Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

22-6-2012 2-56-51 μμ

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=36455

22-6-2012 2-53-37 μμ http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=155756

από http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82_%CE%A3%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82#cite_note-13

Το τελευταίο διάστημα της θητείας του Ευριπίδη Στυλιανίδη σε κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις στιγματίστηκε από εμπλοκή του σε σκάνδαλα και από αιχμές είτε για κακοδιαχείριση, είτε για μαζικούς παράνομους προεκλογικούς διορισμούς Θρακιωτών «ημετέρων».(ALSTOM, διορισμός συγγενούς συνεργάτη του, ρουσφέτια, καλοπέραση, "τάισμα" ΜΜΕ της εκλογικής του περιφέρειας κ.α.) Ο ίδιος ο πρώην υπουργός μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει σε αυτές τις αναφορές υποστηρίζοντας σε απαντήσεις του όταν ρωτήθηκε πως σε όλα ήταν σωστός και πως ότι έκανε το έκανε για τον τόπο του, την Ροδόπη βοηθώντας απλά συντοπίτες του οι οποίοι ήταν αδικημένοι για πολλές δεκαετίες. (υπόθεση σιτηρών, υπόθεση αδειών φορτηγών)

ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ

Με τους καλύτερους οιωνούς αρχίζει τη σταδιοδρομία της η κυβέρνηση Σαμαρά –τέκνο του πατριωτισμού και της συνευθύνης τριών κομμάτων, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, για να τα αναφέρουμε κατά σειρά εκλογικής προτεραιότητας. Πρώτα-πρώτα σχηματίστηκε με δόσεις –και μάλιστα εντελώς σύγχρονες, με τραπεζική πιστωτική κάρτα. Απέκτησε τον πρωθυπουργό της, ύστερα –εδώ μπαίνει η κάρτα που λέγαμε- τον υπουργό οικονομικών της και εν συνεχεία όλο το υπόλοιπο πλήρωμα. Με αποτέλεσμα και μια σχετική αγωνία να απολαύσουμε και ένα σχετικό σασπένς να ζήσουμε.

Δεύτερον είναι μια κυβέρνηση εξασφαλισμένη αν όχι από άποψη προίκας, όπως έγραψε η ημιεπίσημη εφημερίδα της-τουλάχιστον όμως εξασφαλισμένη από άποψη των βασικών σημείων του προγράμματός της. Που σε αντίθεση με άλλα κυβερνητικά προγράμματα, τα οποία καταρτίζονται για να μην εφαρμοστούν, θα εφαρμοστεί και θα πούμε κι ένα τραγούδι. Καθώς πρόκειται για το πρόγραμμα των προγραμμάτων που ακούει στο όνομα μνημόνιο, και που φέρει όχι μόνο την υπογραφή δύο εκ των τριών εταίρων της κυβέρνησης, αλλά και των ιθυνόντων όλων των χωρών της ευρωζώνης.

Τρίτον, είναι μια κυβέρνηση σπάνιας πολιτικής ταπεινοφροσύνης και μοναδικής κομματικής σεμνότητας. Εκ των συντελεστών της το μεν ΠΑΣΟΚ, σαράντα χρόνια φούρναρης κυβερνήσεων, ανακάλυψε σε μια έκλαμψη αυτοκριτικής ότι σ' αυτό τον κόσμο όσοι κυβερνούνε τρώνε βρώμικο ψωμί και αποφάσισε να στηρίξει μεν, να μη επιτρέψει όμως σε έμπειρα στελέχη του να συμμετάσχουν. Η δε νεοφώτιστη ΔΗΜΑΡ απέδειξε ότι διαθέτει στην κυβέρνηση ως ΔΗΜ τη δημοκρατική της ψήφο εμπιστοσύνης, κρατάει όμως το ΑΡ, την αριστερή της παρθενία, διασώζοντας έτσι τις παραδόσεις της αριστερής σεμνότητας.

Θα υπάρχουν πάντως, για να μην απογοητευτείτε πρόωρα, κάποια γενόσημα στην κυβέρνηση, της επιρροής ΔΗΜΑΡ και κεντροαριστερής σύνθεσης με άρωμα Σημίτη, τα οποία θα υποκαταστήσουν τους απόντες. Και θα υπάρχει κυρίως η συγκολλητική της ουσία, η οποία θα πακτώσει ούτως ειπείν όλα τα καλά –ο δεδηλωμένος πατριωτισμός που κινεί τα βήματα του Αντώνη Σαμαρά. Ο οποίος μας κάλεσε όλους στην πρώτη δήλωσή του να επιδείξουμε το ίδιο μ' αυτόν πατριωτικό πνεύμα, και να υποστούμε με υπομονή και επιμονή το κυβερνητικό έργο.

Εν τω μεταξύ και αναμένοντας το επερχόμενο οδυνηρό πεζοδρόμιο, μπορούμε να υποδεχτούμε με πνεύμα πατριωτικό τη νέα κυβέρνηση: Καλώς τα παιδιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή