Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Όταν η δημοκρατία υποτάχθηκε στο χρέος

DA62B3DA4B84F795A05D7BF875301125

Untitled from ThePressProject on Vimeo.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το DEBTOCRACY αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Ο Αρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία. Το DEBTOCRACY παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.
Στο Debtocracy μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος  Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Φερνάντο Σολάνας, δημοσιογράφοι όπως  o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take – Η κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation). Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ.  
Τη μουσική επένδυση προσφέρει ο Γιάννης Αγγελάκας και επιστημονική επιμέλεια έχει ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης.
Την παραγωγή του DEBTOCRACY ανέλαβε η εταιρεία BitsnBytes. Το μοντάζ υπογράφει ο Άρης Τριανταφύλλου.

http://www.debtocracy.gr/profile.html

1 σχόλιο:

  1. Παρακολούθησα το ντοκυμαντέρ, το οποίο έχει και ενδιαφέρουσες πτυχές.
    Θεωρώ όμως ότι κύριος σκοπός του δεν είναι η ενημέρωση όσο να προπαγανδίζει για την "αντιδημοκρατική" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που "τρώει τους πολίτες", στο τέλος δε να εμφανίζει και τον κ. Παπανδρέου να αποχωρεί από το γραφείο του υπό τους ήχους ελικοπτέρου (παντελώς χυδαίο υπονομούμενο). Για τη ΝΔ τίποτα, δεν κυβέρνησε ποτέ. Για το ΚΚΕ τίποτα - εκλέγεται προφανώς σε άλλη χώρα. Για τους (ψευτο)αριστερούλιδες τίποτα - ομοίως με ΚΚΕ. Το ΠΑΣΟΚ φταίει προφανώς για όλα τα δεινά του τόπου. Και ιδιαίτερα ο Πρωθυπουργός.
    Και πρόταση διεξόδου απί την κρίση? Να κάνουμε ότι έκανε το Εκουαδόρ για τρία (3) δις δολάρια? Είμαστε με τα καλά μας?
    Κανείς δεν πιστεύει ότι αρμενίζουμε σωστά, αλλά και οι μ@λ@κιες να έχουν το όριό τους.
    Ευχαριστούμε τη ΣΥΡΙΖΑ ΣΙΝΕΠΡΟΝΤΑΚΤΙΟΝΣ για την αξιόλογη προσπάθια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή