Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

«Ηρωική απόδραση» εις νήσους... Καϋμάν!

caymanIslandsmap-743257 http://www.lowtax.net/lowtax/html/jcahom.html

Πολύ ενδιαφέρουσα η μελέτη της Εθνικής Τράπεζας που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες μέρες. Από τα 40 δισ. ευρώ στα οποία έφτασε η μείωση των τραπεζικών καταθέσεων εντός του 2010, τα 32 δισ. ευρώ, το 80% δηλαδή, φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό!

Οπως σημειώνει η μελέτη, «η εκροή κεφαλαίων στο εξωτερικό ήταν η βασική συνιστώσα της μείωσης των καταθέσεων...». Διαπίστωση που σημαίνει ότι η μαζική εξαγωγή αποταμιεύσεων σε εκτός Ελλάδας τράπεζες ήταν μια συντονισμένη κίνηση, στην οποία προχώρησαν οι μεγάλοι καταθέτες (επιχειρήσεις και μεγαλοεισοδηματίες) καθώς, προφανέστατα, δεν είναι οι μικροκαταθέτες αυτοί που έχουν είτε την ευχέρεια είτε την «τεχνογνωσία» να σηκώνουν κεφάλαια από την Ελλάδα και να τα φυγαδεύουν στις «Ελβετίες».

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πέρα για πέρα ασφαλές:

Την ίδια περίοδο που ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου «βουτάνε» το υστέρημα του λαού,

την ίδια στιγμή που επιδίδονται στις γνωστές αστειότητες - με κορυφαία τη διήγηση «παραμυθιών» για μισθωτούς που τους συναντούν στο δρόμο και τους δίνουν το μισθό τους,

την ίδια στιγμή που το κόψιμο του μισθού του εργαζόμενου και της σύνταξης του συνταξιούχου βαφτίζεται από το κυβερνητικό επιτελείο «πατριωτισμός»,

κάτι άλλοι «πατριώτες», αυτοί που διαθέτουν δισεκατομμύρια στις τράπεζες, «σηκώνουν» τα λεφτά τους και την κάνουν από τη χώρα με «ελαφριά πηδηματάκια».

Βλέπετε, καλή μεν η «πατρίδα» - ειδικά όταν το νόημά της ανασκολοπίζεται από τους πατριδοκάπηλους - αλλά ακόμα καλύτερο και σημαντικότερο αγαθό είναι το «μπαγιόκο», το οποίο, ως γνωστόν, δεν έχει πατρίδα, μόνο θυρίδες.

Υποψιαζόμαστε, μάλιστα, ότι οι συγκεκριμένοι «πατριώτες» δεν εξαντλούν τον «πατριωτισμό» τους φυγαδεύοντας τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό. Κάτι μας λέει ότι κορυφαία ονόματα τούτης της ηρωικής «μεγάλης απόδρασης» προς τας νήσους Καϋμάν ανήκουν μεταξύ εκείνων που δεν παραλείπουν να χειροκροτούν το ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ και το ΔΝΤ για την εφαρμοζόμενη εν Ελλάδι πολιτική.

Φυσικά, δεν αποκλείεται - προκατειλημμένοι καθώς είμαστε - να τους έχουμε πάρει με κακό μάτι. Αν τους αδικούμε, πάντως, δε θα είχαμε αντίρρηση να ζητήσουμε ταπεινά συγγνώμη. Προηγουμένως, όμως, θα αναμένουμε από τον ΣΕΒ, από την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών ή όποιο άλλο ευαγές ίδρυμα ευαρεστηθεί, να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των «σαλταδόρων». Τι λέτε, θα τα δώσουν;

*

ΥΓ: Με το λογαριασμό που είχε ανοίξει ο Πετσάλνικος για τη «σωτηρία της πατρίδος», τι γίνεται; Εκτός από εκείνα τα δυο παιδάκια που σπάσανε τον κουμπαρά τους και τρέχανε οι κάμερες να πάρουν δηλώσεις από τη γιαγιά τους, κάνας βιομήχανος, κάνας τραπεζίτης, κάνας εφοπλιστής, κάνας εργολάβος - καναλάρχης, έδωσαν κάνα φράγκο; Καλά, κύριε πρόεδρε της Βουλής, μην ενοχλείστε. Τις καλησπέρες μας!

Του Νίκου Μπογιόπουλου http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6194027

04_09_2010_Large_1 http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/23456

1 σχόλιο:

  1. Η ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΛΕΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΠΙΦΟΒΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή