Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ινδία ή Δανία; Ιδού η απορία!

jaipura36 (Large)

Θυμάστε ασφαλώς την ατάκα του Γιώργου Παπανδρέου ότι έχει στόχο η Ελλάδα να γίνει η «Δανία του Νότου».

Μέχρι στιγμής, με όλα όσα έχουν γίνει στη χώρα εδώ και δυο χρόνια, κάτι σε Αργεντινή, Εκουαδόρ, Τζακάρτα και απ’ όπου αλλού πέρασε το ΔΝΤ κοντεύουμε να γίνουμε, αλλά Δανία γιοκ.

Χτες μας προέκυψε ως παράδειγμα - προς αποφυγή τάχα μου - μια ακόμα χώρα, και μάλιστα πάλι με δήλωση του ΓΑΠ.

«Δεν θα γίνουμε Ινδία» είπε ο μεγάλος, ως μια πρώτη αντίδραση στην τρόικα, η οποία ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να καταργηθεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Αν αναλογιστούμε όλα όσα έχουν διαδραματιστεί κατά τις «διαπραγματεύσεις» μεταξύ τροϊκανών και κυβέρνησης, τότε εύκολα  πιστεύει κανείς την τακτική «ρίχνω την ιδέα στην πιάτσα, αντιστέκομαι  αλλά μετά, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η 4η, 5η, 6η δόση, υποχωρούμε για το καλό της πατρίδας»!!!

Να δείτε που το έργο θα ξαναπαιχτεί και με τη νέα απαίτηση της τρόικας, με ολίγη από διαφωνία υπουργών, δηλώσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που θα διαλαλούν ότι δεν θα ψηφίσουν, ότι δεν αντέχουν την ταπείνωση και στο τέλος θα το ανακοινώσει ο Βενιζέλος διανθίζοντάς το με διάφορες συνταγματικού και πατριωτικού τύπου αρλούμπες!

Και βεβαίως βεβαίως, ο ΓΑΠ θα χαιρετίσει την στάση των βουλευτών του, οι οποίοι «συμβάλλουν στην σταθερότητα της χώρας».

Έτσι λοιπόν, στο  ίδιο έργο θεατές και δυστυχώς χωρίς κανένα διάλειμμα...

http://www.topontiki.gr/article/23008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή