Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Ομιλία Νίκου Χουντή στην Πάρο

gen.afisa.slide

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΧΟΥΝΤΗΣ στην ΠΑΡΟ

ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 8,30 ΣΤΗΝ ΠΛ.ΒΕΝΤΟΥΡΗ

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΙΚΙΑ

3-6-2012 7-52-50 μμ

nikos xountis

Κύριε Πρόεδρε,

Πριν από 2 χρόνια, η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με τον έλληνα Πρωθυπουργό, έβαλαν τον λαό της πατρίδας μου σε ένα τεράστιο πείραμα. Η Ελλάδα αποτέλεσε το όχημα του ΔΝΤ στην ευρωζώνη. Σήμερα το ΔΝΤ είναι κατά θεσμικό τρόπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ελληνικό πείραμα : Μείωση μισθών, μείωση συντάξεων, μείωση επιδομάτων, μείωση δαπανών για τα σχολεία, για τα νοσοκομεία, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων. Τα αποτελέσματα : 7% ύφεση πέρυσι. 1.000.000 άνεργοι σήμερα στην Ελλάδα επίσημα., 1.5 εκατ. άνεργοι ανεπίσημα. Κλείνουν καταστήματα, εργαζόμενοι δεν πληρώνονται. Ένας λαός δυστυχισμένος και προσβεβλημένος. Χρεοκόπησε η Ελλάδα σε βάρος του λαού της, σε βάρος της νεολαίας, σε βάρος των οικογενειών, για να κερδίζουν οι τράπεζες.

Και τώρα κ. Μπαρόζο και κ. Ρομπάϋ τι αποφασίσατε στο Συμβούλιο Κορυφής, που συζητάμε σήμερα. Αποφασίσατε τη χρεοκοπία της ιδέας της Ευρώπης. Αποφασίσατε τη χρεοκοπία της ιδέας της αλληλεγγύης.  Αποφασίσατε να φτιάξετε μια Ευρώπη της σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας, μια Γερμανική Ευρώπη. Αποφασίσατε να φτιάξετε μια Ευρώπη, όπου ο ένας θα καρφώνει τον άλλο. Μια Ευρώπη φοβική στους λαούς της, μια Ευρώπη φοβική στα δημοψηφίσματα και στη φωνή των λαών της. Αλλά κ. Μπαρόζο και κ. Ρομπάϋ, οι λαοί δεν χρεοκόπησαν και γρήγορα θα δώσουν απάντηση και θα στείλουν στα σκουπίδια τέτοιες συμβάσεις, τέτοια μνημόνια, τέτοιες συνθήκες.”

s_y35_25126230

E1A392BE1340D9DE82E177D6BBBA9A02

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή