τους είναι κακοπροαίρετη και αποσκοπεί σε προσωπικό όφελος.

Οι πράξεις και οι ενέργειες τους μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας παρά μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων με απώτερο στόχο τη προβολή τους.

Με το Δελτίο Τύπου που έχουν εκδώσει προσβάλουν το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς επίσης τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους και τη νοημοσύνη τους.

Προσπαθούν με ενέργειες παραπληροφόρησης να επιβάλουν την άποψη τους ερμηνεύοντας κατά το συμφέρον τους άρθρα και αποφάσεις ενώ παράλληλα καταστρατηγούν δημοκρατικές διαδικασίες και δικαιώματα.

Στη τακτική αυτή δεν θα συμμαχήσουμε. Είμαστε θεσμικά και ιδεολογικά αντίθετοι. Εμείς δεν εκπροσωπούμε το 13% του εκλογικού αποτελέσματος που επικαλούνται  ότι τους εξέλεξε.

Εκπροσωπούμε και εργαζόμαστε για το 100% των κατοίκων του τόπου μας. Δεν διαχωρίζουμε τους συμπολίτες μας σε ομάδες. Σε αντίθεση με το συνδυασμό «Μένουμε Αντίπαρο» που συνεχώς επικαλείται το ποσοστό και του πολίτες που εκπροσωπεί.

Τόσο εγώ σαν Δήμαρχος όσο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού μας έχουμε ρητή εντολή να πάμε το νησί μας μπροστά, με κοινή προσπάθεια και συλλογική δουλειά.

Δεν ανήκουμε σε άλλη κατηγορία πολιτών. Δεν είμαστε κάτι διαφορετικό όπως νομίζουν κάποιοι για το εαυτό τους. Είμαστε κομμάτι αυτού το τόπου. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Οι πολίτες του τόπου μας θα μας κρίνουν από τα έργα, τις πράξεις αλλά κυρίως για τη συμπεριφορά και το ήθος μας.

sta_gona

από τον συνδυασμό Μένουμε Αντίπαρο λάβαμε το εξής email

5 Απρ 2011

Κύριε Δήμαρχε,

Το Δελτίο Τύπου σας είναι απαράδεκτο. Οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον μελών του Συνδυασμού μας δεν αρμόζουν στο θεσμικό ρόλο ενός Δημάρχου και μόνο βλάπτουν το πολιτικό κλίμα στο νησί. Λυπούμαστε για το ύφος σας και αναμένουμε την επόμενη πρόσκλησή σας.

Εκ του συνδυασμού "Μένουμε Αντίπαρο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή