Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Η εμετική διαφήμιση των εθελόδουλων

http://www.facebook.com/aisxrhdiafhmishnd

Η προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας αντικατοπτρίζει πλήρως την πολιτική της λογική: φόβος, τρομοκρατία, μιλιταρισμός, ψευδεπίγραφα διλήμματα. Η δήλωση του Στράτου Γεωργούλα, Επίκουρου Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, για το τηλεοπτικό σποτ με τον δάσκαλο που εξηγεί στους μαθητές την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, είναι χαρακτηριστική:

"Ως μέλος του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου για τη Πρόληψη Και την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και της Εγκληματικότητας των Ανηλίκων και υπεύθυνος Βορείου Αιγαίου για το Δίκτυο Ορέστης, καταδικάζω απερίφραστα πολιτικά διαφημιστικά σποτ τα οποία εκμεταλλεύονται την παιδική αθωότητα, επιχειρούν να την "μεταφράσουν" σε τηλεοπτικό προϊόν και εντέλει προκαλούν τη Θυματοποίηση τους μέσω επίκλησης αισθημάτων φόβου. Καλώ το κόμμα που το έπραξε να το αναιρέσει και οι διαφημιστές που το σχεδίασαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Με τα παιδιά μας δεν παίζουμε!"

Από ‘κει και πέρα, καλό θα ήταν να μας πει η Νέα Δημοκρατία για ποιο λόγο λιποθυμούνε οι μαθητές στα σχολεία και γιατί μοιράζουν κουπόνια για συσσίτιο στα παιδιά. Ακόμα, θα ήταν χρήσιμο να μας εξηγήσει τι έκανε η «υπεύθυνη δύναμη» για το ζήτημα των σχολικών συγγραμμάτων.  Και, τέλος, ποια είναι η θέση της για τον νόμο που καθορίζει τον μισθό στους νέους κάτω των 25 ετών στα 340 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή