Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ιδιοκτησία σας, έπρεπε να πείτε

844EE5A1395DE0A1E2A9F13B4F34D522

Ελεήστε τον αόμματο!

Καρτερός Θανάσης

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=698538

Ανάμεσα σε όσα έλεγε προεκλογικά ο Αντώνης Σαμαράς και σε όσα λέει στην επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες δεν υπάρχει χάος, όπως θα μπορούσε να πει κανείς. Υπάρχουν όλα εκείνα που οδήγησαν το πολιτικό σύστημα σε πλήρη αναξιοπιστία, τους Έλληνες στην περιφρόνηση των κομμάτων εξουσίας, τη χώρα στην ταπείνωση και στην εξαθλίωση.

Η λέξη επαναδιαπραγμάτευση, που δεν έλειψε από καμιά ομιλία του ίδιου και των εταίρων του, έχει εξαφανιστεί. Αντί γι’ αυτήν υπάρχει η λέξη ιδιοκτησία! Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, γράφει ο ελέω φόβου, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. πρωθυπουργός.

Και πώς θέτει ο προκαταβολικώς σκυφτός διαπραγματευτής το μεγάλο θέμα της τραγωδίας του ελληνικού λαού;

Τις καθημερινές αυτοκτονίες, την κοινωνική γενοκτονία, την εξαθλίωση εκατομμυρίων ανθρώπων, το δράμα των συσσιτίων, των αστέγων και των κυνηγών σκουπιδιών που έχουν πλημμυρίσει τις πόλεις μας; Έτσι: Βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί, επίσης, η επίτευξη των στόχων.
Ώστε ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων. Για την επίτευξη των στόχων! Ελεήστε τον αόμματο, που έλεγαν οι παλιοί διαπραγματευτές τύπου Σαμαρά έξω από τις εκκλησίες. Αλλά γιατί δεν εξηγήσατε εγκαίρως στους Έλληνες, κύριε πρωθυπουργέ, πως ό,τι ονομάζατε επαναδιαπραγμάτευση προεκλογικά θα το μεταφράζατε σε επαιτεία μετεκλογικά; Πού είναι το εθνοπρεπές σας ανάστημα σ’ αυτή την επιστολή; Πού είναι η οργή σας για το δράμα του λαού σας; Πού είναι η αποφασιστικότητα των προεκλογικών σας συνάξεων; Και ποιος καλός Θεός σας βεβαίωσε ότι εκεί που απέτυχαν οι κλάψες του Παπανδρέου θα πετύχουν οι δικές σας; Ότι θα μας ελεήσουν οι Τεύτονες των αγορών, όταν τους βεβαιώνουμε ότι όσα μας επέβαλαν είναι πλέον ιδιοκτησία μας;

Ιδιοκτησία σας, έπρεπε να πείτε. Εξ αδιαιρέτου με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη. Γιατί οι Έλληνες ψήφισαν αλλιώς -θεωρούν το Μνημόνιο δεσμά και όχι ιδιοκτησία τους. Όσοι σας θεωρούν και τους τρεις από τούδε και εις το εξής δεσμοφύλακες, θα έχουν άδικο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή